Siirry pääsisältöön

Vuoden viimeiset




Vuosi kääntyy pian seuraavalle vuosikymmenelle. Hassua, sillä juurihan juhlittiin ja pelättiin vuotta 2000 ja nyt siitä on kulunut jo 20 vuotta. Tuntuu ihan uskomattomalle. Vuosien varrella on tapahtunut paljon iloisia asioita, joskin välillä on ollut hieman surua, joista on onneksi päästy yli.

Olen viime aikoina käynyt auttamassa paljon äitiäni ja samanaikaisesti myös isä on ollut usein mielessä. Hänen viimeiset vuodet eivät olleet kovin hyviä. Muistisairaus paheni loppua kohden ja sitä oli välillä tuskallista katsoa. Äitini on ollut hyvässä kunnossa, vaikka ikää on jo reippaasti. Välillä hänelle tulee kremppoja, jotka vaikeuttavat kotona asumista ja silloin läheisten apu on tarpeen. Olen erityisen iloinen siitä, että Tapaninpäivänä äiti jaksoi tulla meille, niin sain kaikki rakkaat yhtä aikaa koolle. 

Tänään kävin pitkästä aikaa kävelyllä (ollaan oltu flunssassa joulun pyhät). Kävin sytyttämässä uudet kynttilät isovanhempieni haudalle ja kävelin kirpeässä pakkassäässä parin tunnin lenkin joen vartta pitkin. Tuntui ihanalle.  Pikkuisen pakkasta ja hitunen lunta maassa. Onneksi kamera oli repussa ja sain napattua muutaman talvikuvan. Maisemat näyttivät auringonpaisteessa kauniille ja jäähileet kimaltelivat auringonsäteiden kanssa kilpaa.
 


Syksy ja alkutalvi ovat olleet täällä meillä kovin sateiset ja se on laittanut myös joen tulvimaan. Tosin joka kevät se tulvii, mutta harvemmin näin talvella. Kävelyreitit oli osin katkaistu puomeilla. Koska yöllä oli pakkasta, niin sileä jää peitti suuren osan peltoja ja kävelypolkuja. Kaunista.
 







Joulu on ohi ja nyt voin levähtää vielä muutaman päivän, sillä työt alkavat vasta Loppiaisen jälkeen. Tämä loma tuli tarpeeseen, sillä syksy on ollut rankka. Lomasuunnitelmia ei ole, mutta toivon, että saisin itseni lenkille joka päivä. Jos jaksan niin tavaroiden karsiminen jatkunee. Koetetaan saada kaikki turha tavara nurkista pois ennen kevään muuttoa. Vähän jänskättää, miten kaikki menee ja kuinka sopeudumme uuteen kotiin. Hieman haikealta tuntuu myös jättää tämä koti uusille asukkaille. Olemme olleet kotiimme tosi tyytyväisiä ja täällä on vietetty monta ihanaa hetkeä. Täällä on ollut hyvä elää.


 




Urheilupuiston luistinrata oli jäädytetty (tekojää) ja kenttä täynnä iloisia ihmisiä. Huomenna taidan kaivaa luistimet esille ja lähteä pyöräyttämään muutaman piruetin jäälle.
 
Ihanaa talvista viikonloppua sinulle!
 
Mari

Kommentit

  1. Hämmentäviä tosiaan ovat olleet nämä kelit - kuten kuvasikin näyttävät. Aivan kuin kevättulvat!
    Leppoisia lomapäiviä ja hyvää uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vähän jo pakasti viikonloppuna, mutta taas on sateista. Toivoin, että saataisiin kunnon talvikelit. En tykkää yhtään näistä sateista. Hyvää uutta vuotta ja paljon kauniita asioita sinulle vuoden varrelle.

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri