Siirry pääsisältöön

Lomalla

 Lomaa odottaa pitkin kevättä. Kesälomasuunnitelmissa mielikuvat liittyvät aurinkoisiin, lämpimiin päiviin ja pehmeisiin, tyyniin iltoihin. Ensimmäinen viikko on ollut varsin sateinen. Ajatukset poukkoilevat ja hieman jo ahdistaa, jos koko loman sataa ja tuulee. Enhän minä tällaista odottanut.

Monet (+minä) asettavat kesälomalle suuria odotuksia. Lomalta odotetaan täydellistä ja lämpimiä rantakelejä, loman alusta loppuun. Sitten kun sataa, sataa ja sataa, niin onhan se pienoinen pettymys. Ulos ei viitsi lähteä. Mitähän tekisi?

Pihalla olisi hommia, mutta sateessa niitä ei ole kiva tehdä. Joten odottakoot parempia kelejä. Sisällä työt eivät lopu. Aina on joku paikka, mikä kaipaa kohennusta. Muutama päivä loman alusta onkin mennyt kaappeja siivotessa ja paikkoja järjestellessä. Kaksi isoa jätesäkkiä odottaa varastossa lähtöään Punaisen Ristin Konttiin. Siivosin myös yhden kaapin, jonne on vuosien mittaan työnnetty kaikkea "tärkeää". Monta tuntia siinä kuluihin, välillä naurahdellen ja vanhoja muistellen. Siellä oli vanhoja koulutodistuksia, työtodistuksia, paljon muuta paperia, joita ei enää ole mitään syytä säilyttää. Valokuvia nuoruudesta (melkein tuli itku).Onko sinulla tapana säilyttää kaikki "jos joskus tarvitsee" paperit? Minä olen säilyttänyt niitä vuosikymmeniä. Nykyisin lähes kaikki on sähköisessä muodossa ja on ihan hullua säilyttää samoja papereita muovitaskuissa, jotka ovat liimautuneet papereihin kiinni. Tärkeät säilytettävät paperit  järjestelin kansioihin siististi ja nyt ne löytyvät oikeista paikoista (yhtenä kappaleena), jos niitä joskus tarvitsee (tuskin tarvitsee).Karsin myös varastoa. Keräsin ison kasan tavaroita, joita en ole käyttänyt vuosiin: keilapallo, rullaluistimet, kodinkoneita ja vaikka mitä muuta. Laitoin ne saman tien myyntiin. Oikeastaan aika kiva olo tuli, kun katsoi varaston hyllyjä, jotka olivat järjestyksessä ja paljon väljemmät kuin aikaisemmin.


Paras keino irtautua töistä ja laskeutua lomamoodiin on lähteä heti loman alussa pois, vaihtaa maisemaa. Ainakin minulle se toimii parhaiten. On helppo jättää kaikki taakseen ja antautua lomatunnelmaan uudessa ympäristössä. Minulla se toimii. Oletko samaa mieltä?
 
Nyt pitäisi psyykata itsensä rauhoittumaan ja tasapainottaa hieman aikatauluja väljemmäksi. Ajatukseni oli hoitaa ekan lomaviikon aikana kaikki velvoitteet ja sen jälkeen voisi antautua täysin lomalle. Ei ehkä kovin järkevää. Minun olisi hyvä opetella joutenoloa ja hyväksyä se, että joskus on ihan hyvä olla vaan ja loikoilla.
 
Tänään olen kuunnellut rauhoittavaa relaxing musiikkia koko aamun. Odotan kovasti, että nämä sateiset, pilviset ja tuuliset päivät alkavat loppumaan ja aurinko tulisi takaisin. Tänään näyttää vähän lupaavammalta. Saan tänään kaksi pientä apulaista seurakseni päivääni piristämään.

Tuuleen mä pyynnön kuiskaan - tule kesä takaisin!

Mari

Kommentit

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t