Villasukkien syystrendit & arvonta

Neulominen on minulle rakas harrastus. Olisi melko mahdotonta elää ilman puikkoja ja villalankaa.
Miltä kuulostaa?

Niin se vaan on.
Aloitin neuleharrastuksen heti alaluokilla. Olin ehkä ekalla, kun mummo opetti minut virkkaamaan ja sen jälkeen neulomaan. Neulominen vei minut heti mennessään. Vähän vanhempana suunnittelin neuleita itselleni ja myöhemmin perheelle. Lapsilla oli aina villapaidat päällä ja joskus villapaitoja meni myös tuttaville.  
Syksy on neulontahullun  p a h i n t a  aikaa. On ihan pakko saada ihanan pörröisiä, villalta tuoksuvia, kauniin sävyisiä lankoja. Aiai... en tiedä parempaa, kuin se, että pääsen lankakauppaan oikein ajan kanssa hypistelemään lankauutuuksia. Kesällä on ollut kiva neuloa villasukkia, koska ne on helppo ottaa ulos mukaan ja valmistuvat nopeasti. Tein keväällä inventaarion lankavarastossani ja päätin, että jämälangoista täytyy päästä eroon. Niistä on nyt syntynyt kasa villasukkia.


Onko villasukissa trendejä?

On totisesti, harmaista saapassukista on tultu pitkälle. Neulominen ja villasukat elävät uutta nousukautta. Villasukissa näkyvät samat trendit kuin vaatemuodissa ja sisustuksessa - värikkyys ja voimakkaat kuviot, jopa värien kirjoa. Etenkin kirjoneuleet (neulotaan useammalla värillä) ovat tänä syksynä pinnalla. Nyt onkin hyvä upottaa villasukkien mielikuvituksellisiin kuvioihin kaikki jämälangat. Rakkaimmat sukat syntyvät omistajan lempiväreistä ja omista mielikuvioista.

Trendikästä on myös kirjoa (kuviot ommellaan jälkikäteen) villasukkiin erilaisia kuvioita - kukkia, eläimiä, kirjaimia, logoja, ihan mitä vaan. Sukanvarteen voi kiinnittää tupsuja tai muita koristeita. Pieniä sydämiä tai kauniita sanoja sukkien saajille tai itselle.

Kohokuviot ovat myös aina muodikkaita ja jo helpolla nurin-oikein neuleella saa vaihtelua ihan tavallisiin sukkiin. Pieniä palmikoita on helppo tehdä kahdella puikolla, kolmatta puikkoa ei välttämättä tarvita ylivetoihin. Valepalmikkokin syntyy tosi helposti.Kuka vain onnistuu!

Villasukkien neulominen on helppoa ja kuka vain voi oppia neulomaan. Ei ehkä kannata kuitenkaan aloittaa kovin monimutkaisesta kuviosta. Jos haluat useaa eri väriä sukkiin, niin helpointa on ostaa lankaa, jossa väri vaihtuu automaattisesti sukan edistyessä. Kauniita sävyjä löytyy Novitalta sekä Nalle langasta (hieman ohuempi) kuin Seitsemän Veljestä langasta (paksumpi). Jos et jaksa neuloa pitkävartisia sukkia, niin tee niistä nilkkapituiset. Ne on kivat kotitossuina.

Novitalta on myös juuri ilmestynyt Kaikkien Aikojen Villasukat -kirja, josta löytyy ohjeita aloittelijalle ja kokeneemmalle ekspertille. Netistä löytyy myös YouTube-videoita neulomisen alkeista, jos ne ovat unohtuneet. Tarvitset vain viisi saman paksuista sukkapuikkoa ja kerän lankaa ja voit aloittaa.


Villasukat on arvottu
Voittaja on Anonyymi pp.34, joka toivoi lämpimät, ruskanväriset sukat.
Lämpimät onnittelut!
Lämpimin terveisin
Mari

Kommentit

 1. Kissasukat olisi ihanat. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Valkoiset sukat, pitkävartiset ois ihanat kun lämmittäis enemmän😍
  Sarianna.saari95@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Pitkävartiset harmaat..ksefedini@suomi24.fi

  VastaaPoista
 4. Pinkin väriset villasukat tytölleni olisi kyllä hienot. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut pitkän aikaa haaveena sellaset polvipituiset, palmikoidut, kermanvaaleat villasukat.

  VastaaPoista
 6. No vau! Nuo pallosukat ovat maailman ihanimmat! <3
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail..com

  VastaaPoista
 7. Nilkkavillasukat, värillä saa voiton osuessa yllättää :)
  naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 8. Violetit villasukat miehelleni, saa olla myös keltaista. Hänen lempivärit on keltainen ja violetti :)

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Oi, toivoisin itselleni samanlaisia kuin tuossa kuvassasi olevat mustavalkoiset, mutta vaan tummanharmaan ja valkoisen sävyisenä! :) Villasukat ovat ehkä parasta koko syksyssä! 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Söpöt nuo pallosukat! Voiton osuessa haluaisin kuitenkin miehelleni sinisävysukat, saisihan niissä olla vaikka muutama pallokin.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Pitkävartiset, siniset, suuret (koko 44) kumisaapassukat joissa on kestävä kantapää, tämmösiä sukkia en osaa itse tehdä ja mieheni käyttää sukkia paljon, usein menee kantapää rikki enkä osaa parsia.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Harmaat, pitkävartiset sukat.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Lämpimät ja lämminsävyiset (esim. ruskan värejä) raitasukat :)

  pp.34(at)outlook.com

  VastaaPoista
 14. Kissasukat :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 15. nuo pallosukat on kivat,vaaleahko lila mustan tilalle olis mieleiset.koko 39. hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Villasukkia rakastan yli kaiken, vaikka itsen olen täysin tumpelo käsitöissä. Sisko mulle välillä kutonut ihania, nauratti taannoin, että oltiin samaan aikaan minä lukenut 46 kirjaa tänä vuonna, siinä kun hän oli kutonut 46 sukat :D Apua, mulla ois moniakin toiveita toteutettavaksi, mutta äkkiseltään tahtoisin ehkä sellaiset tosi romanttiset sukat, pitsineuletta ja kukkia yms. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Neulominen on rentouttavaa, jos voitan niin halausin Seitsemän veljestä-langasta sukat, puolisolleni, värillä ei ole väliä.

  aiholapp(at)lailanet.fi

  VastaaPoista
 18. Tosi pitkät ja luonnonvalkoiset.💛

  VastaaPoista
 19. Villasukat ruskan väreissä!

  VastaaPoista
 20. Ihan minkälaiset vain! Vaikka harmaa-punaraidalliset, sellaiset jouluiset :) Kudon aina sukkia muille niin olisi ihana saada joskus itsellekin sukat ❤
  ilokseni@gmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit