Polkupyörällä Helsinkiin

 Meillä on ollut tapana lähteä ainakin kerran kesässä polkupyörillä pääkaupunkiin täältä Espoon perukoilta. Matka ei sinänsä ole mahdottoman pitkä, mutta puolikuntoisille ja useiden pysähdyksien vuoksi tähän kuluu yleensä koko päivä. Kuten kaikkialla tänä kesänä, niin pyöräilypäivänäkin sää oli helteinen ja mittari lähenteli 30 astetta. Mummopyörän koriin pakattiin monta juomapulloa ja hieman evästä. Aluksi pujottelimme keskuspuiston kautta ja Villa Elfikin (kuvat yllä) mailta pientä rantatietä pitkin Otaniemeen. Lehmiä ei tällä kertaa näkynyt laitumella, mutta muutoin maisemat olivat ensiluokkaiset. Karhusaaren ja Lehtisaaren kohdalla pyöräilijöitä oli niin paljon, että sai olla tarkkana, että pysyi oikealla kaistalla.
Ensimmäinen pidempi pysähdys oli Tamminiemessä UKK:n lohivoileipien parissa. Suolainen tekee hyvää kuumalla. Voimaantuneina poljimme Mäntyniemen kautta Hietsuun, jossa oli seuraava levähdyspaikka.


 

Ruoholahdessa oli jäätelötauko ja siitä matka jatkui Karhusaaren rantaan uimaan. Viimeinen etappi kohti kotia oli tuskien taival. Takapuolessa poltteli ja jalat olivat jo aivan muusina. Kotiin kuitenkin päästiin ja kyllä sen jälkeen oli voittajan tunne koko illan ja vielä pitkään sen jälkeenkin. Pyöräily on ihanaa.

Oletko sinä pyöräilijä ja millaisia matkoja pyöräilet?

Mari

Kommentit

  1. Kyllä pyöräilen! Lähinnä työmatkoja Leppävaaran suunnalta Hakaniemeen ja takaisin. Rasitusvamman vuoksi en ole päässyt juoksemaan, joten tänä kesänä olen pyöräillyt muutenkin Helsingissä ja Espoossa. Otaniemen rannat ovat tuttuja juoksulenkeiltä. Joskus on näkynyt lehmiäkin. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elina, eikös meillä olekin täällä pääkaupunkiseudulla hienot lenkkimaastot ja tosiaan lehmiäkin näkee joskus lenkillä. Toivottavasti rasitusvammasi paranee pian. Aurinkoista kesän jatkoa sinulle lenkkipoluillesi.

      Poista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit