Suussa sulavaa suklaata

Joulu on varmasti suklaan kulta-aikaa. Monet rakastavat suklaata ja suomalaiset syövät sitä melko paljon pyhien aikana ja mulloinkin. Suklaakonvehtirasioita on kaupoissa valtavat määrät tarjolla, mikä kertoo siitä, että niitä myös ostetaan paljon jouluna. Onhan se niin, että suklaarasia on helppo lahja suklaan ystävälle - siis aika monelle. Monen toivelistalla taitaa tänäkin jouluna olla hyvä suklaakonvehtirasia. Tosin olen myös tavannut ihmisiä, jotka eivät lainkaan välitä suklaasta.

Oma suhtautuminen suklaaseen on muuttunut parin vuoden sisällä. Aikaisemmin saatoin syödä levyllisen Fazerin sinistä kuin leipää. Nykyisin se ei enää onnistu. Totesin joku vuosi sitten, että kun syön suklaata, niin jään siihen koukkuun. Siksi päätin selättää houkutuksen raakasuklaan avulla. Nykyisin kun oikein tekee mieli suklaata, niin otan pari palaa raakasuklaata ja suklaahimo on tipotiessään. Maitosuklaata maistelen silloin tällöin palan tai pari, mutta se ei enää maistu niin hyvälle, että siihen tulisi himo. Pakkaspäivänä maistuu aidosta suklaasta valmistettu kaakaojuoma, johon voi lisätä tilkan manteli- tai kauramaitoa. Se lämmittää ihanasti.

Mutta onko suklaa terveellistä?

Tumma suklaa, jossa on noin 70% kaakaopapua on terveellistä. Toki riippuu myös määrästä, kuinka paljon suklaata syö. Pala tummaa suklaata päivässä saattaa olla oikein hyväksi terveydelle. Tumma suklaa rauhoittaa kehoa luonnollisesti stimuloiden kehon serotoniinin tuotantoa. Tavallisessa maitosuklaassa sitä vastoin on paljon sokeria ja vähemmän kaakaota ja valkosuklaahan ei ole oikeastaan suklaata lainkaan.Kaakaopapu yllättää ulkonäöllään

Kaakaopuun suuret kämmenen kokoiset hedelmät ovat komeita. Ne riippuvat puussa ja kypsyessään muuttuvat vihreästä oransseiksi. Minusta ne ovat kauniita. Arvokkaat kaakaopavut ovat hedelmän sisällä kauniissa rivissä. Kaakaopapu sisältää paljon kaliumia, magnesiumia ja antioksidantteja. Viime aikoina on saatu lukea tutkimuksia, joissa on todettu, että kaakaolla on monia hyviä terveydellisiä vaikutuksia.

 

Raakasuklaa on terveellinen suklaaherkku

Hyvällä omallatunnolla voi nauttia palan jos toisenkin herkullista raakasuklaata. Käsityönä valmistetut GoodioGoodsin raakasuklaat sisältävät huolellisesti valittuja raaka-aineita. Kaakao on peräisin non-GMO luomutilalta Perusta, Ecuadorista sekä Kongosta ja tarkoin varastoidut kaakaopavut jauhetaan Goodion Helsingin tehtaan kivimyllyssä. Silkkisen samettista raaka-ainetta myllytetään tehtaalla kolme päivää. Vieraillessani suklaatehtaalla teki mieli maistaa massaa suoraan myllystä, sillä ihana suklaan tuoksu leviää ympäri tehdasta. Miksi kivimylly? Tärkeää raakasuklaan valmistamisessa on, ettei suklaan lämpötila kohoa liian korkealle (yli 45 astetta), jotta suklaan tärkeät ravintoaineet eivät tuhoudu.

Goodion suklaissa käytetyt raaka-aineet ovat luomua: villejä Suomen luonnossa kasvavia marjoja ja pääosin raakoja raaka-aineita. Suklaan makeuttamiseen käytetään alhaista glykeemisen indeksin (GI) omaavaa indonesialaista ja srilankalaista kookospalmusokeria.


Goodion suklaat on pakattu kauniisiin kirjekuorimaisiin pakkauksiin, joita on ilo antaa lahjaksi myös jouluna. Aito välittäminen välittyy lahjan saajalle, kun lahja viestii terveydestä, kauneudesta ja suussa sulavasta herkusta.

Oletko maistanut jo kaurasuklaata?

Se on ihanaa... kannattaa maistaa! Goodion ChocOat -suklaan valmistuksessa käytetään gluteenitonta kauraa, mikä tekee suklaasta vaalean - maitosuklaamaisen. Mutta siinä ei siis ole lainkaan maitoa. Vaalea suklaa on helpommin lähestyttävä, jos paljon kaakaota sisältävä suklaa maistuu sinusta liian vahvalle. Merkittävää on myös se, että sokeria on reippaasti vähemmän kuin muissa vaaleissa suklaissa.


Olipa suklaasi millaista tahansa, niin anna itsellesi nautinnon hetkinen jouluna. Hyvän aterian päälle pala suklaata maistuu varmasti kaikille - vai mitä mieltä olet?
 
Kuvat: @goodiosampsa 
 
Nautinnollisia hetkiä!
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit