Siirry pääsisältöön

Lepotuoli takkahuoneessa

Kirjoittelin takkahuoneen nojatuolin etsinnän vaikeudesta täällä. Aihe on myös vilahdellut muissakin jutuissani, sillä se on ollut niin pitkään mielessä. Tiedättekö mitä? Takkahuoneessa on nyt nojatuoli - vihdoinkin! Prosessiin on liittynyt monen monta reissua huonekaluliikkeisiin ja nettisivustoille. Tori:stakin olen etsinyt käytettyä tuolia. Tärkeimpinä kriteereinä oli siro, vähän tilaa vievä tuoli. Halusimme, että siinä on myös jotain kivaa.
Takkahuone on talon alakerroksessa saunaosaston vieressä. Huoneessa oleskellaan eniten silloin kun takka on päällä. Huone on myös meidän jouluhuone ja toinen vierashuone. Muuton yhteydessä huoneeseen ostettiin harmaa vuodesohva, joka on palvellut hyvin monta vuotta. Vanhan senkin kätköihin uppoaa tosi paljon tavaraa ja se onkin tosi tärkeä säilytyskaluste alakerrassa. Huoneessa oli myös entisen kodin yläkerran aulasta siirretty taso, joka on häirinnyt minua muutosta lähtien. Nyt se sai vihdoinkin lähtöpassit.

Takkahuoneen tuolia on etsitty jo reilun vuoden ajan, ehkä kaksikin. Kun sopivaa ei ole löytynyt, niin koko homma on unohtunut aina vähäksi aikaa, kunnes asia taas alkaa vaivaamaan.

Tuoliin ja muihin sisustustoiveisiin liittyy myös seuraava tarina. Ajelimme autolla jonnekin ja mainitsin taas kerran miehelleni kuinka takkahuoneen sisustus häiritsee minua ja voitaisiinko vihdoin hankkia se tuoli sinne. Samalla tulin maininneeksi myös muutaman aika monta muuta sisustustoivetta. Ilmeisesti hän oli kuullut näitä aikaisemminkin, koska totesi: tee lista niistä! No, minäpä tein listan keittiö liitutaululle sillä välin kun hän oli töissä. Ajattelin, että saapi nähdä koska hän huomaa listan. No heti kotiin tullessa tietenkin. Hän totesi saman tien nauraen, ettei nyt ihan tuollaista tarkoittanut. Siinä seinälle toiveet kuitenkin ovat olleet lueteltuina parin viikon ajan. Täytyypä sanoa, että  t o i m i i !  Viikonloppuna sain yliviivata listalta: takkahuoneen tuolin ja pikkupöydän, makuhuoneen verhot, uuden pellava pöytäliinan ja pikkuisen pallin olohuoneen isolle palmulle.

Sunnuntai iltana mieheni sanoi, että hänkin tarvitsee samanlaisen listan: auton renkaat, jarrupalat ja jotain muitakin autoon liittyviä juttuja (menivät minulta tyystin ohi) pitäisi saada. Annoin hänelle kuitenkin luvan lisätä ne oman listani jatkoksi, ihan pienillä kirjaimilla.

Tuolin osto sai vauhtia, kun huomasin IG:ssa Ikean ihanan Råane 75-vuotisjuhlamalliston tuolin. Ihastuin tuoliin oitis ja kun miehenikin hyväksyi tuolin, niin asia oli sillä selvä. Toki viimeinen varmistus tehtiin Ikean liikkeessä. Tuoli on mustaa terästä ja se sopii mielestäni meidän mustiin seiniin ja mustaan takan piippuun sekä muutenkin takkahuoneen tunnelmaan hyvin. Se on kevyt ja riittävän pieni.  Tuoli ei ole sellainen jota etukäteen mietimme, mutta se täyttää kaikki tämän hetkiset vaatimukset ja tykkään siitä kovasti. Totesimme myös, että tämä on helppo siirtää jatkossa ihan mihin tilaan tahansa.

Tuoli kaipaa vielä lampaantaljan, pitkäkarvaisen sellaisen. Sekin löytynee, kunhan ehdin kaupoille.

Ahh... olen niin onnellinen takkahuoneesta!

Lähetän onnen pieniä pipanoita myös sinne ruudun toiselle puolelle.

Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t