Siirry pääsisältöön

Sisustusideoita


Väistämättä ajatukset ovat viime aikoina pyörineet paljon uuden kodin sisustuksessa. Millaisen kodista haluaisin? Selvää on, että vanhasta kodista siirtyy tyyli ja toimivat osaset uuteenkin. Eihän sitä tyylilleen mitään voi. Asuntokin on saman oloinen moderni puutalo isoilla ikkunoilla.

Kuten olen monesti jo kirjoittanut, niin tavaroiden karsintaa ollaan tehty pitkin syksyä tai oikeastaan jo kesällä alkoi paikkojen siivous. Kesällä rempattiin ja laitettiin vanha koti kuntoon. Suurimpia hommia oli aidan, talon ritilöiden ja sisäseinien maalaus ja rappujen hionta ja lakkaus. Pihalla korjailtiin myös muutamia asioita, mm. lisättiin talon reunuksiin sepeliä (huh, että oli painavaa). Nyt ollaan KonMarituksessa melko hyvällä mallilla.

Mitä tulee sisustamiseen, niin tyylimme on hyvin maanläheinen ja yksinkertainen. En tykkää krumeluureista tai värikkäistä huonekaluista. Sisustan (me sisustamme) melko rennolla otteella, tärkeää on viihtyvyys ja toimivuus. Korit, torkkupeitot ja saviastiat ovat suurin heikkouteni.

 

Päävärit kodin sisustukseen ovat tulleet jo vuosi suoraan luonnosta. Siellä, täällä voi toki olla muutama väripilkku, mutta ei liikaa. Rottinki, juutti, savi ja puu ovat mielimateriaaleja. Eikä rosoisuus haittaa yhtään. Tekstiileistä liputan pellavan ja luomupuuvillan puolesta. Keinokuidut ei ole sisustamisessa eikä vaatteissa minun juttu.

Anno oli Kodin1 aikoihin sellainen merkki, jota kävin usein hypistelemässä liikkeessä. Annon tyyli puhutteli silloin ja edelleen minua. Harmi, että Kodin1:n liikkeet lopetettiin. Siellä tein monta hyvää löytöä. Nykyisin Annon tuotteita löytää ainakin Iskusta ja Stockalta täällä pääkaupunkiseudulla. Nettikauppa pyörii Annon sivuilla ja sieltä löytyy myös houkuttelevan näköiset kuvastot.

Annon tavoite on selkeä ja näin se kuvataan heidän nettisivuillaan: ”haluamme luoda tuotteita, joiden kanssa on hyvä elää. Luonnonmateriaalit - villa, pellava ja puuvilla - ovat valikoimamme perusta ja intohimomme lähde - ne ovat olennainen osa Annon ajatonta luonnonläheisyyttä. Anno-tuotteilla voit rakentaa itsesi näköisen kodin minne tahansa”. Minä uskon, että Anno kulkee matkassani jatkossakin.


Nykyisen kodin eteisaulassa on vuosia sitten Kodin1:sta ostetut juuttimatot. Taisi olla loppuunmyynti ja sain matot todella edulliseen hintaan. Tykkään niistä tosi paljon edelleen. Nyt ollaan suunniteltu juuttimattoa myös keittiön pöydän alle. Katsotaan, löytyykö sopivan iso jostain. Minulle on tärkeää, että matot ovat riittävän suuria. En tykkää, jos matto on pieni pläntti sohvan edessä.

Muutamat Annon pellavapussilakanat on kulutettu vuosien aikana puhki, joten ehkä nyt olisi uusien aika. Vohvelikankaiset pyyhkeet olivat kovaa huutoa muutama vuosi sitten (ehkä edelleen) ja itsekin olisin sellaiset ostanut, mutta mies ei ”taipunut” tällä kertaa. Muistuttavat kuulemma liikaa koulun käsitöistä, kun vohvelikankaalle piti pujotella puuvillalankoja koristeeksi. Muistatko?

Minä tein ruokaliinan pulpetin suojaksi vohvelikankaasta ja taisin tehdä jonkun käsityöpussinkin. Tallessa ei kumpikaan ole enää, vaikka pitkään säilytin niitä.

Kuva: Anno Collection
 
Kuva: Anno Collection
Kylpytakkia minulla ei ole, joten sellaisesta vähän haaveilen. En tiedä, tulisiko sitä käytettyä, kun ilmankin pärjää oikein hyvin. Kesällä näin asuntomessuilla ihanan pellavaisen kylpytakin. Kallis se oli. Sanoin myyjälle, että tulen ostamaan sen, jos mies ostaa viereiseltä ständiltä kodin hälytyslaitteet. No, hän osti, mutta minä jäin ilman kylpytakkia – edelleen.

 
Kuvat tähän juttuun poimin Annon sivuilta. Vuoden 2020 trendikuvat saivat sisustusinnostuksen heräämään siinä määrin, että tämä juttukin syntyi saman tien. Eikös tuotteet näytäkin kivalle?
 
Mitkä ovat sinun sisustamisen peruspilarit?
 
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri