Ihan pihallaTämä syksy on ollut erityisen värikäs ja upea. En muista kokeneeni tällaista syksyä vuosiin. Silloin kun joku lapsistani oli vauva oli upea ja värikäs syksy, mutta kuinka ollakaan enpä muista ketä kolmesta työntelin silloin vaunuissa.

Kävelin tänään pihalla ja havaitsin nurmikolla ison kasan vaahteranlehtiä, vaikka muutamaan otteeseen olen ne jo haravoinut. Minulla on kummallinen tapa raapia pihaa lehdistä useaan otteeseen syksyllä. Hirveä työhän siinä on, kun helpommalla pääsisi yhdellä haravoinnilla, joten myös tänään on tiedossa haravointia ja muuta pihan kunnostusta. Ilma näyttää upean syksyiselle ja mielelläni lähden ulos muutamaksi tunniksi hommiin.

Kun kesäkukat kuihtuivat, niin kanervat ja callunat tuovat syksyyn kivaa väriä. Itse tykkään noista kuvan punaliloista callunoista eniten. Värillisiä (sinisiä, vihreitä) en halua ruukkuihin. Valkoinen on toinen väri minkä kelpuutan. Tänä kesänä muratit kasvoivat ruukuissa tosi suuriksi ja ne saivatkin jäädä callunoiden kaveriksi ainakin siksi aikaa kun näyttävät siisteiltä. Haluan laittaa ruukkuihin jotain vihreää syyskukkien lisäksi. Jopa nuo tatit nurmikolla ja kukkapenkkien reunassa viehättävät. Olkoot siellä ja kasvakoot oikein suuriksi.

Aamulla kastepisarat kimaltelivat lehtien ja ruohon päällä auringonsäteiden heijastuksessa kun kävelin kuntokeskukseen aamujumpalle. Luonto on nyt tosi kaunis, enkä voi olla ihastelematta sitä päivittäin. Syksyn valo taittuu keltaiseen ja aurinko paistaa alhaalta luoden kauniita varjoja luontoon. Mitä sinun pihallesi kuuluu?
Mari

Kommentit

Suositut tekstit