Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen.


Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä.

Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa 
Novita Nalle lankaa.  Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti.


Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman erilaisen resorin). Neulo sen jälkeen haluamaasi neuletta. Tein omani helmineuleella = 1n 1 o 2 kerrosta ja seuraavat 2 kierrosta päinvastoin: neulo oikeat silmukat nurin ja nurjat silmukat oikein. Voit tehdä kämmekkäät myös kirjoneuleella tai muulla kuvioneuleella esim. palmikoilla.

Kun työ on noin 14 cm tai haluamasi pituinen, niin tee peukalolle reiät. Käännä työ 1 ja 4 puikon välissä ja neulo kaikki silmukat normaalisti 4 puikon loppuun valitsemallasi kuviolla. Käännä taas työ ja jatka samalla tavalla tasona noin 3,5 cm. Seuraavaa kierros neulotaan taas suljettuna neuleena 1o 1n tai kiertäen, mikäli teit niin alussakin. Peukalon reikä on valmis.

Päättele langat nurjalle puolelle ja niinpä sinulla on uudet kämmekkäät.😊

Laita kommenttia, mikäli ohjeessa on epäselvyyksiä.


Mari

Kommentit

Suositut tekstit