Kesätunnelmaa keltaisten kukkien keskeltä

Keltainen ei ole lempivärini, mutta nämä kukkaistutukset oli ihan pakko ikuistaa, vaikka väri ei ole kaikista mieluisin. Kesä ja aurinko näistä kuvista kuitenkin tulee mieleen. Otin kuvat tuulisena (todella tuulisena) päivänä ja jäin hetkeksi tuijottamaan värikkäitä kukkia kameran linssin läpi, vaikka hiukset lentelivät koko ajan kameran eteen ja silmille.
Ovathan nämä todella upeita ja kesäisiä. 
 
Tykkäätkö sinä keltaisista kukista?
 
Oma lemppariväri kukissa on valkoinen. Tosin nyt keittiönpöydällä on hennon vaaleanpunaisia ruusuja (melkein valkoisia). Nuorena muuttaessani omaan asuntoon ostin aina valkoisia kukkia pöydälle ja äitini ihmetteli, miksi ostan hautajaiskukkia? Edelleen valkoinen on se väri, mihin ensimmäisenä tartun, mutta koitan välillä tietoisesti valita jotain muuta. Äitikin tuo nykyisin minulle merkkipäivinä yleensä valkoisia kukkia.
 
Terassin kukat ovat pysyneet hengissä yllättävän hyvin kuumasta kesästä huolimatta, tosin olen kantanut niille vettä iltaisin kannu kaupalla. Välillä kun olimme päiviä poissa, kaikki kukat olivat nuukallaan, mutta piristyivät sitten yllättäen uudelleen. Vielä on kiva istua terassilla katsomassa vieressä olevaa metsää, puita ja pihan kukkia, mutta monena iltana on täytynyt ottaa terassille mukaan torkkupeitto, ettei aivan palellu illalla.

Kesän kääntyessä lopuilleen huomaan myös, miten villalangat alkavat syyhyttämään meikäläistä. Tekisi mieli ostaa iso kasa ihanan pehmeitä, maanläheisiä lankoja ja päästä kalisuttamaan puikkoja oikein kunnolla. En uskalla mennä lankakauppaan, kun tiedän, että tulen ulos aika monen lankakerän kanssa. Usea neuleidea on mielessä, katsotaan josko saan ne toteutettua syksyn aikana. Ainakin yksi pitkä neuletakki on suunnitelmissa ja varmasti joku ulkoiluneule täytyy myös tehdä talveksi.
 
Pitkin kesää olen neulonut villasukkia telkkaria katsoessa tai ulkona terassilla istuessani iltamyöhällä, mutta se ei ole kuitenkaan sama kuin uuden (kunnollisen) neuleen suunnittelu ja neulominen - se on minulle terapiaa.

Villasukkia tosiaan kertyi kesän aikana melkoinen kasa ja voisin laittaa niistä arvonnan tänne blogiin, mikäli olette kiinnostuneita.

Myöhäiskesän kukkahalaukset teille - olette tärkeitä!

Tänään alkaa kesäloman viimeinen pätkä ja päivittelen ensi viikolla kuulumisia Instagramin puolella. Perjantaille ajastin yhden jutun lattiamateriaaleista.
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit