Mikä meloni?


Kaupan hedelmätiskillä oli oudon näköinen meloni, joka herätti heti mielenkiintoni. Mikä meloni tämä on ja miten sitä käytetään? Piel de Sapo -meloni suositellaan jäähdytettävän jääkaapissa. Etiketissä oli maininta: "Mehukas ja makean täyteläisen aromikas maku", joten meloni pääsi ostoskoriin.
Meloni on yksi kesän suosikki raaka-aineeni. Ne tuovat kevyttä lisää ruokaan ja salaattiin ja niistä syntyy helposti virkistävä smoothie tai juoma. Lapsille meloni maistuu parhaiten sellaisenaan.

Meloneita on nykyisin monenlaisia, vesimeloneita ja sokerimeloneita. Vesimelonin tuntevat kaikki - se sisältää jopa 94% vettä. Sokerimeloneista tutuin on ehkä hunajameloni ja Cantaloupe, hieman oudompia ovat Galia ja Okashi sekä tämä Piel de Sapo.
Piel de sapo -melonin hedelmäliha on  hyvin vaaleaa, ja se sopii vaikka grillatun kanan tai lihan kanssa tai alkupaloissa. Minä kaipasin jotain kevyttä syötävää ja tein melonista kevyen salaatin. Olin joku aika sitten ostanut pallokauhan (onkohan tämä oikea nimi?) ja halusin kokeilla työkalua melonin kovertamiseen. Hyvinhän se onnistui, koska melonin hedelmäliha on sopivan pehmeää. Kaikista palloista en onnistunut saamaan ihan pyöreitä ja hävikkiä olisi tullut liikaa. Pyöreät pikku tomaatit ja pienet mozzarellat täydensivät palloteemaa.Hieman viikunabalsamicokastiketta salaatin päälle ja kiva lisäke lihalle tai kanalle on valmis. Salaatti maistuu myös sellaisenaan.

Onko Piel de sapo sinulle tuttu ja miten käytät melonia?
 
♡  Mari


Kommentit

Suositut tekstit