Pala luontoa ruukkuihinPieni ripaus lunta satoi tänään maahan, sopivasti juuri vapaapäivänäni. Ihan pikkuisen aurinkokin pilkahti aamupäivällä. Olin suunnitellut, että lähden lähi metsään keräämään sammalta ruukkuihin. Syksyllä istutetut kanervat ovat jo hieman haalistuneet ja halusin ruukkuihin palan luontoa. Meidän metsä on täynnä sammalta, joten sitä ei tarvitse pidemmältä lähteä etsimään. Keräsin koriin myös havuja, puolukan ja mustikan varpuja sekä saniaisia. Myöhemmin askartelen niistä kranssin äidille.

Viikonloppuna oli paljon touhua ja oli ihana olla vielä maanantai vapaalla. Sain siivottua aamulla ja tehtyä rästitöitä kotona. Iltapäivän sain pyhitettyä ihan itselleni. Kummallista, että kaikkea pientä jää aina rästiin viikon varrelta: ompeluja, laatikoiden järjestelyä, käsipyykkiä ja pölyjen pyyhkimistä...


Hentoinen lumipeite maassa piristää kummasti, kaikki näyttää paljon kauniimmalle. Piti vielä napata muutama lumikuva pihalta, ennen kuin kaikki lumi sulaa pois. Toivon kovasti, että saamme lunta tänne etelään jouluksi ja että se pysyisi maassa koko talven.

Miten sinun viikkosi lähti käyntiin?
Mari

Kommentit

 1. Tosi kauniita ruukkuja olet laittanut ja sammal on niin rehevän vihreänä hieno kasvi istutuksiin.
  Vähän harmittaa kun meillä jäi sammaleet keräämättä ennen reissua, taisi jäädä terassille ruukkuun kesäkukkiakin...
  Täällä lähti viikko käyntiin hienosti, sillä nyt on taas selvästi lämpimämpää ja taivaskin on taas kirkkaan sininen.
  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Täällä ollut nyt pirteitä pakkaspäiviä ja auringonpilkahduksia. Tarvitsen tällaisia vapaapäiviä, kun saan olla luonnossa ja ladata akkuja sekä tehdä näitä omia juttuja. Teillä kelit vaihdelleet myrskystä aurinkoon :) On ollut kiva lukea matkakertomuksiasi tämän harmauden keskellä. Marraskuu taitaa olla juuri sopiva vähän pidempään lomaan auringossa. Aurinkoa viikkoosi!

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit