Siirry pääsisältöön

Aurinkoinen päivä - Korkeasaari Zoo










Lauantai aamu ja pikkuisia yökylässä, lisäksi aamu aukesi auringonpaisteeseen, niin eihän silloin voi muuta kuin pakata lapset autoon ja lähteä Korkeasaareen. Voitte arvata, ettei vastalauseita tullut lapsilta. Reppuun pakattiin vähän evästä ja lämmintä kaakaota. Kylmä viima puhalsi ja heilutteli puiden latvoja, joten päälle lämpimät ulkoiluvaatteet ja sitten menoksi.












Pieni oppaamme ohjasi meidät ensimmäisenä kissalaaksoon. Karttaa tutkittiin tarkasti. Amurinleopardi ei ollut läheskään leopardin kokoinen, mutta oli ärhäkkäällä tuulella. Lasin takaa se ärähteli lapsille, niin että jokainen astui oitis pari askelta taaksepäin. Leijona katseli meitä hetken aikaa ja alkoi sen jälkeen raapia lasia kiivaasti ja nousi takajaloilleen lasia vasten.  Hetken meitä tujotettuaan leijona heitti meille High fiven.

Kuningasmerikotka levitti komeat siipensä silmiemme edessä ja lenteli häkissä ympäriinsä esitellen lentotaitoaan. Wau. Ilves istui korkealla puuhun rakennetussa majassaan, korvan tupsuja heilutellen ja katsellen Korkeasaaren elämää ylhäältä käsin. Vai olisiko nauttinut kevätauringon lämmittävistä auringonsäteistä.

Enpä muista koskaan, että kaikki kissaeläimet olisivat olleet näin virkeitä ja aktiivisia. Kerrankin näimme kissat ihan läheltä, tosi läheltä. Ihmisiä oli kohtuullisen vähän ja senkin vuoksi eläintarhassa oli kiva katsella eläimiä ihan rauhassa. Muutamat väylät oli suljettu, niissä ei ollut talvikunnossapitoa, mutta se ei lainkaan haitannut meitä. 






Punaturkkinen pikkuinen panda kiipeili häkissään iloisesti ja välillä se nakerteli jotain syötävää itselleen. Puut olivat lumessa ja ehkä hieman jäässä, panda liukasteli niiden päällä ja meillä riitti jännitettävää,  pääseekö se toiselle puolelle vai tippuuko alas puun rungolta. Toinen pikkupanda torkkui mökissään, eikä viitsinyt näyttäytyä meille. Välillä se vaihtoi kylkeä, siinä kaikki.

Kamelin kaksi kyttyrää oli paljon pulleammat kuin kesäkuumalla, joka tarkoittaa sitä, että ravintoa on riittänyt talven aikana riittävästi. Kyttyröissä ei ole vettä, kuten usein luullaan, vaan ylimääräinen ravinto varastoituu sinne rasvana. Kamelien talviturkki oli vielä upean paksu.  Viereisessä häkissä villisiat kinastelivat äänekkäästi keskenään ruuasta. Iso emäpossu ajoi äristen pienemmät pois ruokakipolta.






Tropiikin kosteus hämärsi kameran linssin lähes kokonaan. Onneksi sain muutaman kuvan tropiikin rehevyydestä.  Tropiikissa vilisti erilaisia jyrsijöitä, kilpikonnia, laiskiaisia ja agutteja. Minua kiinnosti kuitenkin enemmän tropiikin rehevyys ja bamburakennelmat. Kilpikonnat olivat myös kivoja.




Kun eläimiä oli katsottu parin tunnin ajan niin kaikkia alkoi kiinnostamaan, mitä eväsreppuun oli pakattu, se nostettiin evästaukomajan pöydälle ja eväät kaivettiin esille. Kuuma kaakao maistui hyvälle ja porkkanat sekä hedelmät katosivat vauhdilla. Ikkunan takana myskihärkä hankasi irtoavaa talviturkkiaan läheiseen puuhun ja toinen vesihanaan. Taisi mahan alusta kutista kovin.






Korkeasaari on varmasti monen lapsiperheen kesäkohde, mutta suosittelen vierailemaan siellä myös talvella. Vaikka osa eläimistä on talviunilla, niin monet eläimet olivat liikkeellä ja paljon virkeämpiä kuin kesähelteellä, jolloin ne vain loikoilevat jossain häkin perällä varjossa ja niistä näkee vain vilauksen kaukaa. Koska meri on auki ja tuuli puhaltaa saareen suoraan mereltä, niin lämmintä kannataa laittaa päälle riittävästi.

Korkeasaaren Ravintola Karhu oli auki, samoin sitä vastapäätä oleva sisätilan eväspaikka. Tilassa on myös mikroaaltouuni ja vesipiste. Meidän valitsema kylmä evästaukomaja oli omien retkieväiden syöntiin ihan passeli. Jätskit käytiin syömässä Ravintola Karhussa kiipeilyjen jälkeen. Saaren etelärannan kota on vapaassa käytössä. Grillissä paloi tuli ja makkarat paistuivat pienille vieraille. Itselle ei tullut mieleen, että saaressa olisi voinut grillata jotain, mutta ensi kerralla sitten. Myös Karhu ravintolan edessä oli useita ulkogrillejä aivan rannan tuntumassa. Hiiliä ei tarvitse kantaa mukana, koska ne Korkeasaari tarjoaa vierailleen.


Kotimatkalla lapset nukahtivat takapenkille käsistä toisiaan pidellen.  Ihana kevätauringon päivä, josta jäi taas monta kaunista muistoa. 
Kiitos rakkaat A&V!

Mari

Kommentit

  1. Ihana päivä ollut teillä Korkeasaaressa. 😍
    En ole itse koskaan talvella vieraillut, vaan kesäaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nicola. Oli tosiaan todella kiva päivä. Aurinko lämmitti jo hieman ja eläimet olivat virkeitä. Suosittelen lämpimästi vierailemaan talvella tai näin kevättalvesta Korkeasaaressa. Lämpimästi vaan päälle. Aurinkoista sunnuntaita ja kivaa alkavaa viikkoa.

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri