Paahdettu kurpitsa-feta salaatti
Tarvitset näitä (4 annosta)
1 hokkaido kurpitsa viipaloituna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 ½ rkl tuoretta timjamia
suolaa
8-10 kpl tuoreita tai kuivattuja viikunoita
Kastike:
¼ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 ½ rkl omenaviiniietikkaa
1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
mustapippuria
Päälle:
Päälle:
1 ruukku rucolaa
150 g fetajuustoa tai pallo mozzarellaa murennettuna
½ granaattiomenan siemenet
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Kuori kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi leivinpaperin päälle uunipannulle ja ripsauta päälle 2 rkl oliiviöljyä, hunajaa, 1 ½ rkl timjamin lehtiä ja suola. Paista noin 20 minuuttia. Lisää puolikkaat viikunat pannulle. Paista vielä 10-15 minuuttia tai kunnes viikunat karamellisoituvat.
3. Yhdistä oliiviöljy (1/4 dl), sitruunamehu, omenaviinietikka, timjami (1/2 rkl), appelsiinin kuori ja hyppysellinen suolaa ja pippuria.
4. Lisää rucola ja feta salaatin päälle. Sekoita. Ripottele viimeisenä granaattiomenan siemenet. Valuta salaatinkastike salaatille. Nauti!
Ihanaa viikonloppua!
♡ Mari
Kommentit
Lähetä kommentti
Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.