Ihanasti kotona

 


On kulunut tovi, kun olen viimeksi käynyt täällä blogissa. Katsotaan onnistunko enää lainkaan saamaan tänne tekstiä. Blogialustakin oli tällä välin muuttunut kummallisen näköiseksi.

Ihan ensimmäiseksi täytyy kysyä - Mitä sinulle kuuluu?

Kesä on jo hyvässä vauhdissa ja eikös olekin ihania nämä kesäpäivät. Aurinko paistaa ja linnut laulaa. Meidän aamut alkaa yleensä aamukahvilla terassilla. Se on yksi päivän parhaista hetkistä. Herätään aikaisin ja klo 6 - 7 maissa ulkona on välillä ollut hieman viileää, mutta se ei haittaa. Ollaan vedetty viltti hartioille ja nautittu hiljaisuudesta ja luonnon tuoksuista.
Luonto on nyt kauneimmillaan. 

Alkukesästä aloin hyvissä ajoin istuttamaan ruukkuihin kukkia ja yrttejä. Toivoin hartaasti, ettei viime vuotinen räntä- ja raesade pilaa istutuksia. Sitä ei onneksi tullut. Ainoastaan yksi kaatosade ja myrsky saatiin toukokuussa. Siitä selvittiin, kun ruukut peitettiin jätesäkeillä. 

Kasvatin keittiön ikkunalla siemenestä salaatit, lehtikaalin, krassit ja muutamia yrttejä. Kaikki lähtivät hyvin kasvamaan. Salaatti alkaa valmistumaan istutuslaatikossa ja ihan kohta saan salaattiainekset omasta maasta. Omia yrttejä olen leikannut jo pidemmän aikaa ruokiin. Mansikoiden, chilin, kesäkurpitsan ja tomaattien satoa odotan innolla. Kokeilin myös popcornin kasvattamista, siis vain koristekasvina.  Vähän epäilin, lähteekö tavalliset popcorninjyvät kasvamaan. Kyllä, ruukussa on jo pitkiä varsia. Kivan näköistä heinää.

Muuten kevät ja alkukesä on mennyt ihanasti kotona. Päivät etätöissä kotitoimistolla, välillä lenkkeilyä, pyöräilyä ja päiväreissuja lähikaupunkeihin. Sitä ihan tavallista meidän elämää. 

Muutama viikko sitten käytiin Fiskarsissa. Suosittelen paikkaa, ellet ole vähään aikaan käynyt. Kylä on kasvanut hurjasti ja kaikkea uutta kivaa on tullut sinne. Päivä kului helposti kun käveltiin vähän laajemmalla säteellä alueella. Ihasteltiin vanhoja rakennuksia ja joen juoksun kauneutta. 

Alkuviikosta olin työkavereiden kanssa Marketan puistossa brunssilla. 
Kannettiin syötävät ulos ja istuttiin nurmikolla. Olipa kiva rupatella pitkästä aikaa ihan kasvokkain. Ihan toista, kuin keskustella Teamsin kautta.

Marketanpuisto on suuri piha- ja puistorakentamisen näyttelypuisto. Esillä on lähes 70 eri yrityksen tuotteita ja rakennelmia. Jos tykkäät rakentaa puutarhaa, niin sieltä löydät erinomaisia ideoita omaan puutarhaan. Puistossa kasvaa tuhansia kasvilajeja, jotka kukkivat eri aikoina. Istutukset ovat kauniita. Katteet ja kivetykset ja muut rakenteet antavat loppusilauksen istutusryhmiin.  Jos aidan, huvimajan tai lasiterassin hankinta on ajankohtainen, löydät puistosta myös niihin monta mallia ja ideaa.

Puistossa järjestetään monia tapahtumia kesän aikan. Toivottavasti kaikki toteutuvat tänä kesänä. Taimia, tomaattia ja kurkkua on myynnissä tarhalla. Täältä saakin kesän makeimmat tomaatit ja pikkukurkut.

Lisäksi puisto on tosi kiva vierailukohde lapsiperheille. Tekemistä riittää kaiken ikäisille. Me käydään useita kertoja vuodessa lastenlapsien kanssa puistossa. Trampat ovat suosittuja, samoin "hamsteripyörä", liukumäet ja kiipeilytelineet. Kun omat lapseni olivat pieniä, puistossa oli myös lampaita, possuja ja hevosia. Nyt hevoset ovat siirtyneet viereiseen ratsastustalliin ja lampola toimii edustustilana.Nämä yläkuvan pallot (en muista nimeä) on mun suosikkeja. 
Syksyllä istutin valkoiset versiot pihan reunalle. Keväällä kun lehdet ilmestyivät lumen alta luulin niitä tulppaaneiksi ja ihmettelin, kun niihin ei tullut yhtään nuppuja. Onnettoman näköiset lehdet jäi mutaman kerran ruohonleikkurin alle, mutta nyt ne kukkivat kauniisti. Istutin ne siksi, koska meidän pihalla liikkuu paljon metsäkauriita. Viime kesänä päivittäin. Talven aikana ne söivät lähes kaiken vihreän, jopa tuijat. Nämä pitkänhuiskeat pallot kuulemani mukaan eivät kelpaa kauriille. 

 Osaatko suositella kasveja, jotka eivät kelpaa kauriille?

Tänä kesänä olen ehtinyt haaveilemaan upeasta pienestä puutarhasta. Suunnitelmat ovat valmiina, mutta toteutus puuttuu. Kaikki urakoitsijat ovat tällä hetkellä niin kiireisiä, että täytynee suosiolla jättää pihatyöt syksymmälle. Toisaalta sittenhän siinä on puuhaa kesäpäivien jälkeenkin. Kesälomalla voi sitten tehdä jotain muuta mukavaa.

Pikkuisen on jo tosiaan loma mielessä. Vielä viikko töitä ja sitten minulle koittaa vapaus viideksi viikoksi. Suunnitelmat ovat yhtä levällään kuin joka ikinen kesä. Ehkä eletään päivä kerrallaan ja katsotaan aamulla, miltä tuntuu. Kiva olisi käydä vaeltamassa ja kierrellä kotimaata.

Sellaisia tällä kertaa. 

Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin. 

Toivottelen ihanaa kesäviikkoa ja viikonloppua - Nauti!

Mari


Kommentit

 1. Huh hellettä, kiitos kysymästä. Ei olla kyllä yhtään hellefaneja. Enempi mennyt auringon pakoiluksi ja jos ulkona niin mieluusti vedessä. Pari mökkireissua takana uimisen varmistamiseksi. Nyt kaupungissa ja opetellaan, mitä täällä voisi tehdä... ;)
  Kiva, kun olit kirjoitellut taas pitkästä aikaa. Upeat kuvat ja kiva kotoilu-fiilis <3
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva kun kävit täällä :). Luulenpa, että aika moni on ollut tänä kesänä samanlaisissa fiiliksissä. Aurinkoa on saatu riittämiin. Me ollaan syöty aamiainen aikaisin aamulla ulkona varjon alla ja muuten vältelty aurinkoa ja kuumuutta. Uintikamat kulkee koko ajan mukana ja välillä pulahdetaan matkan varrella veteen, mutta muuta rantaelämää en kaipaa. Olen ollut kolme viikkoa lomalla ja päivät ovat ihanasti sekaisin eli loma on tehnyt tehtävänsä. Ihanan mukavia kesäpäiviä sinulle (tänään meillä on ollut viileämpää.).

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit