Siirry pääsisältöön

Syysiltana










Sataa ja paistaa

Sellaisia ovat viime päivät olleet. Kesän kirkkaat värit haalistuvat ja luonto kellastuu pikkuhiljaa. Eilen illalla aurinko paistoi upeasti ja ilma tuntui lämpimälle. Kun lähes koko kesä on rapsuteltu kodin nurkkia, niin oli ihana päästä välillä rannalle kävelylle. Ilmaa keuhkoihin ja paljon hyvää mieltä. Pysähtelimme matkan varrella yksityiskohtien äärelle ja hengitin syvään. Kutsun tätä akkujeni lataamiseksi.

Havahduin taas siihen tunteeseen, miten paljon luonto merkitsee minulle ja kuinka paljon se antaa voimaa. Ollaan toki oltu ulkona kesälläkin, mutta tämä kesä on mennyt ohi hurahtamalla ja ulkoilu sekä kaikki muukin on jäänyt vähemmälle. Liian vähälle. Illalla totesimme, ettemme ole edes käyneet tänä kesänä veneretkellä, ei piknikillä, saati uimassa eli talviturkki on edelleen heittämättä. Taitaa olla niin, että samoilla karvoilla mennään tuleva talvikin.

Istuimme hetken rantakalliolla katsomassa kun pienet purjehtijat luovivat kotisatamaan apuvoimien kanssa. Jokainen jolla hoidettiin turvaan, osa hinaten. Pienellä purrellahan se on aloitettava, jotta voi ottaa ohjat isommasta. Niinhän se menee muussakin elämässä.

 
 

 


 
Mitä sitten ollaan tehty koko kesä?

On maalattu, hiottu, paklattu ja puunattu – siis kotia. Nyt hommat alkavat olla loppusuoralla. Pienet sokkelin rappaushommat vielä edessä ensi viikolla ja alaterassin lautojen kiinnittäminen takaisin paikoilleen ja sen jälkeen niiden petsaus. Sitten ollaan valmiita. Kodin kunnostus on ollut välillä yhtä tuskaa ja itku on meinannut tulla tullut monta kertaa. Työt ovat sujuneet paljon hitaammin kuin etukäteen ajattelimme. Onneksi nyt näyttää hyvälle ja työn tuloksia on kiva katsoa. Hommat alkoivat jo keväällä keittiön ovin vaihdolla (täällä) ovat jatkuneet koko kesän.




 



Luontoa on ollut ikävä

Toivottavasti nyt syksyllä jää aikaa ulkoilla enemmän ja nauttia luonnosta. Ihan ikävähän sitä on ollut. Meri näytti eilen parhaat puolensa auringossa, veden pinta oli tyyni ja siihen heijastui niin pilvet kuin purjeveneiden mastot.

Kettukin oli liikkeellä ja törmäsimme siihen kahdesti kävelylenkin aikana. Se jolkutteli pihojen poikki, ilmeisesti etsimässä ruokaa. Kovin laihalta repolainen näytti. Kettu istuskeli valppaana talon nurmikolla, mutta kun yleisöä kertyi paikalle enemmän, se juoksi nopein askelin piiloon. Maa-ampiaisten pesä oli myös reitin varrella. Siinä ne pörräsivät maa-aukon ympärillä. Lähelle ei uskaltanut todellakaan mennä. Onneksi joku oli laittanut varoittavan kyltin puuhun aukon viereen.



Istuimme rannalla pitkään. Nautimme hiljaisuudesta ja viimeisistä auringonsäteistä. Hämärä hiipui pian kahdeksan jälkeen ja kun aurinko laski taivaan rannan taa, alkoi tulla viileä. Köpöttelimme takaisin autolle ja kotiin. Kaunis kuva auringonlaskusta mielessä.

Syksy on ihanaa aikaa!
 
Mitä sinun syksyysi kuuluu?

Mari

Kommentit

  1. Upeita kuvia (jälleen kerran) Mari!

    Mulla on kesä mennyt justiin päinvastoin eli pelkästään ulkona. Mitään en ole kotona tehnyt ja sen on kyllä näköistäkin. Niin sisällä kuin pihalla, jossa notkuvista omenapuun oksista tippuilee isoja pyöreitä omppuja maahan lintujen nokittaviksi, kun ovat hitsi vie nopeampia kuin minä. Wanna be-hilloaja ja kätevä emäntä sisälläni haluaisi tehdä sadosta vaikka mitä, mutta todellisuudessa kaikki on aloittamista vaille valmis, vaikka mielikuvissani näenkin, kuinka kellarin hyllyillä on siisteissä riveissä itsetekemääni pihlajanmarjahyytelöä, omenahilloa, - mehuja ja vaikka mitä. Ja toki olen itse tehnyt kauniisiin purkkeihin ja pulloihin myös kauniit etiketit, joihin olen huolellisella käsialalla kirjoittanut sisällöt ja vuosiluvut.. Hehhee :D. Todellisuudessa lampsin kaiken vapaa-ajan golfkentällä tai vaihtoehtoisesti istuskelen kotiterassilla lukemassa tai vaan tuijottelemassa taivasta tai lasikattoon ropisevaa sadetta. Mutta ehkä se tästä taas.

    Nostan hattua teidän ahkeruudelle. Vaikka varmasti on välillä tympinyt ja väsyttänyt, niin työssäkäyvillä ei ikävä kyllä juuri muita mahdollisuuksia isompien remppojen tekemisille ole kuin lomat. Pitäisi olla erikseen joku lakisääteinen remonttivapaa. Palkallinen luonnollisesti :)

    Toivottavasti teillä on nyt syksyllä aikaa hengähtää ja ihailla omien kätten jälkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Annukka <3 Joo, olen seurannut sun Insta-kuvia ja ihaillut upeita maisemia, joissa olet liikkunut kesän aikana. Tuo kellariunelma on meillä sama. Minäkin haaveilen, että olisi maakellari, jossa olisi juuri kuvaamallasi tavalla hillopurkit ja mehupullot rivissä. Ehkä se on muistikuva mummolasta. Niin ja se tuoksu. Meidän omppupuuhun ei montaa omenaa tullut tänä vuonna, joten niistä ei tarvitse huolehtia.

      Olet varmasti ansainnut golfkentällä lampsimisen. Aina ei tarvitse puurtaa. Välillä on hyvä antaa aikaa ihan vaan itselleen. Eihän meidänkään koko kesä ole rempatessa mennyt. Monta asiaa on kuitenkin jäänyt tavanomaisesta kesästä tekemättä. Tuntuu, etten ole ehtinyt luontoon koko kesänä, mutta kyllä sekin aika taas tulee. Nyt on menty tämä kesä näin.

      Toivottavasti saamme vähän aurinkoa viikonloppuun. Odottelemme juuri paria pikkuviikaria tänne seuraksemme yökylään. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri