Näin Tukholman uusin silmin

 
Saavuimme maanantaina illan suussa Tukholmaan. Lähtiessä Helsingissä satoi, mutta Tukholmassa pääsimme kuivin jaloin yläkuvan ihanalle asunnolle. Persoonalliselle, mutta erittäin tunnelmalliselle. Asunnossa oli paljon katsottavaa, taidetta, vanhoja huonekaluja sekä kekseliäitä sisustusratkaisuja. Sanoisin, että tämä oli paljon parempi vaihtoehto kuin hotellihuone, varsinkin kun mukana oli yksi pikkuinen ilopilleri.
 


 
Voisin asua täällä.

Tiistaina kävelimme vieressä olevalle näköalapaikalle ihastelemaan Tukholmaa hieman korkeammalta. Sieltä avautui upeat maisemat merelle. Sen jälkeen sitten jatkoimme kävellen vanhaan kaupunkiin. Matkalla näin monta kaunista rakennusta, enkä malttanut olla silmäilemättä ohimennen muutamaan asuntoon kun ikkunat olivat avoimet. Sanoin jopa ääneen, että täällä voisin vaikka asua.
 
Kävi myös mielessä, että sisustusostoksille olisi kiva päästä Tukholmaan, niin kivan näköisiä putiikkeja oli katujen varrella. Yleensä Tukholman reissut ovat olleet kiireisiä. Laivalla yön yli ja päivä kävellen kaupungilla, ehkä piipahtaen vanhan kaupungin puolella ja uupuneena takaisin laivalla. Ehkä siksi en ole käynyt kaupungissa vuosiin. Inhoan laivamatkaa. Onko sinulla toisenlaisia kokemuksia matkoista naapurikaupunkiin tai osaatko suositella jotain paikkaa siellä. Nyt meidän agendalla oli ihan toisenlainen reissu - ihana sellainen. Matka katkaisi myös työrupeaman kivasti.
 
Millaisia reissuja sinä olet tehnyt Tukholmaan?
 
Tänään oli kiva päättää viikko vapaapäivään. Kampaajani taikoi taas rutikuivat hiukseni kuntoon. Ihana helpotus. Lupasin hänelle, että haen Omega 3 apteekista, että saan kuivat hiukseni jälleen kiiltäviksi. Se taitaa auttaa myös kuivaan ihoon. Huomenna haen pilleripurkin. Aamulla kurkku tuntui kaktukselta ja nyt kuume on nousussa. Käykö sinulle koskaan näin, että vapaapäivänä sairastut?
 
Sinulle toivotan upeaa syksyistä viikonloppua.
 
Nauti ja rentoudu <3
 
Mari

Kommentit

 1. Tukholma on kyllä kaunis kaupunkikohde, ja toki ihanan lähellä :)
  Aurinkoista syysviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milla. Näin on. Tämä vierailu sai kiinnostuksen heräämään naapurikaupunkiimme. Moneen vuoteen en ole sillä käynyt, juurikin noiden laivamatkojen vuoksi. En tykkää niistä. Nyt oli ihana vaellella Södermalmin kauniilla kujilla ja vanhassa kaupungissa. Rauhallista ja leppoisaa.

   Kiva kun kävit kommentoimassa ja ihania syksyisiä hetkiä sinulle! - Mari

   Poista
 2. Tukholma on niin kaunis ja tunnelmallinen. Viime kerrasta on livahtanut jo muutama vuosi, mutta olimme silloin melkein viikon ja kaupunki aukeni aivan eri tavalla. Tuo päivän piipahdus on todellakin rasittava, kun aina tulee ahnehdittua liikaa.
  Todellakin mieluiten asun aina asunnoissa, en hotellissa. Upealta näytti teidän majapaikan sijainti!
  Värikästä syksyä toivotellen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Celia. Tukholma näytti tällä kertaa parhaat puolensa ja olisin viihtynyt kauemminkin kaupungissa. Meille sattui vielä aurinkoiset päivät, vaikkakin aamut olivat koleita.

   Kaduilla kävellessä tunnelma oli seesteinen ja ihmiset vaikuttivat iloisilta ja tyytyväisiltä. Tästä matkasta jäi hyvä mieli.

   Kiva kun kävit kommentoimassa, sillä on mukava kuulla muiden mielipiteitä asioista. Ihanaa syksyistä viikkoa sinulle <3 - Mari

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit