Siirry pääsisältöön

Syksyistä arkea ja pieni kisa

 





Tämäkin viikko kääntyy taas lopuilleen. Maanantaina katsoin kalenteria kauhuissani, miten tästä viikosta taas selviää. Hyvinhän se on mennyt, perjantai on jo käsillä. Viikkoon on sisältynyt paljon palavereja, kotihommia, jumppaa ja mukavaa tyhyilyä.

Viikon katkaisi mukavasti Tyhy-päivä Strömforsin ruukkikylässä Ruotsinpyhtäällä. Paikka sinänsä oli tuttu, kun olen siellä muutaman kerran aiemmin käynyt, mutta uutta oli mikroautoilu. Opas tutustutti meidät ruukkikylän historiaan, naulatehtaan toimintaan sekä kirkon rakentamisvaiheisiin. 


 


 
Iltapäivällä istahdettiin sitten mikroauton rattiin kisailemaan. Ei, en ollut koskaan ennen ajanut mikroautolla, tai ehkä kerran 30 vuotta sitten yhden kierroksen ulkoradalla. (Poikani harrasti nuoruudessaan mikroautoilua tämän hetkisten F1 sankareiden kanssa ja silloin muistaakseni kokeilin autoa kerran). Kuvassa ohitustilanne! Sisäkautta tiukka ohitus ja kaasu pohjaan etusuoralle.

Ohjaustehostin puuttui autosta - hih
 
Autoilu sujui sinänsä hyvin ja huomasin omalta kohdaltani, että kilpailuvietti pääsi aika nopeasti valloilleen. Joukkueessa oli kolme jäsentä. Ensin oli harjoitukset, sen jälkeen aika-ajot ja lopuksi itse kilpailu. Ihan niin kuin oikeissa kilpailuissa. Aika-ajoissa sijoituimme viidenteen lähtöruutuun. Minä jouduin aloittamaan kilpailun ensimmäisen osuuden. Ajoin 15 minuuttia niin kovaa kuin pääsin ja uskalsin (auto kulki 60 km/t). Osuuteni jälkeen olimme kolmantena. Jippii ja hurraa, suoritin osuuteni kunnialla. Seurauksena siitä oli kuitenkin varsin kamala olo, oksennutti ja heikotti. Äkkiä kypärä päästä ja ulos raikkaaseen ilmaan. Ehkä nopeat liikkeet, mutkittelu ja pakokaasu eivät tehneet sisuskaluilleni hyvää.

Kilpailuvietti on hurjaa. Kai se on sisään rakennettu juttu, joka ilmenee ihmisissä jo hyvin varhaisessa vaiheessa haluna kilpailla joko itseänsä kanssa tai toisia vastaan. Asetetun tavoiterajan ylittäminen tuo mielihyvää. Kilpailutilanne saa aikaan sen, että antaa kaikkensa tai jopa vähän enemmän. Ulkona oksennellessani harmitti ihan vietävästi, etten päässyt kannustamaan muita joukkueen jäseniä. Tuntui, että olin luovuttanut liian helpolla. Podiumille ei päästy, mutta tultiin kuitenkin neljänneksi.


 
 


Syksy tulee väkisin

Viikon aikana on tullut todettua monta kertaa, että syksy saapuu ihan väkisin. Sadepäivät eivät ole vielä tervetulleita, sillä meillä on ulkohommat kesken. Viikolla ei auttanut muu kuin levittää isot sadepeitteet taloon kiinni, että saamme sokkelin paikkauksen kuivaksi. Sateen sijaan kaipaan kuulakkaita ja aurinkoisia syyspäiviä. Toivon niitä viikonloppuun.

Aamut ovat viilenneet ja lämpimämpiä vaatteita on ollut pakko kaivaa esille. Olen siis tehnyt pieniä järjestelyä vaatekaapilla kuluneella viikolla. Kaivoin esille villapaidat ja pitkähihaiset puserot ja topit sekä muut kesähepeneet siirsin ylähyllyille.


Aurinko sentään pilkahtelee välillä ja lämmittää ihanasti. Yritän imeä jokaisen auringonsäteen tarkasti talteen talvea varten. Ehkä kuitenkin on aika jättää hyvästit kesälle ja keskittyä syksyiseen hyggeilyyn takkatulen ääressä.

Kuinkas sulla hurisee ja oletkos sinä kilpailuhenkinen?

Kauniita hetkiä viikonloppuusi <3

Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri