Syksyn sisustustuulia ja puuterisävyjä Annolta

 

 
 
Tämän syksyn trendivärit ovat tulleet varmasti kaikille selväksi, niin paljon tummaa ja puuterista värimaailmaa on hehkutettu joka paikassa. Valkoinen koti on nyt ehdottomasti out. Johtuneeko siitä, että elimme niin monta vuotta valkoisen keskellä ja nyt värit näyttävät tosi ihanalle. Viime syksynä nähtiin jo sävyjä tumman vihreästä tiilenpunaiseen, mutta nyt punainen on pehmeämpänä ja puuterisempana sävynä.
 
Sisustus seuraa muita maailmalla vallalla olevia trendejä. Värit ovat maanläheisiä: hennosta vaaleanpunaisesta okraan ja ruosteisen punaiseen sekä vaalean beesistä voimakkaan suklaanruskeaan. Myös oljen- ja sinapinkeltaisen sekä poltetun oranssin ja punasaven sävyt tuovat lämmintä tunnelmaa syksyiseen kotiin. Konjakin ruskea nahka oli jo viime syksynä hyvin trendikästä, niin asusteissa kuin sisustuksessa ja sitä näkyy edelleen tänä syksynäkin.
 
Ympäristöasiat, kestävä kehitys ja ekologisuus ovat avainasemassa myös sisustuksessa. Luonnonläheisyys näkyy myös materiaaleissa. Muovituotteet korvataan aidolla puulla, kivellä, savella ja nahalla. Pehmeyttä sisustukseen tuodaan villalla, pellavalla ja muilla aidoilla materiaaleilla sekä sametilla. Persoonallisuus saa nyt näkyä kodissa. Trendikästä ei ole ostaa koko ajan uutta vaan kerroksellisuutta tuodaan näkyviin vanhaa ja uutta yhdistelemällä. Koti saa olla runsas, värikäs ja yksilöllinen.
 
Anno Collection tekstiileissä ja muissa tuotteissa toistuu syksyn värimaailma upeasti. Vaaleiden puuterisävyjen rinnalla on tummempia värejä. Rouheus ja luonto ovat tärkeitä sisustuselementtejä. Pellavatekstiilit ovat edelleen hyvin suosittuja ja vuodevaatteisiin on tuotu uusia kauniita värejä. Meidän vanhimmat pellavalakanat on jo kulutettu melkein loppuun ja haaveilen jo uusista lakanoista. Mitkähän noista alla olevista valitsisin, kun kaikki sävyt on niin kauniita. Vohvelipyyhkeet tuovat lapsuusajan mieleen, vaikka pyyhkeet ovat uudistuneet kivalla tavalla trendikkäiksi.
  
Kasvit
 
Viherkasveja saa olla runsaina ryhminä lattialla ja pöydillä. Vanhat kasvit, kuten peikonlehti ja anopinkieli ovat nyt trendikkäimpiä kasveja. Yhdistele niitä muiden pienempien kasvien kanssa. 
 
Rahit ja tekstiilit
 
Rahit ovat tehneet paluunsa. Etenkin samettisena se on hyvin trendikäs. Jos kodissasi on pyöreä rahi, verhoile se uudelleen värikkäällä kankaalla tai tee irtopäällinen sametista. Runsaat tekstiilit luovat syksyisen tunnelman, heitä pehmeän pellavainen tao villainen torkkupeitto rahille tai sohvan kulmaan.
 
Asetelmat
 
Koriste-esineet, maljakot ja ruukut ovat trendikkäitä sisustuselementtejä (kaksi ensimmäistä kuvaa). Kaappien perukoilta kannattaa kaivaa vanhoja unohdettuja värillisiä lasiesineitä tai savimaljakoita esille, mitä rouheisempi sen parempi. Aseta niihin luonnosta kerättyjä heiniä ja oksia pellavainen liina pöydälle. Kuivakukat ovat pitkästä aikaa taas pinnalla, mutta pelkistetymmin kuin aikaisemmin.
 
Musta ja kulta
 
Mustaa väriä käytetään rohkeasti sisustuksellisissa yksityiskohdissa. Se antaa kauniisti kontrastia ja syvyyttä hempeille pastellisävyille. Metallit loistavat tänä syksynä kultaisissa sävyissä, joka sopii hyvin tummien sävyjen kanssa.
 
Yhdistele rohkeasti mustia yksityiskohtia, samettia, keramiikka, murrettuja punaisen ja ruskean sävyjä, utuisen puuterisia sävyjä ja pyöreitä muotoja, tuo rinnalle pehmeitä tekstiilejä: villaa ja pellavaa, niin olet valmis syksyyn.

Kaikki kuvat: © Anno Collection
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit