23.11.2018

Joulukranssi ihan omin pikku kätösinKoko torstai päivän odotin iltaa, että pääsen Garden Living viheralan lifestyle-liikkeeseen jouluiselle kranssikurssille. Ihana viherkeidas sijaitsee Espoon Mankkaalla Monday to Sunday ja Country White sisustusliikkeiden kanssa samassa rakennuksessa.  Garden Livingistä löytyy leikkokukkien ja viherkasvien lisäksi paljon muita trendikkäitä sisustustuotteita: ruukkuja, kynttilän jalkoja, lyhtyjä sekä kauniita kynttilöitä. Garden Livingin tarjoaa myös maisema- ja pihasuunnittelua ja yrityksen taustalla on mm. Huvila ja Huussi ohjelmasta tuttu maisemasuunnittelija Eva Wuite.

Viime jouluna tein itse kranssin eukalyptuksen oksista. Sen tuoksu kantautui koko asuntoon koko joulukuun. Osan eukalyptuksen oksista kuivatin ja ne ovat kestäneet ruukussa kesän yli hienosti. Nyt halusin saada hieman ammattilaisen opastusta kranssin tekoon. 

Pitkän pöydän ympärille kokoontui pari kymmentä kranssioppilasta. Jokaiselle oli lajiteltu havuja, oksia, heiniä, kranssipohja sekä työvälineet. Ihan ensimmäisenä opeteltiin sitominen, kuinka oksat kiinnitetään napakasti kranssipohjaan. Siitä sitten jokainen innostuneena jatkoi oman kranssin työstämistä. Vaikka kaikilla  oli samat materiaalit, hämmästyin kuinka erilaisia kransseista tuli. Osalla oli iso muhkea rönsyilevä kranssi ja toisilla taas kapeampi tiiviimpi kranssi. Kaikki erilaisia. Niinhän se on, että käsitöissä ja askartelussa luovuutta voi käyttää rajattomasti.
Garden Living liikkeestä sain monta muutakin jouluista ideaa kotiin viemisinä. Viikonloppuna aion lähteä metsään keräämään oksia ja sammalta. Sammaleen peittämät ruukut näyttivät kivoille. Luonnon materiaalit ovat nyt trendikkäitä ja kodin terassilla sammalruukku - yksinkertaista ja kaunista.
Kiitokset kurssista Garden Living!

Teetkö sinä jouluksi kransseja?

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti