10 x viimeisin

Nappasin joskus jostain blogista talteen hauskan Viimeisin -blogihaasteen. Tarkoitus on muistella viimeisimpiä juttuja, mitä olen tehnyt. En ole juurikaan vastaillut täällä blogissa näihin haasteisiin, mutta huomasin kirjoittaessani vastauksia Neljä asiaa minusta -haasteeseen, kuinka kivaa se loppujen lopuksi oli. Lähden siis nyt muistelemaan viimeisimpiä juttuja lähimenneisyydestäni. Tuletko mukaan?

Viimeisin viesti

Illalla viestittelimme Veeran kanssa hänen opiskeluun liittyvistä näytöistä ja muista kuulumisista. Viesti oli niin pitkä, etten kirjoita sitä kokonaan tähän. Viestissä oli lopuksi matkatoivotuksia Lapin rauhaan ja kiitokset lähettämistäni slideistä. Kiva saada yllättäin viestiä ihmisiltä, joiden kanssa ei jatkuvasti ole viestittelemässä. Kuulumisia on aina kiva lukea. Ahkerimmin viestit kulkevat perheen Familia Wats Up -ryhmässä.

Viimeisin ruoka 

Söin tänään lounaaksi lohilaatikkoa. Kala on mieliruokaani ja meillä sitä syödään suhteellisen usein. Jos olisi mahdollista, söisin aina kalaa tai kasviksia. Eilen illalla mieheni kommentoi voileipääni, jossa paahdetun ruisleivän päällä oli reilusti savulohta. Yleensä "raavin" leivän levitteet mahdollisimman ohueksi ja muut leivän päälliset pitää myös olla mahdollisimman ohuita. Tosin kurkut ja tomaatit saavat olla paksuja.

Viimeisin juoma

Sitruunavesi. Tämän aamun body balancen jälkeen oli jano ja join ison lasin sitruunavettä. Aamusta oli jäänyt puolikas sitruuna, joten puristin sen veteen. Veden juonti on minulle pienoinen ongelma, sillä en saa millään juotua riittävästi päivän aikana. Olen lukenut, että vettä pitäisi juoda niin paljon, ettei ehdi tulemaan jano. Kun huomaa janon, on jo myöhässä. Näin kuitenkin pääsee usein tapahtumaan.


Viimeisin itku

Viimeisin itku liittyi itsenäisyyspäivän aamun Hesariin. Luin Eeva-Riitta Siitosen kertomuksen äidin surusta. Tosin, en pystynyt lukemaan sitä kokonaan. Aamiainen takertui kurkkuun ja kyyneleet valuivat silmistä ja rintaa ahdisti. Äidin suru kosketti. Syöpäsairaan lapsen rinnalla kulkeminen vuosia ja lopulta lapsen kuoleman kohtaaminen on varmasti suruista suurimpia. Aika ajoin kärsin liiallisesta empaattisuudesta. Haluaisin parantaa koko maailman asiat.

Toiset itkut tulivat viikonvaihteen Word Visionin konsertin aikana, kun pienet lapset kertoivat turvattomasta elämästään. Kiireen keskellä ei aina mielessä pysy, kuinka hyvin meillä asiat ovat. Aivan turhaan valitan pienistä, merkityksettömistä asioista. Kunpa oppisin olemaan aina tyytyväinen. Olen Unicefin ja Punaisen Ristin kuukausilahjoittaja, mutta silti haluaisin auttaa lapsia paljon enemmän. Tunnen valtavaa riittämättömyyttä. Sydämeni särkyy katsoessani heidän kärsimyksiään.

Viimeisin nauru

Hyvä mieli näkyy kasvoillani hymynä ja hyräilynä. Ääneen nauraminen ei ole kovin yleistä minulle, mutta joskus kun oikein asiat menee hassusti, niin eihän naurusta meinaa tulla loppua lainkaan. Silloin nauretaan vedet silmissä. Viimeisin kunnon nauru oli omalla sohvalla, kun mieheni kanssa kommentoimme omia "töppäyksiämme". Tätä tapahtuu aika usein. Osamme nauraa itsellemme tai toisillemme.

Hyvät naurut sain aikaan myös viimeisimmällä kauppareissulla, kun keräilin kainaloon kasan tuotteita (mieheni kulki kärryillä eteenpäin) ja marssin tiputtamaan tavarat vieraan miehen kärryihin (käykö sinulle koskaan näin?). Vieras mies piti kärryistään kiinni ja huomautti kohteliaasti, että rouvalla taitaa olla nyt väärä kärry, eikä hänen ostoslistallaan ollut noita tavaroita. Osaan kulkea silmät ummessa monessa paikassa.Viimeisin hermostuminen

Olen aika cool, mutta kiire ja myöhässä oleminen saa minut hermostumaan. Haluan olla ajoissa kokouksissa ja muissa tapaamisissa. On tosi ikävää viedä muiden aikaa olemalla itse myöhässä. Vääryys ja epäoikeudenmukaisuus saa minut myös hermostumaan, varsinkin jos se kohdistuu läheisiini.

Pienimmät hermostumisen elkeet nousevat esiin silloin, kun yritän saada toimimaan jotain vempainta. En millään jaksaisi lukea etukäteen käyttöohjeita. Viimeisin hermostuminen taisi koskea sytytintä, jota en saanut syttymään, sitten yritin täyttää kaasua sytyttimeen enkä malttanut lukea, miten päin täyttöpulloa piti pitää, jotta kaasu virtaisi sytyttimen säiliöön - ylöspäin vai alaspäin.

Viimeisin ostos

Joululahjoja ei voi paljastaa tässä yhteydessä, mutta samalla ostin kotiin kynttilöitä. Joulun alla niitä poltetaan aina kun ollaan kotona. Niitä siis kuluu aika paljon pimeän aikaan.

Viimeisin muutos sisustuksessa

Takkahuoneen tuoli ja pöytä, josta kirjoitin täällä. Pienet asiat muuttavat paikkaa usein, mutta harvemmin sisustukseen tulee suurempia muutoksia. Huonekalut ovat asettuneet paikoilleen melko tiukasti ja niiden rymsteeraus uudelleen ei oikein onnistu näissä tiloissa, joissa suoria aukottomia seiniä on aika niukalti.


Viimeisin lukemani blogiteksti

Luin koskettavan tarinan kaukosuhteesta Starbox - aavan meren itäpuolen -blogista. Upeaa tarinan kerrontaa ja tunteiden kuvausta. Tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu.

Viimeisin suunnitelma

Suunnitelmia ja ideoita pyörii päässä liiankin tiuhaan. Olen hyvä ideoimaan. Matkasuunnitelmat ovat koko ajan ajankohtaisia. Töissä joudun suunnittelemaan koko ajan toimintaa eteenpäin, mutta vapaa-ajan pidempi suunnitelma, joka pyörii mielessä, koskee joulua. Pikkuhiljaa suunnitelma rakentuu kokonaisuudeksi: joulutunnelma,  mitä syödään,  muut jouluvalmistelut, lahjat lapsille jne. kaikki ilman paniikkia ja hoppua. Antaa joulun tulla ajallaan. Jouluvalmisteluihin kuuluu myös joulukonsertti, koulun joulujuhla ja perinteinen jouluillallinen Ravintola Sipulissa juuri ennen juhlapyhiä. Siitä alkaa meidän joulurauha.

Mikä on sinun viimeisin hyvää mieltä tuottanut hetki?

Hämärän hiipuessa lähetän sinulle terveiset lämmöllä!

Mari

Kommentit

 1. Tämä oli kiva postausidea ja vastauksiasi oli kiva lukea. Uskon, että niitä oli myös mukava palauttaa mieleen. Taidan laittaa sen itselleni työstöjonoon...
  Maisemakuvasi tässä jutussa ovat aivan ihania - upeaa sinisävyistä vahvaa tunnelmaa!
  Hyvää mieltä ja onnen tunnetta tuotti tyttärentyttäreni Helmi, joka on nyt 2v8kk ja puhui juuri äsken kanssani ensimmäisen kerran puhelimessa.
  'Hei pikku-mummi' 'Simmättä on pipi, mennään huomenna lääkäliin' <3 (Olen pikku-mummi, koska oma äitini on heille iso-mummi)
  Lämpimät terveiset myös täältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Sait minut innostumaan 4 asiaa minusta haasteeseen ja nyt tämäkin hieman kevyempi haaste oli kiva. Ota ihmeessä koppi tästä.
   Lapsenlapset (Stella 8v. ja Hilda 6kk) saavat minut sulamaan suloisuudellaan, niin ihania he ovat. Voin uskoa millainen onnen tunne pikkuisen soitosta tuli sinulle. Helmi on kaunis nimi. Toivotan sinulle paljon iloisia onnen hetkiä, olet varmasti ihana pikku-mummi.

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit