Hampurilaisia Vappua odotellessa

Tänään valmistin lounaaksi hampurilaiset ja bataattiranskalaiset. Kävimme 10 kilometrin kävelylenkillä keskuspuistossa ja sen jälkeen ruoka maistui erityisen hyville. Muutama kokojyväsämpylä oli jäänyt pakastimeen - ne sulamaan ja sen jälkeen valmistin ensin ranskalaiset.


Tässä ohje:
Kuori yksi pienehkö (nyrkin kokoinen) bataatti ja viipaloi ja paloittele pikkurillin kokoisiksi tikuiksi. Ripauta hieman chili-paprikakuorrutetta tai maustetta sekä suolaa päälle. Lorauta hieman oliiviöljyä päälle, jotta ranskalaiset eivät kuivu uunissa. Sekoita muutamalla pyräytyksellä mausteet ja öljy bataatteihin. Laita uuniin  (n. 200 C). Anna olla uunissa sen aikaa kun valmistat hampurilaiset n. 1/2 tuntia.

Jääkaapissa oli jäljellä  pala kalastaja Ronny Holmströmin leppäsavustettua lohta , jonka olin ostanut viikolla  Reko lähiruokarenkaasta. Siitä tulisi toinen hampurilainen. Toiseen paistoin karitsanjauhelihasta isot pihvit. Pihvien päälle sipulirenkaita ja paprikaa paistettuna. Jotta hampurilaisesta tulisi kyllin ruokaisa paistoin vielä kananmunan mukaan.


Kokosin hampurilaiset suoraan lautaselle. Lihahampurilaiseen laitoin sämpylän alaosalle ensin reilusti salaattia, kananmunan, pihvin, sipulit ja tomaattia. Kalahampurilaiseen salaattia, reilun palan lohta sekä pikku tomaatteja. Päälle puristin hieman sitruunamehua.

Tällä välin bataattiranskalaiset olivat kypsyneet uunissa. Ranskalaisista kokosin kasan hampurilaisen viereen ja maustedipit lautaselle. Valmista - syömään! Näin nopeasti valmistui herkullien lounas nälkäisille lenkkeilijöille. Helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Nam.


Mukavaa vapun odotusta.

Mari

Kommentit

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit