Lomalla

 Lomaa odottaa pitkin kevättä. Kesälomasuunnitelmissa mielikuvat liittyvät aurinkoisiin, lämpimiin päiviin ja pehmeisiin, tyyniin iltoihin. Ensimmäinen viikko on ollut varsin sateinen. Ajatukset poukkoilevat ja hieman jo ahdistaa, jos koko loman sataa ja tuulee. Enhän minä tällaista odottanut.

Monet (+minä) asettavat kesälomalle suuria odotuksia. Lomalta odotetaan täydellistä ja lämpimiä rantakelejä, loman alusta loppuun. Sitten kun sataa, sataa ja sataa, niin onhan se pienoinen pettymys. Ulos ei viitsi lähteä. Mitähän tekisi?

Pihalla olisi hommia, mutta sateessa niitä ei ole kiva tehdä. Joten odottakoot parempia kelejä. Sisällä työt eivät lopu. Aina on joku paikka, mikä kaipaa kohennusta. Muutama päivä loman alusta onkin mennyt kaappeja siivotessa ja paikkoja järjestellessä. Kaksi isoa jätesäkkiä odottaa varastossa lähtöään Punaisen Ristin Konttiin. Siivosin myös yhden kaapin, jonne on vuosien mittaan työnnetty kaikkea "tärkeää". Monta tuntia siinä kuluihin, välillä naurahdellen ja vanhoja muistellen. Siellä oli vanhoja koulutodistuksia, työtodistuksia, paljon muuta paperia, joita ei enää ole mitään syytä säilyttää. Valokuvia nuoruudesta (melkein tuli itku).Onko sinulla tapana säilyttää kaikki "jos joskus tarvitsee" paperit? Minä olen säilyttänyt niitä vuosikymmeniä. Nykyisin lähes kaikki on sähköisessä muodossa ja on ihan hullua säilyttää samoja papereita muovitaskuissa, jotka ovat liimautuneet papereihin kiinni. Tärkeät säilytettävät paperit  järjestelin kansioihin siististi ja nyt ne löytyvät oikeista paikoista (yhtenä kappaleena), jos niitä joskus tarvitsee (tuskin tarvitsee).Karsin myös varastoa. Keräsin ison kasan tavaroita, joita en ole käyttänyt vuosiin: keilapallo, rullaluistimet, kodinkoneita ja vaikka mitä muuta. Laitoin ne saman tien myyntiin. Oikeastaan aika kiva olo tuli, kun katsoi varaston hyllyjä, jotka olivat järjestyksessä ja paljon väljemmät kuin aikaisemmin.


Paras keino irtautua töistä ja laskeutua lomamoodiin on lähteä heti loman alussa pois, vaihtaa maisemaa. Ainakin minulle se toimii parhaiten. On helppo jättää kaikki taakseen ja antautua lomatunnelmaan uudessa ympäristössä. Minulla se toimii. Oletko samaa mieltä?
 
Nyt pitäisi psyykata itsensä rauhoittumaan ja tasapainottaa hieman aikatauluja väljemmäksi. Ajatukseni oli hoitaa ekan lomaviikon aikana kaikki velvoitteet ja sen jälkeen voisi antautua täysin lomalle. Ei ehkä kovin järkevää. Minun olisi hyvä opetella joutenoloa ja hyväksyä se, että joskus on ihan hyvä olla vaan ja loikoilla.
 
Tänään olen kuunnellut rauhoittavaa relaxing musiikkia koko aamun. Odotan kovasti, että nämä sateiset, pilviset ja tuuliset päivät alkavat loppumaan ja aurinko tulisi takaisin. Tänään näyttää vähän lupaavammalta. Saan tänään kaksi pientä apulaista seurakseni päivääni piristämään.

Tuuleen mä pyynnön kuiskaan - tule kesä takaisin!

Mari

Kommentit

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit