Joulufiilistelyä

 
Kuva: Ellos
 
Kuva: Ellos

Marraskuu on puolessa välissä ja jouluhössötys alkaa näkymään kaupoissa, lehdissä ja blogeissa. Olen jouluihminen, mutta en jaksa kovin paljoa ja pitkään järjestellä joulua etukäteen. Joulutunnelma on kuitenkin tärkeä. Pikkujoulu on meillä usein joulun avaus. Kuukauden vaihteessa laitetaan joulu-/talvivalot ulos ja sisälle sekä kranssit ja havut paikoilleen.

Minkä värinen joulu teillä on?
Meidän joulu on ollut useampana vuonna sävyltään tummempi: tummanpunaista, mustaa ja hieman valkoista. Takkahuoneen ikkunaan laitetaan iso musta paperitähti ja sen viereen musta valoköynnös. Takan päälle ilmestyy joulun alla pari pientä tunnelmalyhtyä. Takkahuone on meidän jouluhuone, muualla asunnossa on vain kynttilöitä, lyhtyjä ja pari valoköynnöstä. Lapsien kanssa rakennetaan jouluikkuna keittiön ikkunan väliin. Kuvissa on sellaista fiilistä, mitä omaan kotiini jouluna haluan.

Kuva: Ellos
 
Kuva: Ellos

Kuva: Ellos

Kuva: Ellos
 
Kuvat: Ellos
Lauantaina satoi vettä, joten emme viitsineet lähteä kävelylle, vaikka se olisi varmasti tehnyt hyvää, koska viikolla ulkona olo oli jäänyt minimiin. Päädyimme lopulta Monday To Sunday ja  Country White liikkeisiin Mankkaalle ja sen jälkeen kävimme Arabian Pentikissä. Itse asiassa olimme (taas) etsimässä sitä parjattua nojatuolia takkahuoneeseen. Kiva tuoli löytyi ja sen vierelle pöytä, mutta molemmat olivat melkoisen hinnakkaita, joten ne jätettiin toistaiseksi kauppaan. Täytyy toivoa, että tulevat alennukseen jossain vaiheessa. Arabian Pentikissä oli iiiiiihana senkki, johon ihastuimme. Yritimme sovitella sitä vaikka mihin huoneeseen, mutta lopulta oli todettava, ettei se mahdu luontevasti mihinkään.

Tyhjin käsin ei reissulta kuitenkaan palattu. Löysin pari joulukoristetta, lahjapaketteihin koristeita (Country White),  ison sementtiruukun (Monday to Sunday) ja olkkarin sohvan piristykseksi tyynypäällisen ja uuden villashaalin (Pentik). Niin, ostin villashaalin! Koko syksyn on ollut ajatuksena neuloa uusi shaali toisen vanhan tilalle. Vuosia sitten neulomani shaalit ovat olleet jokapäiväisessä käytössä ja hieman jo nyppyyntyneet. Pentikillä oli kaunis, hillitty ja edullinen shaali (en olisi saanut lankoja sillä hinnalla), joten pakko se oli ostaa. Viikonloppuna kääriydyin uuden peiton alle ja isossa sementtiruukussa paloi kynttilä - ihanaa hyggeilyä!

Viikonlopusta innostuneena selailin Elloksen sivuja ja löysin monta kivaa joulujuttua. Kaikki tämän sivun kuvat ovat Elloksen jouluisia ideakuvia ja suurin osa tuotteista on sellaisia, joita voi käyttää myös muulloin kuin jouluna. Tilaukseen lähti yllä olevista kuvista Ellos Homen tumma Pembroke-pöytäliina 100% pellavaa (3. kuva), kuvioitu Margot-tyynynpäällinen, harmaa Shepherdin
lampaantalja Ella ja Ellos Homen pitkäkarvainen lampaantalja (3. kuva) sekä kiva röpöinen Marie lasikannu (viimeinen kuva). Alimmaisessa kuvassa olevat mustat kuvioidut kynttilälyhdyt ovat kivoja. Sain vastaavanlaisen eräältä Lapin reissultamme ja siinä on tosi kaunis valo.

Turkoosit ruokaliinat joulupöydässä voisi olla jännä valinta. Näyttävät tosi kivalle tummalla liinalla. Huomaa myös miten rennosti ne on pujotettu serviettirenkaisiin.

Miten teillä valmistellaan joulua?
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit