Skumppaa ja pellavaa


Keskellä viikkoa oli kiva piristys, kun serkku vei minut By Pia'sin muotinäytökseen. Yksi myymälöistä sijaitsee Espoon keskuksessa vanhalla rautatieasemalla. Tila on ihanan viihtyisä narisevine puulattioineen ja valkeaksi maalaittuine seinineen. Kolkko odotushuone ja lipunmyyntitila on muuttanut muotoaan täysin. Viihtyisä, kuten kaikki muutkin By Pia's myymälät. 

Rennot pellavavaatteet ovat kesällä viileitä ja mukavan tuntuisia päällä. Muutamia mekkoja, tunikoita ja neuleita olen vaatekaappiini By Pia'silta hankkinutkin itselleni. Ensimmäisen kerran näin nyt luonnossa myymälään hankittuja kodin sisustustuotteita. Ne ovat linjassa vaatteiden kanssa. Rentoa, rouheaa ja maanläheistä. Paksuja savikippoja, karkealla otteella veistettyjä puukippoja (tykkään valtavasti), juuttimattoja ja valaisimia. Yhdessä korissa nojaili eri kokoisia puisia leikkuulautoja. Ai että, olisi tehnyt niin mieli sellaista, mutta kun ehdin juuri ostaa uuden leikkuulaudan ja en tohtinut tällä kertaa ostaa toista heti perään.

Valkoiset saviastiat olivat kauniita (pöydällä). Voisin hyvin kattaa ne myös meidän pöydälle. Huonekalut ja astiat huokuvat Country-tyyliä, mutta kyllä niitä mielestäni voi sekoittaa muihinkin tyyleihin. Meidänkin pelkistetty sisustus kaipaa myös rouheutta ja pieniä yksityiskohtia.

Olen aina tykännyt savituotteista, sellaisista käsintehdyn näköisistä. Dreijasin muutamia kippoja vuosi sitten, mutta ne ovat kadonneet jonnekin. Muistatko vielä punasaviset puurokupit, joita oli 80-luvulla lähes joka kodissa. Eikös olleetkin valtavan ihanat.


Musiikki alkoi ja mallit kävelivät myymälässä pukeutuneina pellavavaatteisiin, pehmeisiin neuleisiin ja farkkuihin. Täytyy sanoa, että näytti oikein hyvälle, kun osaa yhdistellä vaatekappaleita luovasti ja asustaa ne oikein. Tällä hetkellä oman vaatekaapin musta-harmaa linja tuntuu tosi tylsälle ja tyylittömälle. Onko se kevät, vai mikä, mutta kaipaan väriä. Olen siis valmis täydentämään garderoobiani muutamalla väriläiskällä. Sytytkö sinä kevään vaatteiden värikkyydelle?

Kukkahousut näyttivät tosi houkuttelevalle pellavapaitojen kanssa. Viime kesänä minulla oli kahdet lempihousut ja molemmat kukallisia. Toiset mustapohjaiset kapeat kukkahousut ja toiset vähän rennommat ja hillitymmät. Ehkä tulevaan kesään täytyy panostaa yksiin kukkahousuihin (esim. pöydällä olevat). Boyfriend-farkkushortsien lahkeista näkyy tänä kesänä kauniit pitsireunat, siinäpä hyvä DIY-idea.Kuvan laukku ja saapikkaat voisin myös ottaa heti käyttöön. Lila/vaalenapunaiset glitterisaapikkaat on tosi kreisit, mutta näyttävät upeille. Ne voisin yhdistää sekä hameen, että housujen kanssa. Kuvan  hapsulaukku olalle ja kesäfiilis on taattu.


Upeaa viikonloppua Sinulle
Mari

Kommentit

Suositut tekstit