Siirry pääsisältöön

Hanko ja hyvästit lomalle

 
 


Menikö kesä jo? Tuntuu hieman haikealle kun ensimmäinen työviikko on takana ja arki on konkreettisesti läsnä. Neljä viikkoa ihanaa ja rentouttavaa lomaa on takana ja monta uutta, kivaa paikkaa on nähty ja koettu. Löydät osasta erilliset postaukset. Onneksi loppukesässä on vielä yksi lyhyt loma jäljellä.

Viime viikolla kävellessämme rannalla huomasin, että valon väri on muuttunut jo keltaisemmaksi ja illat pimenneet. Pihavaloihin vaihdettiin uudet laput, jotta piha ei olisi illalla sysimusta. Vielä en kuitenkaan ryhdy syksyä odottelemaan. Nautitaan kesästä vielä pari kuukautta, sillä syyskuussakin saattaa olla kauniita kesäpäiviä.

Viimeisellä kesälomaviikolla kävimme pitkästä aikaa Hangossa. Kesäkaupungin tunnelma on ihan omanlainen ja rannassa komeili hulppeat uudet asunnot isoine terasseineen. Pop Up myyntikojut olivat paikoillaan ja kirppis- ja toripöydät niiden vierellä. Vähän niin kuin olisi ollut ulkomailla.


 


 
Mikä tuossa meressä oikein on?  Aina sinne katsoessa mieli rauhoittuu ja veden pintaa voisi tuijottaa loputtomasti. Rantahietikko oli polttavan kuumaa, mutta uimaan en kuitenkaan uskaltautunut sinilevän vuoksi, enkä oikein muutenkaan ole kova uimaan. Veden täytyy olla toooosi lämmintä, että viihdyn siellä.


 Kasinon rannassa piti vielä kiivetä kalliolle katsomaan korkealta merimaisemaa, eikös olekin kaunis näky. Talletan tämän kovalevylleni syksyn sateisia päiviä varten.
 
Millaiset fiilikset sinulla on?
Mari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t