Siirry pääsisältöön

Kymmenen reissu-unelmaani & blogihaaste

Kevätaurinko ja pieni pakkanen saa viihtymään ulkona pitkiä aikoja, niin ettei malta edes sisälle tulla. Meren jäällä on upea kävellä tai hiihdellä vaikka koko päivä. Tämä vuosi on ollut poikkeus. Täällä etelässä ei jäälle ole ollut menemistä koko talvena. Eikä aurinkokaan ole näyttäytynyt kuin muutamana päivänä viime viikkoina. Olen jo kuukauden katsellut matkoja, pois tästä loskasta. Sopivaa ajankohtaa työkuvioista irtautumiseen ja matkaa ei vaan ole löytynyt. Kalenterit menee ristiin reissukaverin kanssa. Onneksi tänään paistaa ihanasti aurinko.

Kuva: @goodiosampsa

Kun matkakuume äityy oikein pahaksi (kuten tällä hetkellä), niin olen valmis tyytymään vähään, kunhan on ranta, aurinkoa ja pyöräilymahdollisuus (tästäkin voin luopua). Olen kiemurrellut tuskissani nyt useamman viikon. Tämä on ehkä verrattavissa miesten autokuumeeseen.

Sitten sain reissu-unelmahaasteen Sopusointuja blogin Maaritilta. Käy lukemassa hänen reissu-unelmat linkin takaa. Ihania unelmia ja mielenkiintoinen teksti. Voisin yhtyä moneen Maaritin unelmaan.

Lähes kaikki matkani ovat olleet jollain tavalla unelmamatkoja, sillä en muista sellaista matkaa, joka olisi ollut täysi pettymys. Aina on löytynyt upeita paikkoja, jotain kivaa ja hyviä kokemuksia. Turistikohteista en oikein välitä ja siksi yritän etsiä paikkoja, joissa kohtaan tavallisia ihmisiä ja elämää. Tykkään kulkea omia polkuja.

Reissu-unelmahaasteessa vastataan kymmeneen määriteltyyn kategoriaan: paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde ja ruoka & juoma.

Yritän unohtaa tämän hetkisen matkakuumeen ja keskittyä pidempiaikaisiin unelmiin, sillä niitäkin on. Muutama haave on ollut mielessä useita vuosia, mutta jostain syystä ne ovat jääneet toteuttamatta. Monta unelmaa on myös jo toteutunut. Olen sitä mieltä, että kannattaa unelmoida, sillä ne saattavat toteutua. Näin kävi silloin, kun kovasti toivoin pääseväni pyöreitä viettämään jollekin saarelle turkoosien aaltojen keskelle tai kun haaveilin maailmanympärimatkasta. Vaikka haaveet näyttivät vaikeilta toteuttaa, niin ne kuitenkin onnistuivat lopulta.

Tässä siis lista unelmistani ja toivon kovasti, että kun kirjoitan haaveeni tänne, niin ainakin osa niistä toteutuu.


Kuva: @goodiosampsa

1. Paikka - Toscana

 
Unelma, joka on elänyt mielikuvissani ainakin 15 vuotta ehkä jopa 20. Tämä on nimenomaan sellainen unelma, josta minulla on hyvin vahva mielikuva. Kuvittelen itseni Toscanan maisemiin, enkä edes tiedä pitääkö mielikuvani paikkaansa.

Pyöräilen Toscanan kumpuilevissa maisemissa kukkamekko päällä ja kesähattu hiuksillani kapeaa hiekkatietä, pyörällä, jonka etutangossa on rottinkinen kori. Viinitarhalla tarhuri tarkastelee satoaan ruutupaidassaan ja lippalakki päässään. Asun viinitilalla tunnelmallisessa kiviseinäisessä huoneessa. Huone on hieman hämärä, mutta aurinko paistaa vinosti sisälle huoneeseen. Päivällä pääsen viinitilalle keräämään viinirypäleitä muiden tilalla työskentelevien kanssa. Tilan omenapuutarhassa tuoksuvat omenat, joita kerään koriin. Oi, tuolla pellolla kasvaa laventelia. Taitan muutaman oksan huoneeni pöydälle maljakkoon.

Käytössäni on rouheinen, hieman kulahtanut avolava-auto. Sellainen pieni söpö, kaksi paikkainen, jossa ikkunat voi pitää auki ajaessa. Suuntaan rannikolle, jossa tuuli vilvoittaa polttavia auringonsäteitä. Rento musiikki soi autoradiosta. Iltapäivällä istahdan rantaravintolan rottinkituolille, maistelen merenantimia, ehkä cacciuccoa (kala-äyriäispata) ja paikallista viiniä. Aurinko saa laskeutua taivaanrannan taa, sillä aikaa kun nautin ateriastani. Kiire ei ole minnekään.

Kaiken tämän nautiskelun jälkeen suuntaan matkani pariksi päiväksi Firenzeen. Piipahdan museoissa, katselen historiallisia rakennuksia ja kävelen pitkin kaupungin katuja. Matkalla täytyy tietenkin nähdä Pisaan kalteva torni.


Kuva: @goodiosampsa

2. Tapahtuma

 
En oikeastaan koskaan matkusta minnekään minkään tapahtuman vuoksi. Etsin lomallani enemmän rauhallista ympäristöä, en niinkään ihmismassoja ja hulinaa. Tunnelma on paljon tärkeämpää.

Ensi kuussa ajaudun "vahingossa" isoon tapahtumaan. Varasimme nimittäin matkan Amsterdamiin, emmekä huomanneet, että juuri silloin on Kings Day. Asia selvisi vasta kun olimme varaamassa hotellia. Ihmettelimme, kun kaikki hotellit oli täynnä ja hinnat katossa. Sielläpä sitten juhlitaan Kingiä muiden mukana. Onneksi matkaan sisältyy tämän tapahtuman lisäksi paljon muuta mukavaa.

Kuva: @goodiosampsa
 

3. Kotimaan kohde

 
Lappi on yksi mielipaikkani ja sinnehän unelmoin joka talvi, koska täällä etelässä on yleensä niin huonot hiihtokelit. Rauhallisuus ja hiljaisuus vetää myös Lappiin. Joskus toivon vielä näkeväni revontulet. Vaikka olen käynyt lukuisia kertoja Lapissa, niin koskaan en ole nähnyt revontulia.

Unelmani on, että joskus pääsen ruska-aikana vaeltamaan tuntureille. Maiseman kauneus ja värikylläisyys on kaunista, eikä mäkäräiset häiritse enää syksyllä. Ruska nousee syyskuun alkupuolella, kun valo hiipuu ja ilmat kymenevät. Kasvien lehtivihreä kulkeutuu lehdistä oksiin, runkoon ja juuriin. Jäljelle jää vain kasvin väriaineet, jotka hehkuvat lehdissä upeasti. Mitä kovemmat yöpakkaset ja kuivempi syksy, sitä värikkäämpi ruska on.

4. Kaupunki

 
Amsterdam on tosiaan ensi kuussa matkakohteena. Olen monen monta kertaa vaihtanut lentokonetta Amsterdamissa, mutta en ole koskaan päässyt tutustumaan kaupunkiin. Nyt siihen on vihdoin mahdollisuus, kun yksi unelmamatkani toteutuu. Mukana on hyvät oppaat, jotka tuntevat kaupungin hyvin sekä sen nähtävyydet ja parhaat ruokapaikat. Odotan tietenkin näkeväni valtavia tulppaanimeriä kaupungissa. Toivottavasti tulppaanit kukkivat.


Kuva: @goodiosampsa
Unelma kaupunkikohteen valinta oli vaikea, sillä Euroopassa on monta kivaa kaupunkia. Erityisen mukavia muistoja minulla on Barcelonasta ja siellä olisi kiva vierailla taas uudestaan. Se on kaupunki, jossa riittää tekemistä ja katsottavaa: Gaudin suunnittelemat mielikuvitukselliset rakennukset, Picassoa ja Dalia.

Kaupungin keskellä avautuva kävelykatu Las Ramblas, jonka varrelta löytää monenlaista katsottavaa ja vahakabinetissa kohtaa monta tuttua hahmoa. Barcelonan viehätys on kaupunkiympäristön lisäksi sen hiekkaranta, joka avautuu kaupungin laidalla Las Ramblan päässä. Kaupungilla kävellessä, voit poiketa rantaan kahville tai istuskelemaan rantakiville. Kaupunki on myös aina vihreä, siellä on paljon puistoja ja kasvillisuutta. Tunnelma on rento. Polkupyörällä pääsee näkemään kaupunkia laajemmin. Eläintarha on myös yksi mielenkiintoinen vierailukohde.

Goottilaisen kaupunginosan kapeilla ja mutkaisilla kaduilla kävelet kuin labyrintissä. Sokkeloita joka puolella. Sieltä löytyy myös Picasson museo sekä paljon menneiden aikojen historiaa. Barcelonassa on erinomaiset ostosmahdollisuudet.
 
Kuva: @goodiosampsa

5. Maa

 
Unelma Perun matkasta on syntynyt vasta viime vuosina, kun olen kuunnellut poikani tarinoita maasta ja katsonut upeita kuvia eri puolilta Perua. Perusta on muotoutunut mielikuva inkakulttuurin, uskomattomien vuoristonäkymien, laamojen ja espanjalaisvaikutteisten kaupunkien maana. Haluaisin päästä vaeltamaan vanhoja inkapolkuja vuoristomaisemiin. Titicacajärven kelluvat kaislasaaret olisi myös kiva nähdä. Mielikuvissani istun veneessä, joka lipuu hiljaa Amazon-jokea pitkin virran vietävänä. Sademetsästä kantautuu eläinten ääniä, hieman pelottaa (käärmeet, hämähäkit), mutta uteliaisuus saattaa voittaa. 
 
Kuva: @goodiosampsa
Kuva: @goodiosampsa
Kuva: @goodiosampsa
Kuva: @goodiosampsa
Perun matkalla olisi ehdottomasti myös päästävä Machu Picchun jylhille vuorimaisemille. Ehkä en ihan huipulle uskaltaisi kiivetä, vaikka sieltä varmasti avautuu henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Korkeanpaikankammo nimittäin astuisi kuvioihin jossain vaiheessa. Pääkaupunki Lima kuuluisi myös ehdottomasti matkaohjelmaan, vaikkakin siellä on taatusti vilskettä ja hälinää.

6. Saari

 
Tämä onkin vaikea. Thaimaan ja Kreikan moni saari on tuttu, mutta mikä olisi unelmareissun kohteena oleva saari. Siinä täytyisi olla jotain todella erikoista, jotta se erottuu tavallisesta lomasaaresta. Kun luonto on lähellä sydäntäni, niin valitsen unelmasaareksi Galápagossaaren.
Poikkeuksellinen luonto ja valtavan laaja kirjo eläimiä. Haluaisin nähdä mm: jättikilpikonnia, erikoisia lintuja, pingviinejä. Kuuleman mukaan ne ovat melko kesyjä, eivätkä kaihda valokuvaamista.

Galápagossaarilla on myös maailman parhaat sukellus- ja snorklaus paikat. Merileijonien ja jättiläiskilpikonnien parissa snorklaaminen olisi  taatusti unohtumaton kokemus. Sukeltamaan en uskaltaisi, mutta snorklaamaan kylläkin.


Kuva: @goodiosampsa

7. Extreme

 
Tuossa edellä jo hieman sivusin extremelajia (kiipeily), johon toivoisin minulla olevan rohkeutta enemmän.  Korkeat paikat ovat siis ehdottomasti out, vaikka olenkin viime vuosina pyrkinyt uhmaamaan korkeanpaikankammoani, uskaltautumalla kamaliin paikkoihin.

Kiinnostavinta extremeä olisi kuitenkin vapaaehtoistyö esimerkiksi Afrikassa. Unelma on kulkenut mukana vuosikausia. Erityisesti jonkun paikallisyhteisön tukeminen, jossa pääsisin auttamaan paikallisen yhteisön saavuttamaan omavaraisuuden. Lasten koulutus ja hyvinvointi on lähellä sydäntäni ja voisin auttaa lastenhoidossa tai koulun rakentamisessa tai viljelyssä.


Kuva: Kilroy

8. Majoitusmuoto

 
Matkoillani majoitun kaikista mieluiten rauhallisiin Villoihin tai Spa-hotelleihin. Yritän etsiä aina rauhallisen paikan, jossa ei ole paljoa hälinää ja liikenteen melua. Sauna ja hieronta on aina plussaa hotelleissa. Majapaikan vaatimukset tietenkin riippuvat paljon matkakohteesta, kaupungeissa se on yleensä hotelli, muualla mielellään jotain muuta.

Kuva: rantapallo/Innovation Norway/CH - visitnorway.com

9. Luontokohde

 
Norjan vuonot on täydellinen luontounelma. Toivottavasti se toteutuu pian. Norjan matkoiltani on jäänyt mieleen juuri huikea luonto, korkeat vuoret ja upeat vuonot. Talot ja pihat ovat niin kauniita Norjassa. En voi lopettaa ihastelemasta niitä. Haaveena on lähteä autolla kiertelemään Norjan kapeita pikkuteitä, vuoren rinnettä ylös ja alas. Istua vuonojen rannalla katselemassa huikeita maisemia. 
  

10. Ruoka & juoma

 
Italialainen ruoka maistuu aina: herkullista ja yksinkertaista. Arvostan laadukkaita paikallisia raaka-aineita ja ruuanvalmistuksessa kunnioitetaan perinteitä ja se valmistetaan rakkaudella, niin se ei voi olla muuta kuin hyvää ryyditettynä satokauden kasviksilla. Vaikka pasta ei ole terveydellisesti paras mahdollinen, niin se maistuu minulle. Hyvän ruuan kanssa nautin mielelläni lasillisen viiniä.

Pyrin aina matkoilla maistamaan paikallisia ruokia, niin ulkomailla kuin kotimaassa. On kiva maistella uusia makuja. Hyvä ruoka on tärkeä osa matkaa.


Haastan mukaan seuraavat viisi blogia:

Lady of The Mess


Kerro omista reissu-unelmistasi 10 kategorian alle. Lisää oman juttusi linkki Kohteena maailma  -blogin 
Kymmenen reissu-unelmaa -jutun kommentteihin.

Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta viisi bloggaajaa mukaan kertomaan reissu-unelmistaan.
 
Millaisia reissu-unelmia sinulla on?
 
Mari

Kommentit

 1. Kiva kun vastasit tähän haasteeseen :) On niin totta mitä sanoit tämän talven ilmoista. Tänään kun vein eskarilaista toiseen mummolaan ja otin pienemmän vaihtokauppana meille yhdeksi yöksi (vanhemmat on pienellä reissulla), oli kerrassaan jäätävän kova tuuli. Sanoin miehelle, että mun on nyt päästävä jonnekin, en jaksa enää yhtään näitä ilmoja. Yleensä lähden lenkille tytön kanssa päiväunien aikaan, mutta nyt jäätiin suosiolla nukkumaan sisälle.
  Meillä on niin samankaltaiset toiveet hiljaiselon ja leppoisan menon suhteen. Toscanan tunnelma oli niin ihanasti kuvailtu, että sen lisäisin omallekin listalle. Firenze on kaunis pieni kaupunki, ehdottomasti käymisen arvoinen. Olen ollut muutaman kerran työmatkojen yhteydessä siellä, mutta silloin ei ol ollut mahdollisuutta liikkua siellä laajemmin keskustan ulkopuolella.
  Amsterdamia kehutaan tosi paljon ja siellä on varmasti jo lämpimämpää - kiva nähdä kuviasi sieltä jos kirjoitat jutun :)
  Tuli mieleen korkeanpaikankammosta ja kiipeilystä, että oletko käynyt Madeiralla? Se on huikean hieno saari ja levada-polut vuorten rinteillä lähentelevät paikoin extremeä, mutta ovat silti ihan maltillisia. Se on hyvä kohde päästä harjoittelemaan ja kohtaamaan näitä pelkoja.

  Ihanaa viikonloppua!

  Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän haasteeseen oli kiva paneutua. Kiitos Maarit! Minulla on oikeastaan aina matkakuume. Maailmassa on niin paljon upeita paikkoja. Odotan Amsterdamin matkaa innolla. Lähden lasteni perheiden kanssa sinne pääsiäisen jälkeen. Poikani tuntee hyvin kaupungin ja on luvannut näyttää minulle parhaat paikat. Ihanaa matkaseuraa!

   Toscana on muodostunut melkein vitsiksi meillä, niin paljon olen siitä ääneen haaveillut. Jostain syystä en vain ole koskaan sinne päässyt. Ehkä näitä pitkäaikaisia haaveita pääsee toteuttamaan eläkkeellä :)

   Madeiran matkaa olemme monesti suunnitelleet ja se on yhä toivelistalla. Juuri nuo levada-polut kiinnostavat. Varmasti upeat maisemat avautuvat huipulta. Muutenkin tykkään juuri tällaisista lomista, missä pääsee luontoon. Monesti vuokraamme skootterin, jolla kiertelemme pikku kyliä ja sivukatuja.

   Nautitaan tästä aurinkoisesta sunnuntaista! Mari <3

   Poista
 2. Mahtava juttu, että haaste oli löytänyt sinutkin ja osallistuit mukaan! Tosi kivoja reissu-unelmia on myös sinulla. Toscana ja Norja ovat itsellä sellaisia jatkuvia haavekohteita, jonne suunnittelen uusia matkoja koko ajan - jopa molemmat toivottavasti lähiajan suunnitelmissa. Peru on ison listan haavenumero yksi ja olin onnellinen työkaverini puolesta, joka lähti sinne tänään pariksi viikoksi. Täytyy kysellä häneltä vinkkejä, kun kotiutuu sieltä.

  Uskon, että kun kirjoittaa listalle asioita, niin ne ovat lähellä toteutumista. Ensimmäinen omasta listastani harppasi jo eteenpäin, kun varasin Lontoon reissun syksylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Rami ja kiitos kommentistasi. Mahtavaa, että keksit lähettää tällaisen haasteen liikkeelle. Ihmisten unelmia on ollut tosi mielenkiintoista lukea. Kaikki hieman erilaisia. Maailmassa on tosiaan paljon nähtävää ja upeita paikkoja. Toivottavasti päästään toteuttamaan Norjan ja Toscanan haaveet pian, ehkä jo ensi kesänä.

   Peru on mielenkiintoinen maa, siinä on jotain hyvin kiehtovaa. Poikani on reissannut siellä paljon työasioissa ja hänen kertomukset ovat saaneet myös minut haaveilemaan matkasta. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Postaukseni kuvat ovat Perusta ja Amsterdamista.

   Minäkin uskon siihen, että haaveet saattavat toteutua, kunhan niihin uskoo, välillä hieman yllättäenkin. Jatketaan siis unelmoimista. Upeaa aurinkoista sunnuntai päivää! - Mari

   Poista
 3. Kiitos haasteesta. Olen tämän jo aiemminkin saanut ja se odottelee luonnoksissani sitä inspistään;)
  Kivoja haaveita sinulla onkin - ja esim. extremekohteen voisin hyvin valita samoin perustein kuin sinäkin!
  Onnistunutta Amsterdamin matkaa - itse olin siellä toissa kesänä ja pidin kaupungista paljon. Ja ei kannata harmitella noita hotellien hintoja - Amsterdamissa ovat hotellihuoneet aina kalliita.
  Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja jään mielenkiinnolla odottamaan sinun reissu-unelmiasi. Tuo minun auttamishaave on elänyt aika monta vuotta mielessä. Toivottavasti pääsen joskus edes hetkeksi mukaan tällaiseen. Olen ollut vuosia Unicefin kuukausilahjoittaja ja ehkä sieltä avautuu ovi myös tällaiselle matkalle.

   Odotan tosi paljon Amsterdamin matkaamme. Tiedossa on hyvää matkaseuraa ja saan varmasti hyvän opastuksen kaupunkiin kokeneilta Amsterdamin kävijöiltä. Iloista viikkoa sinulle ja kiva kun vierailit tällä. ps. sinulla on kiva blogi <3

   Poista
 4. Mulle tuli tänä aamuna yhtäkkiä mieleen, että apuaaaaaa, olen unohtanut käydä lukemassa matkaunelmistasi. Nyt luin ja ihailin mahtavia kuvia (oliko niin, että kuvaaja löytyy aika läheltä.. ?).

  Tuosta Kuninkaan päivään osuvasta Amsterdamin matkasta tuli mieleen, että muistin Kanavalla Krunikassa-blogin Leenan siitä kirjoitelleen ja kaivoin sinulle linkin, jos vaikka tykkäisit lukea. Leena asui miehensä kanssa vuosia Hollannissa, mutta nyt palasi takaisin Suomeen (blogin nimen mukaisesti Krunikkaan). On meidän kanssa samaa ikäkaliiperia ja kirjoittelee kivast. Arvelen, että saattaisit muutenkin tykätä Leenan rauhallisesta tyylistä http://kanavalla6.blogspot.com/2018/05/ooraaansssiiiiaaaa.html

  Unelmistasi voisin hyvin poimia itselleni Toscanan. Se alkoi kuulostaa jotenkin kiehtovalta ja saavutettavaltakin. Muuten olen nykyään varsin tylsä tyyppi, enkä haaveile matkustamisesta. Voi olla, että on osin realismiakin, koska tiedän, että meillä ei siihen yksinyrittäjämiehen työn luonteen vuoksi hirveästi mahdollisuuksia ole, vaikka halua olisikin. Siksi on ehkä parempi, etten elä jatkuvassa matkakuumeessa, koska siitä saattaisi tulla vaan paha mieli molemmille.

  Viikon golflomalle johonkin kivaan paikkaan sopivan lähellä (ehkä Belek Turkissa tai joku Espanjan kohde) voisin mieluusti miehen kanssa lähteä. Ja oli tarkoituskin silloin, kun täytin 50, mutta liki 4000 euron hinta kahdelta hengeltä sai toisiin ajatuksiin. Olkoonkin, että siihen olisi sisältynyt ruuat ja pelit ja kaikki, mutta silti. Joku roti pitää olla :)

  Kiitos, kun haastoit, mutta juuri tuon tylsyyteni takia en taitaisi tästä selvitä, vaan voisi kääntyä stressin puolelle, joten nyt tyydyn kanssahaaveilemaan teidän omista unelmistanne kertoneiden kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Amsterdamin ja Perun kuvat ovat poikani Sampsan ottamia. Minusta hän on taitava.

   Kingin päivä tosiaan tuli yllätyksenä. En olisi välittänyt moisesta hulinasta. Varasimme nyt hotellin hieman syrjemmältä, kun mukana on myös 9 kk ikäinen tyttäreni pikkuinen ja tämän valokuvaaja pojan tytär. Kiitos blogivinkistä. Käyn heti lukemassa Leenan kirjoitukset.

   Läheiset nauravat jo mun Toscanan haaveille. Eihän sitä ole kovin vaikea edes toteuttaa, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Ehkä joskus pääsen sinne. Enemmän me reissataan kotimaassa, varsinkin kesäisin. Onhan täälläkin tosi paljon kivoja kohteita. Olen matkustellut aika paljon lasten kanssa, kun miehen on vaikea irrottautua työstä pidemmäksi aikaa. Olen iloinen, että he huolivat minut matkaseuraksi. Minulla ainakin on ollut aina tosi hauskaa.

   Ei kannata otta stressiä näistä haasteista, eikä ollut tarkoitus sellaista lykätä sinulle. Kiva kun jaksat käydä blogissani vierailulla. Se on ihanaa - kiitos Annukka <3

   Poista
 5. Mekin päädyimme vahingossa Amsterdamiin Kings Dayn ajankohtaan. Kannattaa huomioida ainakin, että julkinen liikenne keskustassa ei toimi ko. päivänä. Meriharakka-blogissa on juttua tapahtumasta, kuten myös Liza in London -blogissa, jos haluat jo etukäteen päästä juhlan tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista olemme vähän uumoilleet, että kaupunki on aivan sekaisin. Ajatus oli viettää minun synttärit rauhallisissa merkeissä, nyt onkin vähän suuremman sankarin juhlat. Kiitos vinkeistä Pirkko, käyn lukemassa matkakertomuksesi sekä Liza in Londonin blogikirjoituksen. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 6. Täällä yksi, joka myös haaveilee jostain lähetystyö reissusta. Kuinka olisikaan hienoa päästä joskus sellaiselle🤩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan monen mielestä meillä on erikoinen haave. Minulla se on ollut mielessä tosi pitkään. Ehkä se on tarve tehdä jotain konkreettista toisten hyväksi. Vaikka lahjoitan Unicefille ja Punaiselle Ristille rahaa kuukausittain, niin se ei riitä minulle. Haluan päästä paikan päälle auttamaan. Toivottavasti meidän haaveet toteutuvat tulevaisuudessa. Kiitos kun kävit kommentoimassa ja ihanaa viikonloppua.

   Poista
 7. Sama juttu, me eksyttiin vahingossa Amsterdamiin Kingin päivänä, tai silloin se kulki vielä nimellä Queen's Day. Sattuman kaupalla saatiin edullinen ja mahtava kolmen kerroksen huoneisto kattoterassilla. Se oli upeeta. Mutta niinkään noista päivistä en sitten lämmennytkään.

  Itselläni tämä haaste on vielä työn alla. Norjan vuonot sinne ainakin pääsee ja tämän haaveen ehkä pääsemmekin tänä vuonna toteuttamaan. Toivon, että mahdollisimman moni sinunkin haaveistasi vielä toteutuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi kommentistasi. Katsotaan millaiseen hulinaan joudumme Amsterdamissa. Suunnittelin jo, että juhlapäivänä voisi käväistä vaikka Brysselissä, niin pääsisi pois juhlinnan tieltä.

   Minäkin toivon, että Norjan matka onnistuisi tulevana kesänä. Toivottavasti sinunkin. Jään odottamaan sinun reissu-unelmiasi. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri