Äänikylpyä työpäivän jälkeenTuntuuko sinusta joskus, että pää on täynnä hälinää: autojen ääniä, puhetta, huutoa, kännykän soittoääniä ja ties mitä. Jatkuvaan hälinään toki tottuu, mutta se stressaa. Kun kaiken hälyn rinnalla kulkee jatkuva kiire, niin paketti on valmis - uuvumme ja emme pysty keskittymään. Seuraa univaikeuksia. Kirjoitin omista univaikeuksistani täällä.
 
Olen onnekas siinä mielessä, että asun lähellä merta. Jos voisin valita, niin haluaisin katsoa kotini ikkunasta merelle, sen aaltoja, auringonpaistetta veden pinnalla ja syksyllä myrskyävää vettä. Koska niin ei ole, niin lähden usein kävelylle rantaraitille. Rantaraitti kulkee Espoossa pitkin merenrantaa vaihtelevassa maastoissa: luonnonsuojelualueista kallioihin ja uimarantojen läpi kaupunkimaiseen ympäristöön.  Kuvat ovat kävelyretken varrelta kiireisen työpäivän jälkeen.
 
Luonnonäänet rauhoittavat mielen. Sydämenlyönnit tasaantuvat, kun istahdan rantaan kiven päälle ja katselen merelle. Nautin aaltojen äänestä, kun ne lyövät rantaan, tuulesta joka heiluttaa kahisuttaen puita ja lintujen äänistä, jotka kantautuvat meren yli. Tämä on paikka, jossa pääsen irti kiireestä ja mieltä vaivaavista asioista - minun henkireikäni.


Tuntuuko sinusta, että elämä kiitää ohi ja et pysty keskittymään mihinkään. Työpäivän jälkeen olet niin väsynyt, että kaadut sohvalle loppu illaksi. Stressiä lisää se, että kaikki kotityötkin jäävät tekemättä, harrastuksista puhumattakaan. Välillä on syytä pysähtyä pohtimaan: mikä on tärkeää!
 
Minulla se on perhe ja luonto. Virtalähteeni, jotka lataavat minut. Tapani ladata akkuja ei toimi kaikille, mutta uskon, että jokaisella on oma keino kerätä voimia. Toiselle se on herkullinen ruoka, toiselle taide tai liikuntasuoritus. Tiedät itse, joten käytä sitä!

Löydä työn ja vapaa-ajan tasapaino!
 
Rentouttavaa viikonloppua sinulle - kiitos kun kuljet kanssani.
Mari

Kommentit

  1. Meren kohina on ihmeellinen. Se rauhoittaa kyllä niin tehokkaasti. Juuri tätä lähdin sinne Espanjaan hakemaankin. :D Aaltojen kohinaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Enni. Niin juuri. Nautitaan luonnosta ja värikkäästä syksystä. Voi hyvin! - Mari

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit