Siirry pääsisältöön

Pehmeä karkkineule



Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin Brushed Alpaca Silk Drops design -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa.

Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi kerä lisää. Voit neuloa pyörö- tai pitkillä puikoilla. Kappaleet neulotaan erikseen ja lopuksi ommellaan sivusaumat ja hihat yhteen.





Tämän yksinkertaisemmaksi ei neulepuseron tekeminen voi tulla:
Aloita etukappale luomalla puikoille no 4 alareunan 75 silmukkaa ja neulo kapea resori n. 3 cm. Neulo sen jälkeen puikoilla no 5 neulotaan sileää (=oikeaa kierros-nurjaa kierros vuorotellen) 47 cm eli kaula-aukkoon  saakka. Kavenna kaula-aukkoa varten keskimmäiset 32  silmukkaa ja neulo pääntien molemmat puolet erikseen, kavenna vielä pääntien puolella joka toisella kierroksella 1x2 ja 2x1 silmukkaa ja jatka kunnes pääntieltä olalle on 5 cm ja päätä kaikki loput silmukat. Neulo toinen olkapää samoin. Takakappale neulotaan kuten etukappale, ainoastaan päätie aloitetaan hieman ylempää eli 51 cm kohdalla ja päätä olat heti kun olet tehnyt kavennukset.

Hihat: Luo hihaa varten 32 silmukkaa ja neulo taas kapea resori pienemmillä puikoilla. Ota suuremmat puikot ja aloita sileä neule ja lisää kappaleen molemmissa reunoissa 1s aina 3 cm välein, poimimalla sen kahden reunimmaisen silmukan välistä kiertäen. Kun hihan pituus on 38 cm tai haluamasi mittainen (mittaa omaan käsivarteen tai vanhaan puseroon), niin päätä silmukat kerralla. Neulo toinen hiha samalla tavalla.

Ompele etu- ja takakappaleet yhteen alhaalta päin, niin että jätät hihoille oikean kokoisen aukon sivun yläosaan n. 22 cm (mittaa hihan leveys ylöosasta).  Ompele etu- ja takakappaleen olkapäät kiinni. Taita hiha ja ompele saumat yhteen ja sen jälkeen pujota hiha neuleeseen, niin että pääset ompelemaan hihan kiinni neuleeseen nurjalta puolelta. Poimi vielä pääntiestä 126 silmukkaa pyöröpuikoille ja neulo niillä resori pääntielle. Päättele löysästi kaikki silmukat ja viimeistele langat nurjalle päättelemällä.

Sitten vaan puikot heilumaan, niin viikon päästä sinulla on uusi neulepusero. Laita minulle viestiä, jos ohjeessa on epäselviä kohtia.
 
 ♡  Mari

Kommentit

  1. Ihanat neuleet! 😍 Kiitos ohjeesta. Minkä kokoinen neule ohjeellasi tulee suurinpiirtein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Janina. Kiitos! Koko on reilu M/38-40. Neule ei ole istuvaa mallia. Pituus on lantiolle, mutta sitä voi jatkaa halutessaan pidemmäksi. Neuleet ovat saaneet paljon ihailua. Monesti yhdistän sen mustaan nahkahameeseen. Ihania syyspäiviä sinulle.

      Poista
  2. Ostin juuri tuota lankaa ja pähkäilin yksinkertaista ohjetta.. Kiitos oikein kovasti, nyt vain luomaan silmukoita! Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nelli, hienoa! Nyt puikot heilumaan. Näin syksyisenä iltana se on parasta mielen terapiaa. Ihanaa syksyä ja kiva kun jätit viestiä.

      Poista
  3. Hei! Ihana neule <3 Jaksaisitko kirjoittaa vielä helpommin eli rautalangasta väännetyn ohjeen aloittelijalle? Haluaisin niin kovin kokeilla tätä neuletta..

    VastaaPoista
  4. Hei, kiitos tästä ihanasta helposta ohjeesta. Voisitko vielä kertoa mitä kaikkia puikkoja tähän tarvitaan ? niin lähden sitten ostoksille :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri