Siirry pääsisältöön

Taakse jäänyttä...Vuosi vaihtuu ihan kohta ja on aika suunnata katse eteen päin tulevaan. Vuoden vaihde on jonkinlainen tilinpäätöksen kohta ja väistämättä tulee kelailtua, mitä kuluvana vuonna oikein tapahtui ja sattui. Paljon... iloisia tapahtumia, onnen hetkiä, rakkautta ja kauniita asioita, joista en oikein osannut edes uneksia vuosi sitten. Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus ja onni.

Vaikka elämässä on myös niitä surullisia ja vaikeita asioita, niin kuitenkin ne kirkkaimmat elämän helmet jäävät muistoihin päällinmäiseksi. Vuoden aikana oli monta ihanaa tapahtumaa ja viimeisimpänä niistä oli ihana joulu. Sain kaikki lapset perheineen vierelleni jouluaattona ja kun katsoin heidän toimiaan, niin suuri kiitollisuus valtasi mieleni. Kaikki on hyvin.

Tuleva vuosi on muutoksen vuosi työelämässä ja odotan sitä hieman jännittyneenä. Puoli vuotta on ollut aikaa sopeutua tilanteeseen ja olen yrittänyt parhaani listaamalla positiivisia asioita. Tuleva vuosi on myös täynnä arvoituksia, joita ei ennalta voi edes aavistaa. Odotan tulevaa kuitenkin valoisalla ja uteliaalla mielellä.

Tapanani ei ole tehdä kovin tarkkoja uuden vuoden lupauksia, vaikka kyllähän niitä tulee mietittyä näin vuoden vaihteessa. Olisi hienoa, jos saisin itseni liikkeelle entistä useammin. Haaveilen siitä, että aamulla pääsisin lenkille raikkaaseen ulkoilmaan, mutta usein kahvikuppi ja aamun Hesari vievät voiton tuossa taistelussa. Yritän kuitenkin lisätä liikuntaa tulevana vuonna. Hyvää se tekee minulle.

Haluaisin myös enemmän aikaa omille jutuille. Monta vuotta on mennyt niin, etten ole "ehtinyt" lukemaan kirjoja kuin lomilla. Toivottavasti löydän tähänkin aikaa jostain. Tämän blogin kirjoittaminen on myös jäänyt vähäiselle ja aikaa ei ole ollut riittävästi, jotta olisin voinut keskittyä tähän niin hyvin kuin haluaisin. Ensi vuodelle on jo muutama kiva juttu tiedossa. Olen tilannut kahteen lasten teatteriesitykseen liput. Nautin suunnattomasti, kun saan viettää aikaa lastenlasten kanssa ja teatterireissut ovat tärkeitä yhteisiä hetkiä.

Muutaman viikon päästä pääsen myös Lappiin. Olen odottanut sitä kovasti. Tänä vuonna ehkä vielä enemmän kuin muina vuosina. Nostan sukset ladulle ja heitän repun selkään - annan mennä. Valkoinen lumi, hiljaisuus ja rauha, se on hiihtolenkillä parasta.

Lopuksi haluan kiittää sinua siellä ruudun toisella puolella. Iso kiitos kun olet käynyt lukemassa kirjoituksiani. Olet minulle tärkeä ja ihanaa, että olet siellä. Olisi kiva kuulla sinustakin jotain ja millainen vuosi sinulle on odotettavissa.

Onnekasta ja muistorikasta uutta vuotta sinulle!

Mari

Kommentit

  1. Tulin vain toivottelemaan onnellista ja hyvää uutta vuotta - olkoot latusi liukkaat Lapin lomalla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samoin sinulle onnea uudelle vuodelle ja mukavia hetkiä elämääsi.

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t