Siirry pääsisältöön

Lomalla

 Lomaa odottaa pitkin kevättä. Kesälomasuunnitelmissa mielikuvat liittyvät aurinkoisiin, lämpimiin päiviin ja pehmeisiin, tyyniin iltoihin. Ensimmäinen viikko on ollut varsin sateinen. Ajatukset poukkoilevat ja hieman jo ahdistaa, jos koko loman sataa ja tuulee. Enhän minä tällaista odottanut.

Monet (+minä) asettavat kesälomalle suuria odotuksia. Lomalta odotetaan täydellistä ja lämpimiä rantakelejä, loman alusta loppuun. Sitten kun sataa, sataa ja sataa, niin onhan se pienoinen pettymys. Ulos ei viitsi lähteä. Mitähän tekisi?

Pihalla olisi hommia, mutta sateessa niitä ei ole kiva tehdä. Joten odottakoot parempia kelejä. Sisällä työt eivät lopu. Aina on joku paikka, mikä kaipaa kohennusta. Muutama päivä loman alusta onkin mennyt kaappeja siivotessa ja paikkoja järjestellessä. Kaksi isoa jätesäkkiä odottaa varastossa lähtöään Punaisen Ristin Konttiin. Siivosin myös yhden kaapin, jonne on vuosien mittaan työnnetty kaikkea "tärkeää". Monta tuntia siinä kuluihin, välillä naurahdellen ja vanhoja muistellen. Siellä oli vanhoja koulutodistuksia, työtodistuksia, paljon muuta paperia, joita ei enää ole mitään syytä säilyttää. Valokuvia nuoruudesta (melkein tuli itku).Onko sinulla tapana säilyttää kaikki "jos joskus tarvitsee" paperit? Minä olen säilyttänyt niitä vuosikymmeniä. Nykyisin lähes kaikki on sähköisessä muodossa ja on ihan hullua säilyttää samoja papereita muovitaskuissa, jotka ovat liimautuneet papereihin kiinni. Tärkeät säilytettävät paperit  järjestelin kansioihin siististi ja nyt ne löytyvät oikeista paikoista (yhtenä kappaleena), jos niitä joskus tarvitsee (tuskin tarvitsee).Karsin myös varastoa. Keräsin ison kasan tavaroita, joita en ole käyttänyt vuosiin: keilapallo, rullaluistimet, kodinkoneita ja vaikka mitä muuta. Laitoin ne saman tien myyntiin. Oikeastaan aika kiva olo tuli, kun katsoi varaston hyllyjä, jotka olivat järjestyksessä ja paljon väljemmät kuin aikaisemmin.


Paras keino irtautua töistä ja laskeutua lomamoodiin on lähteä heti loman alussa pois, vaihtaa maisemaa. Ainakin minulle se toimii parhaiten. On helppo jättää kaikki taakseen ja antautua lomatunnelmaan uudessa ympäristössä. Minulla se toimii. Oletko samaa mieltä?
 
Nyt pitäisi psyykata itsensä rauhoittumaan ja tasapainottaa hieman aikatauluja väljemmäksi. Ajatukseni oli hoitaa ekan lomaviikon aikana kaikki velvoitteet ja sen jälkeen voisi antautua täysin lomalle. Ei ehkä kovin järkevää. Minun olisi hyvä opetella joutenoloa ja hyväksyä se, että joskus on ihan hyvä olla vaan ja loikoilla.
 
Tänään olen kuunnellut rauhoittavaa relaxing musiikkia koko aamun. Odotan kovasti, että nämä sateiset, pilviset ja tuuliset päivät alkavat loppumaan ja aurinko tulisi takaisin. Tänään näyttää vähän lupaavammalta. Saan tänään kaksi pientä apulaista seurakseni päivääni piristämään.

Tuuleen mä pyynnön kuiskaan - tule kesä takaisin!

Mari

Kommentit

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri