Vuoden viimeiset
Vuosi kääntyy pian seuraavalle vuosikymmenelle. Hassua, sillä juurihan juhlittiin ja pelättiin vuotta 2000 ja nyt siitä on kulunut jo 20 vuotta. Tuntuu ihan uskomattomalle. Vuosien varrella on tapahtunut paljon iloisia asioita, joskin välillä on ollut hieman surua, joista on onneksi päästy yli.

Olen viime aikoina käynyt auttamassa paljon äitiäni ja samanaikaisesti myös isä on ollut usein mielessä. Hänen viimeiset vuodet eivät olleet kovin hyviä. Muistisairaus paheni loppua kohden ja sitä oli välillä tuskallista katsoa. Äitini on ollut hyvässä kunnossa, vaikka ikää on jo reippaasti. Välillä hänelle tulee kremppoja, jotka vaikeuttavat kotona asumista ja silloin läheisten apu on tarpeen. Olen erityisen iloinen siitä, että Tapaninpäivänä äiti jaksoi tulla meille, niin sain kaikki rakkaat yhtä aikaa koolle. 

Tänään kävin pitkästä aikaa kävelyllä (ollaan oltu flunssassa joulun pyhät). Kävin sytyttämässä uudet kynttilät isovanhempieni haudalle ja kävelin kirpeässä pakkassäässä parin tunnin lenkin joen vartta pitkin. Tuntui ihanalle.  Pikkuisen pakkasta ja hitunen lunta maassa. Onneksi kamera oli repussa ja sain napattua muutaman talvikuvan. Maisemat näyttivät auringonpaisteessa kauniille ja jäähileet kimaltelivat auringonsäteiden kanssa kilpaa.
 


Syksy ja alkutalvi ovat olleet täällä meillä kovin sateiset ja se on laittanut myös joen tulvimaan. Tosin joka kevät se tulvii, mutta harvemmin näin talvella. Kävelyreitit oli osin katkaistu puomeilla. Koska yöllä oli pakkasta, niin sileä jää peitti suuren osan peltoja ja kävelypolkuja. Kaunista.
 Joulu on ohi ja nyt voin levähtää vielä muutaman päivän, sillä työt alkavat vasta Loppiaisen jälkeen. Tämä loma tuli tarpeeseen, sillä syksy on ollut rankka. Lomasuunnitelmia ei ole, mutta toivon, että saisin itseni lenkille joka päivä. Jos jaksan niin tavaroiden karsiminen jatkunee. Koetetaan saada kaikki turha tavara nurkista pois ennen kevään muuttoa. Vähän jänskättää, miten kaikki menee ja kuinka sopeudumme uuteen kotiin. Hieman haikealta tuntuu myös jättää tämä koti uusille asukkaille. Olemme olleet kotiimme tosi tyytyväisiä ja täällä on vietetty monta ihanaa hetkeä. Täällä on ollut hyvä elää.


 
Urheilupuiston luistinrata oli jäädytetty (tekojää) ja kenttä täynnä iloisia ihmisiä. Huomenna taidan kaivaa luistimet esille ja lähteä pyöräyttämään muutaman piruetin jäälle.
 
Ihanaa talvista viikonloppua sinulle!
 
Mari

Kommentit

 1. Hämmentäviä tosiaan ovat olleet nämä kelit - kuten kuvasikin näyttävät. Aivan kuin kevättulvat!
  Leppoisia lomapäiviä ja hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän jo pakasti viikonloppuna, mutta taas on sateista. Toivoin, että saataisiin kunnon talvikelit. En tykkää yhtään näistä sateista. Hyvää uutta vuotta ja paljon kauniita asioita sinulle vuoden varrelle.

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit