Lapsen huppari
Neuloin Seiskaveikasta hupparin. Toiveena oli vihreä, reilunkokoinen neule, joten ajattelin, että huppari voisi olla kivan rento nuorelle neidolle, jota voi pitää näin kesälläkin viileämmillä keleillä. Hieman piti miettiä, miten neuleen toteutan, sillä en löytänyt valmista ohjetta huppariin. Ihan ensiksi piti saada tytön mitat eli neuleen pituus, leveys ja hiha. Niillä tiedoilla lähdin toteuttamaan neuletta.

Väritoiveena oli lempiväri - vihreä. Langaksi halusin valita mahdollisimman helppohoitoisen langan, koska lapsen puseroa saataa joutua pesemään. Novitan 7 veljestä on siihen tarkoitukseen sopiva valinta, kestää kulutusta ja saa pestä vaikka koneessa. Koska halusin myös rennonoloisen hupparin, niin en lähtenyt kikkailemaan langan kanssa, vaan vaan valitsin mahdollisimman yksinkertaisen ja simppelin langan, enkä halunnut neuleeseen mitään kuviota.

Huppari taisi olla mieluinen, kun ensin sitä odotettiin innolla ja kun vein keskiviikkona valmiin neuleen tytölle, niin olin havaitsevani muutaman iloisen varsahypyn. Oli kuulemma menossa heti seuraavana päivänä kouluun. Tuli tietenkin todella hyvä mieli.


Tässä sinulle ohje, jos innostut vaikka neulomaan samanlaisen. Pusero on itsessään ihan peruspusero, mutta hupun ja taskun kanssa jouduin hieman miettimään, miten ne toteutan. Halusin hupun reunaan nauhan ja siksi se piti ottaa huomioon silmukoita poimittaessa pääntieltä. Taskun halusin olevan napakan ja riittävän ison, ettei se ajan saatossa ala repsottamaan.

Hupparin koko 140 cm, valmiin neuleen mitat, vartalon ympärys 84, pituus 54, hiha 38

Lanka: Novita 7 veljestä 450 g ja puikot: 4-4½ sekä huppua varten lyhyt pyöröpuikko

Takakappale

Luo 85 s ohuemmille puikoille ja neulo joustinneuletta (1o1n) 5cm. Vaihda työhön paksummat puikot ja aloita sileä neule. Kun kappaleen korkeus on 36 cm ja aloita kädentien kavennukset. Päätä molemmissa reunoissa joka 2.krs 1x6 s, 1x3, 1x1 s. Kun kädentien korkeus on 18 cm, päätä molemmissa reunoissa 6 s olkaa varten ja keskimmäiset 21 s pääntietä varten. Neulo olat erikseen ja päätä joka 2.krs pääntien reunassa 1x2 s, 1x1 s ja olalla 2x7 s. Neulo toinen puoli.

Etukappale

Neulo kuten takakappale kunnes kädentien korkeus on 13 cm. Jätä pääntietä varten keskimmäiset 15 s odottamaan. Neulo ensin toinen puoli. Päätä pääntien reunassa joka 2.krs 1x3 s, 1x2 s, 1x1 s. Päätä olat samalla korkeudella ja samalla tavoin kuin takakappaleessa.

Hihat

Luo 46 s ohuemmille puikoille ja neulo joustinneuletta 5 cm. Aloita oikea neule paksummilla puikoilla. Lisää hihan molemmissa reunoissa ensin joka 10. krs 8x1 s ja joka 8.krs 7x1 s = 66 s. Kun hiha on 41 cm aloita kavennukset. Päätä molemmissa reunoissa joka 2.krs 1x5s, 1x3s, 8x1 s, 2x2 s, 1x3 s. Päätä loput silmukat kerralla.Huppu ja viimeistely

Ompele olkasaumat. Ota pääntiellä odottamaan jätetyt silmukat (aloita etukappaleen keskeltä) luo hupun molempiin reunoihin 3 silmukkaa nauhakujaa varten (=120s) pyöröpuikoille. Neulo sileää neuletta, niin että huppu jää edestä auki. Merkitse hupun keskikohtaa takaa ja lisää molemmin puolin keskikohtaa 1 s joka 6. krs. Kun hupun pituus on 30 cm, neulo kappaleet yhteen keskeltä ja taita nauhakujaan luomasi silmukat nurjalle ja ompele nauhakuja. Kiinnitä hihat miehustaan ja ompele sivut.
Tasku
Poimi paksummille puikoille etukappaleen joustimen yläpuolelta keskimmäiset 64 s. Neulo sileää neuletta ja molemmissa reunoissa 2 s:lla oikeaa. Kun olet neulonut 4 krs, kavenna reunasilmukoiden jälkeen molemmissa reunoissa joka 4. krs 4x1 s ja joka 2.krs 11x1 s. Päätä loput s:t kerralla. Ompele taskun yläreuna kiinni. Virkkaa hupun nauha ja pujota nauhakujaan. Viimeistele huppari silittämällä.

Omasta mielestäni tästä tuli tosi kiva ja näyttää oikein hyvälle lapsen päällä. Onneksi kasvuvaraa jäi myös talveksi. Neulehan on siitä kiva, ja varsinkin tällainen rento neule, että se ei jää ihan heti pieneksi. Se kasvaa hieman lapsen mukana. Nyt puikoilla on itselle beesi neule. Langat ovat odottaneet talvesta asti, että niistä syntyisi jotain. Itseasiassa ne olivat vähän unohtuneet, kun olivat poikkeuksellisessa paikassa.


Tällaisia puuhia tällä kertaa ja laitathan viestiä, jos ohjeessa on epäselvyyttä.

Mari

Kommentit

 1. Tulin vain kertomaan. Että tykkään kovasti tuosta neulostusta hupparista! Ja väri on keväisen ihana.
  En ryhdy nyt kuitenkaan tekemään, sillä saarimökin kevätpuuhat ovat alkaneet.
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, kiva kun piipahdit. Saarimökin kevätpuuhat kuulostavat ihanalle ja jos minulla olisi sellainen, uskon että puikot pysyisivät vähemmän käsissä iltaisin. Upeita kevätpäiviä sinulle<3

   Poista
 2. Päätä molemmissa reunoissa joka 2.krs 1x6 s, 1x3, 1x1 s. Mitä tuolla tarkoitetaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Tarkennuksena: päätä kainaloiden kohdalla molemmissa reunoissa 6 s eli oikealla puolella päätä rivin alussa 6 s ja neulo rivi loppuun. Käännä työ ja nurjalla päätä taas 6 silmukkaa. Seuraavalla oikealla kierroksella päätä 3 s ja samoin nurjalla. Vielä molemmissa reunoissa päätetään yksi s. Jatka olkapäille sileää. Terveisin Mari

   Poista
  2. Okei. Entä tuo etukappaleen pääntien teko. En ymmärtänyt sitä

   Poista
  3. Laske päätietä varten keskimmäiset 15 s ja pujota ne langalle tai toiselle puikolle odottamaan. Neulo ensin toinen puoli/pääntien reuna ja päätä reunassa joka 2.krs /oikealla kierroksella 1x3 s, 1x2 s, 1x1 s, kuten kainalossa. Hihan puolelle ei tule tässä kohtaa kavennuksia eli neulo suora reuna. Pääntie tulee keskelle kaarevaan muotoon. Sen jälkeen laita etu- ja takakappale päällekkäin/kainalon kavennukset kohdikkain ja mittaa takakappaleen korkeus kainalosta olkaan. Kun yläosan mitta on sama molemmissa kappaleissa, päätä olkaa varten samalla tavoin kuin takakappaleessa. Olkapäästä tulee samanlainen kuin takakappaleessa.

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit