15.1.2019

Banana Bread lumipeittellä



Yksinkertainen ja helppo kakku, vaikka se onkin nimeltään leipä, syntyy helposti, jopa ilman sähkövatkainta. Tämän kakun ainekset voi pyöräyttää kulhossa puukauhalla tunturimökissä takkatulen loimutessa. Kakun perusainekset ovat yksinkertaiset ja banaanit ovat kakun perusta. Kakku ei ole myöskään liian makea. Tummuneet banaanit voi taikoa kakuksi iltateelle tai aamiaispöytään.

Banana Bread
Ainekset ovat tässä:  
  
3 kypsää banaania
3/4 dl sulatettua voita
n. 2 dl intiaani- tai muscovadosokeria
2 kananmuna
1 tl soodaa
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa          
n. 3 1/2 dl jauhoja (vehnä-, speltti- tai grahamjauhoja)
2  rkl vastapuristettua limettimehua (laitoin puolikkaan sitruunan mehun)
1/2 prk Oatly kaura Fraiche ranskankerma
          
Lisää lopuksi taikinaan pekaani- ja/tai saksanpähkinöitä tai suklaanibsejä, kaakaota,
kuivattuja hedelmiä tai mitä vaan mieleen tulee tai jätä pois, ellet tykkää niistä.
  Tee näin:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
Voitele leipävuoka tai käytä paperista vuokaa
Soseuta banaanit lautasella
Kaada kulhoon ja lisää sekaan sulatettu voi
Lisää taikinaan sooda, suola (älä jätä pois) sokeri, kananmunat ja vanilja.
Sekoita joukkoon vielä jauhot pienissä erissä
Kaada taikina leipävuokaan ja paista noin tunti
(kakku halkeilee hieman pinnasta ja se voi jäädä sisältä hieman kosteaksi)
Ota leipä uunista ja annan jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria.


Heippa, lähden tästä lenkille!
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti