Tyttöjen päivä Lammassaaressa

Tänään 11.10. vietetään YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää. "Se muistuttaa tyttöjen kohtaamasta syrjinnästä, mutta se on myös juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet" (Plan.fi). Kiitetään tänään kaikkia tyttöjä, annetaan heille positiivista palautetta, hymyä ja hellyyttä, unohtamatta itseämme.

Ennusteen mukaan nyt syntyvistä tyttölapsista joka toinen elää jo sata vuotiaaksi. Tällä hetkellä naisten eliniänodote on Suomessa 84 vuotta, kun se 1900-luvun alussa oli noin 50 vuotta. Melkoista nousua - vai mitä? 

 Ehdimme kokea monenlaisia asioita elämämme aikana, jättää osan kokemuksistamme taakse ja kantaa sisällämme ne kaikki ihanimmat muistot.  Kuoriudumme vuosien mittaan kuin sipuli ja jäljelle jää mehevä sisus. Kunpa elämä olisi maailman kaikille naiselle tervettä ja elinvoimaista aikaa, täynnä elämyksiä ja onnea, ilman syrjintää ja latistamista.

Me saamme olla onnellisia siitä, että asumme täällä pohjolassa, puhtaassa luonnossa, missä ravinnon parantuminen ja ruokavalikoiman monipuolistuminen vaikuttaa myönteisesti elinikäämme. Nykyinen trendi puhtaan ja ravinteikkaan ruuan puolesta on hyvä juttu. Pitkään ikään vaikuttavien telomeerien suojeleminen liikunnan avulla on myös tärkeää, lisäksi stressitön elämäntapa lisää elinvuosia. Sanotaan myös, että "nauru pidentää ikää".
 

Ruuhka vuosissa me naiset unohdamme itsemme, ajattelemme enemmän lastemme ja muiden hyvinvointia ja teemme asioita vain siksi, koska kuvittelemme, että niin täytyy tehdä. Oma hyvinvointi unohtuu arjesta selviytymisen ja vahvuuden alle.
 
 Tietoinen läsnäolo tässä hetkessä on vanhetessa tullut tärkeämmäksi ja muiden mielipiteistä riippumattomuus helpottaa huomattavasti elämää. Kaikkea materiaa ei tarvitse hankkia, vaan onni löytyy aivan muista asioista, eikä minun ei tarvitse olla täydellinen. Vastoinkäymisistä, epäonnistumisista, monista itkuista ja onnen hetkistä, riemusta ja voittamisista on tullut se ihminen, mikä tänä päivänä olen Nyt on tämä hetki - elämä jälkineen.

Te kaikki tytöt ja naiset olette tärkeitä ja teissä on voima, ilman teitä ei olisi mitään. Juhlitaan tänään itseämme ja kaikkia maailman tyttöjä. Muistetaan myös niitä tyttöjä, joiden olot eivät ole hyvät. Heitä voit auttaa Planin, Unicefin, Punaisen Ristin ja monen muun järjestön kautta. Pienikin apu riittää. Muista myös pitää itsestäsi huolta ja löydä onni Katri Syvärisen ohjein: Löydä elämän taika - kirjassa.

"1. Raivaa rajoittavat uskomukset mielestäsi ja hoida haavat.
2. Mieti, mitä haluat, millainen on unelmasi
3. Päästä toiveesi irti
4. Opettele olemaan onnellinen tässä hetkessä ja ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on nyt
5. Kun sinulle annetaan, uskalla ottaa vastaan. Nauti"


Uteliaana kohti huomista!
 
Mari

Kommentit

 1. Töissä on huomioitu tyttöjen päivä ja tytöille tehty aiheeseen liittyvä tempaus, joka aiheutti keskustelua.
  Lammassaari on ihana retkikohde kuten sen kupeessa oleva Kuusiluotokin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huenoa, että tytöt huomioitu. Eikös olekin hieno retkikohde. Ensi kerralla otan kahvit mukaan. Mukavia syyspäiviä!

   Poista
 2. Erittäin tärkeä päivä tuo eilinen vaikka Suomessa asuessa ei aina välttämättä muista ettei tyttöjen ja naisten asema kaikkialla ole näin hyvä kuin täällä.

  Tänäänkin on tärkeä päivä: https://blingershimmer.blogspot.com/2018/10/roosa-nauha-paiva.html <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. Tällaisina päivinä se erityisesti tulee mieleen. Roosa nauha-päiväkin on tosiaan erittäin tärkeä. Tulee todella hyvä mieli, kun näkee takinkauluksissa vaaleanpunaisia rusetteja. Minullakin sellainen. Ihanaa syksyä.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia! Tyttöjen päivä vilahti ohi, huomasin vasta iltasella että sellainen oli ja vähän harmittikin, kun olisi töissä voinut asiaa vähän huomioida. Tärkeä päivä tärkeällä asialla kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä ajatus on tärkein ja apu on tervetullutta joka päivä. Ihania syyspäiviä sinulle.

   Poista
 4. Kauniita kuvia, ihanan näköinen paikka missä olette olleet! :)

  VastaaPoista
 5. Olen viime aikoina lukenut heikosti muita blogeja, kun tuntuu siltä että viettää ihan liikaa aikaa täällä somemaailmassa. Jo pelkästään omaan materiaalin tuottaminen ottaa aikansa, kuten tiedät.
  Nyt lueskelin monta juttuasi peräjälkeen ja täällä on paljon kiinnostavia kirjoituksia. Kivaa lukemista ja sellaista, mihin en itse oikein helposti taivu. Kuten tämäkin kirjoitus, en oikein osaa kirjoittaa näistä asioista. Mutta siinähän se rikkaus onkin, että voi lukea toisen mietteitä!
  Tiedätkö, että piti googlata missä tuo ihana Lammassaari on, sillä luulin että on Espoon saaria, hih. Tosi ihanan näköinen paikka ja ensi katsomalta tuli mieleen Villa Elfvik ja Laajalahden luonnonsuojelualue - sekin on kaunis ellette ole käyneet siellä.
  Ihania kuvia juttu täynnä!
  Mukavaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että ehdit vierailla täällä. Samoja ongelmia täälläkin, aika ei riitä säännöllisesti vierailla muiden blogeissa ja huomaan, että omien tekstien tuottaminenkin on välillä liian kiireellä tehtyä. Olisi kiva tehdä tätä ajan kanssa. Pyrin kirjoittelemaan sellaisista asioista, joita itse pohdin pienessä mielessäni, välillä ehkä vähän liikaakin. Perhe, lapset ja hyvinvointi ovat tärkeitä minulle.
   Lammassaaren vierailu oli meille ensimmäinen. Ensin meidän piti mennä ihan muualle kävelylle, kun autossa muistin lukeneeni Lammassaaresta kauan sitten kirjoituksen. Sinne siis suunnistettiin ja saari on todella kiva paikka. Olin aivan hullaantunut pitkospuiden kauneudesta. Jos menet, ota kahvit ja kiikarit mukaan, näkötornin luona on kiva kahvipaikka. Villa Elfvikin pitkospuilla ollaan käyty useasti lintuja tiirailemassa ja luontonäyttelyssä lastenlasten kanssa. Sekin on upea retkikohde. Ihanaa torstaita myös sinulle. - Mari

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit