Sisustusideoita


Väistämättä ajatukset ovat viime aikoina pyörineet paljon uuden kodin sisustuksessa. Millaisen kodista haluaisin? Selvää on, että vanhasta kodista siirtyy tyyli ja toimivat osaset uuteenkin. Eihän sitä tyylilleen mitään voi. Asuntokin on saman oloinen moderni puutalo isoilla ikkunoilla.

Kuten olen monesti jo kirjoittanut, niin tavaroiden karsintaa ollaan tehty pitkin syksyä tai oikeastaan jo kesällä alkoi paikkojen siivous. Kesällä rempattiin ja laitettiin vanha koti kuntoon. Suurimpia hommia oli aidan, talon ritilöiden ja sisäseinien maalaus ja rappujen hionta ja lakkaus. Pihalla korjailtiin myös muutamia asioita, mm. lisättiin talon reunuksiin sepeliä (huh, että oli painavaa). Nyt ollaan KonMarituksessa melko hyvällä mallilla.

Mitä tulee sisustamiseen, niin tyylimme on hyvin maanläheinen ja yksinkertainen. En tykkää krumeluureista tai värikkäistä huonekaluista. Sisustan (me sisustamme) melko rennolla otteella, tärkeää on viihtyvyys ja toimivuus. Korit, torkkupeitot ja saviastiat ovat suurin heikkouteni.

 

Päävärit kodin sisustukseen ovat tulleet jo vuosi suoraan luonnosta. Siellä, täällä voi toki olla muutama väripilkku, mutta ei liikaa. Rottinki, juutti, savi ja puu ovat mielimateriaaleja. Eikä rosoisuus haittaa yhtään. Tekstiileistä liputan pellavan ja luomupuuvillan puolesta. Keinokuidut ei ole sisustamisessa eikä vaatteissa minun juttu.

Anno oli Kodin1 aikoihin sellainen merkki, jota kävin usein hypistelemässä liikkeessä. Annon tyyli puhutteli silloin ja edelleen minua. Harmi, että Kodin1:n liikkeet lopetettiin. Siellä tein monta hyvää löytöä. Nykyisin Annon tuotteita löytää ainakin Iskusta ja Stockalta täällä pääkaupunkiseudulla. Nettikauppa pyörii Annon sivuilla ja sieltä löytyy myös houkuttelevan näköiset kuvastot.

Annon tavoite on selkeä ja näin se kuvataan heidän nettisivuillaan: ”haluamme luoda tuotteita, joiden kanssa on hyvä elää. Luonnonmateriaalit - villa, pellava ja puuvilla - ovat valikoimamme perusta ja intohimomme lähde - ne ovat olennainen osa Annon ajatonta luonnonläheisyyttä. Anno-tuotteilla voit rakentaa itsesi näköisen kodin minne tahansa”. Minä uskon, että Anno kulkee matkassani jatkossakin.


Nykyisen kodin eteisaulassa on vuosia sitten Kodin1:sta ostetut juuttimatot. Taisi olla loppuunmyynti ja sain matot todella edulliseen hintaan. Tykkään niistä tosi paljon edelleen. Nyt ollaan suunniteltu juuttimattoa myös keittiön pöydän alle. Katsotaan, löytyykö sopivan iso jostain. Minulle on tärkeää, että matot ovat riittävän suuria. En tykkää, jos matto on pieni pläntti sohvan edessä.

Muutamat Annon pellavapussilakanat on kulutettu vuosien aikana puhki, joten ehkä nyt olisi uusien aika. Vohvelikankaiset pyyhkeet olivat kovaa huutoa muutama vuosi sitten (ehkä edelleen) ja itsekin olisin sellaiset ostanut, mutta mies ei ”taipunut” tällä kertaa. Muistuttavat kuulemma liikaa koulun käsitöistä, kun vohvelikankaalle piti pujotella puuvillalankoja koristeeksi. Muistatko?

Minä tein ruokaliinan pulpetin suojaksi vohvelikankaasta ja taisin tehdä jonkun käsityöpussinkin. Tallessa ei kumpikaan ole enää, vaikka pitkään säilytin niitä.

Kuva: Anno Collection
 
Kuva: Anno Collection
Kylpytakkia minulla ei ole, joten sellaisesta vähän haaveilen. En tiedä, tulisiko sitä käytettyä, kun ilmankin pärjää oikein hyvin. Kesällä näin asuntomessuilla ihanan pellavaisen kylpytakin. Kallis se oli. Sanoin myyjälle, että tulen ostamaan sen, jos mies ostaa viereiseltä ständiltä kodin hälytyslaitteet. No, hän osti, mutta minä jäin ilman kylpytakkia – edelleen.

 
Kuvat tähän juttuun poimin Annon sivuilta. Vuoden 2020 trendikuvat saivat sisustusinnostuksen heräämään siinä määrin, että tämä juttukin syntyi saman tien. Eikös tuotteet näytäkin kivalle?
 
Mitkä ovat sinun sisustamisen peruspilarit?
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit