Asuntomessut vanhalla kasarmialueella

 
Airon Neito
 
 
Dekolaku

 
Tänä vuonna asuntomessut ovat historiallisella varusmiesalueella Korialla. Asiasta lisää tämän postauksen lopussa. Oletko sinä käynyt messuilla? Jos olet, niin mikä näyttelykohteista oli suosikkisi? Oliko joku taloista sellainen, joka hurmasi sinut täysin?

Joka vuosi meillä on tapana käydä lomalla messuilla. Pari poikkeusta on vuosien aikana ollut. Tänä vuonna messut ovat lähellä, mikä on tietysti kiva juttu. Tällä kertaa etsimme messulta ideoita säilytykseen ja saunaan. Ainahan toki muutkin ideat ovat tervetulleita.

Talot Kouvolan Pioneeripuistossa olivat hyvin hillityn kokoisia. Alue rajoittuu Kymijoen varteen. Pieniä asuntoja oli useita, yksiöitä ja kaksioitakin, jopa pikkuruisia 50 m2 omakotitaloja sekä senioriasumisen kortteli. En oikeastaan osaa sanoa, mikä messualueen taloista oli oma suosikkini, mutta monta ideaa poimin mukaani, niin sisustukseen kuin pihalle. Osa kuvista on otettu kännykällä, joten pahoittelen niiden laatua.

Keittiöt

Musta linja jatkui keittiössä, vaikkakin muutamia vaaleampiakin keittiöitä oli taloissa. Haastattelin pari viikkoa sitten keittiömyymälän asiantuntijalta tulevia keittiösuuntauksia maailmalta ja sain kuulla, että nyt ollaan menossa maalattuihin maanläheisiin sävyihin kaapistoissa, musta ja valkoinen väistyy. Enpä tiedä, kuinka paljon suomalaiset syttyvät värillisistä keittiöistä. Merkillepantava suuntaus keittiöissä oli kaapistojen uusi rytmitys. Suoran seinustan keskimmäiset yläkaapit sijoitetaan samalle tasolle alakaappien ja reunimmaisten korkeiden kaapistojen kanssa, jolloin keskelle jää pesämäinen alue.

Liesituulettimet ovat siirtyneet keittotasoihin. Se tekee keittiöstä selkeän. Edellytyksenä kuitenkin on, että keittiössä on tilaa riittävän leveälle liesitasolle. Mielestäni normaali 6o cm tasoon tuulettimen sijoittaminen on arveluttavaa, koska kattiloille jää liian vähän tilaa.

BVG-minitalon keittiö oli kompakti ja hieno, jossa säilytystilaa näytti olevan riittävästi. Tosin keittiö vei suuren osan minitalosta, mikä ei ehkä käytännössä ole kovin mielekästä. Keittiön valaistus oli myös upea (toiseksi viimeinen kuva alla).


 
 
 

 
Saunat
 
Messujen näyttävin sauna oli alla oleva Talo Korean. Dramaattisen musta kylpytila näyttävine valoineen keräsi ihmisten ihasteluja. Saunan vaaleat lauteet olivat näyttävä kontrasti muuten tummassa kylpytilassa. Korian rautatiesilta oli päässyt selkänojaan, joka ei mielestäni ollut kovin tyylikäs ratkaisu. Saunan lauteiden askelmat olivat melko korkeat, joten ainakin vanhempien ihmisten ja lasten on vaikea kiivetä ylälauteille. Muuten saunat olivat melko perinteisiä. Eniten minua miellytti Dekolakun selkeälinjainen sauna.

 
 
 

 
 
 
Lastenhuoneet
 
Talojen lastenhuoneissa oli kivoja ideoita lapsiperheille. Lastenhuoneissa voi leikitellä ja uudet ideat ovat varmasti tervetulleita sisustajille. Yksinkertaisilla ja edullisilla ratkaisuilla lastenhuoneeseen saadaan persoonallisuutta.


 

Alla olevat kuvat ovat Jukkatalo Ainasta.
Minusta sisääntulon penkkiratkaisu on kaunis ja hieman yllättäväkin. Se toivottaa lämpimästi vieraat ja asukkaat tervetulleiksi viihtyisään kotiin. Olohuoneen sivupöytä oli yhdistetty mustan kehyspeilin kanssa ja se oli tosi kaunis. Katossa roikkui tuttu lamppu. Hieman eri muotoinen roikkuu nykyisin meidän makkarin katossa. Ihastuin lamppuun Cobellossa. Miehen piti sulatella "häkkyrää" muutamia viikkoa, jonka jälkeen hän totesi, että olihan se lamppu aika mielenkiintoinen - mennään ostamaan se.
Ruokapöydän seinustalla oli upea musta makrame-seinävaate. Samaa sarjaa olevat kukka-amppelit roikkuivat käytävän päässä. Amppelit ovat olleet piilossa vuosia, mutta nyt niitä on taas näkynyt sekä sisällä että ulkona. Makuuhuoneen tumma väritys oli myös mieleeni. Se oli levollinen. Ehkä tämä Jukka-talo oli eniten sellainen, jossa voisin tuntea oloni kotoisaksi. Cobellon upea sisustus oli todella onnistunut. Hieno kokonaisuus.


 
 
 
 
Sievitalo Unton olohuone (ala) oli sisustettu vaalein värein lämminhenkiseksi.
Väripiristys löytyy sohvatyynyistä ja viherkasveista. Olohuoneen katseenvangitsijana on paneeliseinä, joka heijastelee kauniisti valoa. Huoneratkaisut oli tässä kodissa järkeviä ja erityisesti ilahdutti makuuhuoneen yhteydessä oleva walk-in-closet, johon oli liitetty pieni työskentelypiste. Tosin sen peiliratkaisut eivät minua miellyttäneet.
Sievitalossa, kuten monessa muussakin talossa oli kylpyhuoneissa ja käsienpesualtaissa käytetty puukomposiittia, joka näytti puristetulta puumassalta. En oikein innostunut siitä. Kyllä ihan keraaminen tai yksivärinen komposiittiallas on minusta kauniimpi. Sievitalon kodinhoitohuoneen välitilan puupaneeli näytti kivalle. Valo heijastui kauniisti sen pinnalta työtalolle. Oikein hyvä idea elävöittää vaaleita kaapistoja.
 
 
 
Deko-talojen kauttaaltaan musta Dekolakussa oli mielenkiintoisia sisustusratkaisuja.
Etenkin sauna näytti kauniilta. Sen uudenlaiset lauderakenteet miellyttivät. Olohuone oli seesteisen yksinkertainen ja keittiöstä löytyi haaveilemani aamiaiskaappi. En tiedä kuinka kätevä se ihan oikeasti arkisissa aamuissa on, mutta onhan se kiva. Keittiö-olohuoneen ja pianohuoneen välistä liukuoviratkaisua tarkastelimme myös pitkään. Piha oli kaunis ja sieltä löytyi mukava Dropin avotulipaikka. Samaa sarjaa kuin amme terassin toisessa päässä.

 
Talo Korean komeat lasikatot olivat ehkä näiden messujen katseita keräävin yksityiskohta. Yläkerran oleskelutilat, keittiö sekä vanhempien makuuhuone kylpevät luonnon valossa. Mietityttämään jäi se, miten lasikatto toimii makuuhuoneessa. Toisaalta on varmasti hienoa katsoa tähtitaivasta tai lumisadetta vuoteesta, mutta kuinka kattoikkunoista tulviva valo vaikuttaa nukahtamiseen kesällä.
Talo Aito jäi viimeiseksi tutustumiskohteeksi. Jonoa riitti ulkopuolella sen verran pitkälti, että päätimme jättää kohteen suosiolla viimeiseksi. Kurkimme sen pihaa viereisiltä taloilta. Terassialue näytti tosi kivalta. Näkymä olohuoneesta terassille oli myös mielenkiintoinen. Pihasauna on kiva, koska siitä tulee lapsuusajat mieleen. Onko pihasauna kuitenkaan niin käytännöllinen talvipakkasella? Kolmen rakennuksen kokonaisuus on yhdistetty kauniisti terasseilla. Se sytytti tässä talossa.
 


Kaiken kaikkiaan onhan messuilla aina kiva käydä. Tällä kertaa kiinnostavia kohteita oli niukasti, mutta aina mukaan lähtee ideoita, ehkä tällä kertaa pieniä sellaisia. Ynnäsin omasta mielestäni messujen plussat ja miinukset.

+ Kiva alue Kymijoen varrella
+ Talot olivat kohtuullisen kokoisia
+ Pihoihin oli panostettu ja nurmikot olivat vihreitä
+ Senioriasujat oli otettu messuilla huomioon upeasti
+ Vanhat kasarmirakennukset oli säilytetty
+ Muut näytteilleasettajat kiinnostavia

- Jokinäkymä jäi pusikoiden taakse piiloon monissa kohteissa
- Alue oli hieman sekava
- Keskeneräisyys häiritsi
- Vähän Wau-elämyksiä
- Alue on "keskellä ei mitään"
- Uutuuksia vähän 

Messujen vanha kasarmialue herätti matkaseuralaisessa muistoja vuosien takaa, kun hän palveli pioneeripataljoonassa asuntomessualueella. Vanha upseerikerho oli muuttunut päiväkodiksi ja sotapoikien sauna oli rakentumassa muusikon taloksi. Petipunkan paikka käytiin katsastamassa Pioneerikoululla, jossa osa huoneista oli jo rakennettu asunnoiksi, hieman viihtyisimmiksi kuin silloin aikoinaan.


Mallihuone pioneerikoululla
 
Mallikylpyhuone pioneerikoululla

 
Nuo punatiiliset rakennukset on myös minun mieleeni. Ne ovat kauniita. Alueella on säilytetty monta vanhaa rakennusta, jotka ovat asuntomessujen myötä saaneet uuden elämän. Varuskunta lakkautettiin 1994.Satavuotias Puistoklubi oli vallan viehättävä. Vaikka juuri silloin satoi vettä, niin sisällä oli tunnelmallinen juhlatila, pienine saunoineen. Tällä juhlaväki varmasti viihtyy. Puistoklubi on vanha polkupyöräkorjaamo ja varuskunnan palovaja. Klubin vieressä pidättelimme sadetta kelosaunojen lomassa. Onneksi siellä oli myös yksi laavu, jonne sai istahtaa sateen suojaan. Ilokseni repusta löytyi myös Kouvolan lakupussi ja toffeepatukka, joten eipä ollut hätää.

Tällainen messupäivä meillä oli.

Mari

Kommentit

  1. Kävimme juuri viime viikolla ja sulla on aika paljon samoista jutuista kuvia, kuin mullakin. Ei yhtä sellaista innostavaa kotia löytynyt, mutta jotakin siusutuksellisia yksityiskohtia kyllä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlaiset ajatukset täälläkin. Pari toteuttamiskelpoista ideaa poimin messuilta. Monessa kodissa oli joku kiva yksityiskohta, mutta muuten eivät sitten sytyttäneet. Asuinympäristö ei myöskään ollut sellainen, että itse voisin siellä viihtyä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit