Aurinkoinen syyspäivä NuuksiossaOlen ihastunut ihan täysillä Nuuksioon, oman kaupunkini kansallispuistoon. Metsässä kulkee lyhyitä ja pidempiä hyväkuntoisia reittejä, joista voi valita itselleen sopivimman, jopa lastenvaunuilla ja pyörätuolilla pääsee reittejä pitkin, joista yksi vie upealle näköalapaikalle. Näköalatasanteelta näkee kauas järvelle. 

Kun kuljen metsässä, niin välillä tulee mieleen Lapin maisemat, jotain samanlaista täällä on. Kelottuneet puut ja oksilta roikkuvat naavat sekä runsaasti jäkälää maanpeittona. Tämä metsä on ainutlaatuinen. Metsäretken jälkeen suosittelen Ravintola Haltian buffetpöytää, se on herkullinen luomuruokineen. Tällä kertaa olin lähtenyt suoraan ruokapöydästä, joten otin kahvin ja suklaakakkua ja istuin Haltian terassilla auringonpaisteessa. Tuuli oli aamusta tyyntynyt ja aurinko lämmitti ihanasti. Oi tätä onnea, kun saan nauttia tällaisista hetkistä.


Onko Nuuksio sinulle tuttu?

Mari

Kommentit

 1. Voi on tuttu! Nuorena meillä oli tapana lähteä kavereiden kanssa telttailemaan Nuuksioon, ruoat laitettiin nuotiolla ja jollakin oli mukana kitara. Päivää lekoteltiin pitkällä laiturilla ja pojat hyppivät vastarannan kallioilta. Kävimme vuosi sitten miehen ja tyttärentyttären kanssa kävelemässä samoilla paikoilla, mutta laituria ei enää ollut.
  Nyt sinne menoa vähän häiritsee parkkipaikkojen puute. Ei jaksa edes ajatella, että joutuisi jättämään jonnekin tienposkeen, missä voi joutua traktoreiden saartamaksi, kuten Hesarissa oli.
  Maisemat ovat niin mielettömän hienot ja ihanasti olet kuvannut niitä - ei voisi uskoa olevansa Espoossa.
  Kivaa aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit kommentista. Oi, kirjoittamastasi tuli kaihoisa mieli nuoruuteen. Se on totta, että rauhallista erämaata ei ainakaan viikonloppuisin kohtaa Nuuksiossa, nytkin poluilla oli monia kulkijoita. Onneksi kotikaupunki tarjoaa erilaisia ulkoilumahdollisuuksia luonnossa, olen siitä tosi iloinen. Aurinkoa myös sinun viikkoosi, vaikka täällä tosin sataa juuri nyt lunta - jee!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Kirsti<3 Ihanaa marraskuuta sinulle.

   Poista
 3. Suunnitelmissa on ollut tulla viettämään päivää Nuuksiossa, mutta näiden kuvien myötä suunnitelmat vain vahvistuivat. Onpa upean näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuksion ihana paikka, tule ihmeessä käymään. Haltiassa on kiva näyttely, jossa lapsetkin viihtyvät ja ravintolassa on hyvä luomulounas seisovasta pöydästä. Patikkaretken varrella on tulisijoja, joissa voi paistella omia eväitä. Hieman Haltiasta eteenpäin on poropuisto, jossa joulupukki on paikalla joulun alla ja tarjolla on kotakahvit. Talvisia kuvia Nuuksiosta löydät blogistani alkuvuodesta. Ihanaa syksyistä päivää sinulle ja kiva kun vierailit blogissani <3

   Poista
  2. Täältä löytyy toinen juttu Nuuksiosta: https://www.kastehelmib.fi/2018/02/voimaannuttava-paiva-nuuksiossa.html?m=0

   Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit