Pehmeä karkkineuleVaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin Brushed Alpaca Silk Drops design -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa.

Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi kerä lisää.

Tämän yksinkertaisemmaksi ei neulepuseron tekeminen voi tulla:
Aloita etukappale luomalla puikoille no 4 alareunan 75 silmukkaa ja neulo kapea resori n. 3 cm. Neulo sen jälkeen puikoilla no 5 aina oikeaa 47 cm eli kaula-aukkoon  saakka. Kavenna kaula-aukkoa varten keskimmäiset 32  silmukkaa ja neulo pääntien molemmat puolet erikseen, kavenna vielä pääntien puolella joka toisella kierroksella 1x2 ja 2x1 silmukkaa ja jatka kunnes pääntieltä olalle on 5 cm ja päätä kaikki loput silmukat. Neulo toinen olkapää samoin. Takakappale neulotaan kuten etukappale, ainoastaan päätie aloitetaan hieman ylempää eli 51 cm kohdalla ja päätä olat heti kun olet tehnyt kavennukset.

Hihat: Luo hihaa varten 32 silmukkaa ja neulo taas kapea resori pienemmillä puikoilla. Ota suuremmat puikot ja aloita sileä neule ja lisää kappaleen molemmissa reunoissa 1s aina 3 cm välein, poimimalla sen kahden reunimmaisen silmukan välistä kiertäen. Kun hihan pituus on 38 cm tai haluamasi mittainen (mittaa omaan käsivarteen tai vanhaan puseroon), niin päätä silmukat kerralla. Neulo toinen hiha samalla tavalla.

Ompele etu- ja takakappaleet yhteen alhaalta päin, niin että jätät hihoille oikean kokoisen aukon sivun yläosaan n. 22 cm (mittaa hihan leveys ylöosasta).  Ompele etu- ja takakappaleen olkapäät kiinni. Taita hiha ja ompele saumat yhteen ja sen jälkeen pujota hiha neuleeseen, niin että pääset ompelemaan hihan kiinni neuleeseen nurjalta puolelta. Pomi vielä pääntiestä 126 silmukkaa pyöröpuikoille ja neulo niillä resori pääntielle. Päättele löysästi kaikki silmukat.

Sitten vaan puikot heilumaan, niin viikon päästä sinulla on uusi neulepusero. Laita minulle viestiä, jos ohjeessa on epäselviä kohtia.
 
 ♡  Mari

Kommentit

 1. Ihanat neuleet! 😍 Kiitos ohjeesta. Minkä kokoinen neule ohjeellasi tulee suurinpiirtein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Janina. Kiitos! Koko on reilu M/38-40. Neule ei ole istuvaa mallia. Pituus on lantiolle, mutta sitä voi jatkaa halutessaan pidemmäksi. Neuleet ovat saaneet paljon ihailua. Monesti yhdistän sen mustaan nahkahameeseen. Ihania syyspäiviä sinulle.

   Poista
 2. Ostin juuri tuota lankaa ja pähkäilin yksinkertaista ohjetta.. Kiitos oikein kovasti, nyt vain luomaan silmukoita! Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nelli, hienoa! Nyt puikot heilumaan. Näin syksyisenä iltana se on parasta mielen terapiaa. Ihanaa syksyä ja kiva kun jätit viestiä.

   Poista
 3. Hei! Ihana neule <3 Jaksaisitko kirjoittaa vielä helpommin eli rautalangasta väännetyn ohjeen aloittelijalle? Haluaisin niin kovin kokeilla tätä neuletta..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit