Aurinkoinen Naantali


Merellinen kaupunki Naantali on yksi kiva kesäkohde, jonne on joka kesä päästävä käymään. Naantalin maine aurinkoisena kaupunkina ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa, vaan aurinko paistoi kuumasti ja tunnelma oli kesäisen leppoisa. Kyllä lomalla on ihanaa.

Kävelimme tällä kertaa rannalta vanhan kaupungin puolelle, pieniä kujia ja kivisiä katuja. Vanhojen rakennusten keskellä oli kaunis puisto, jossa kuumuudesta väsyneet matkailijat istahtivat hetkisen. puisen alla vilvoittelemassa. Tänä kesänä polkumme ovat jostain syystä johtaneet vanhoihin kaupunginosiin: Loviisa, Porvoo, Rauma, Strömforsin ruukkialue ja Mathildedal.

Kävelimme takaisin rantaan, jossa meri kimalteli ja pysähdyimme ihailemaan höyrylaiva Ukkopekan lähtöä sekä myytäviä veneitä rantalaiturissa. Muistelimme muutaman vuoden takaista veneretkeä höyrylaivalla saaristossa Loistokarin saareen. Turun saaristo on kokemisen arvoinen. Vaikka täällä pääkaupunkiseudulla asuja on tottunut saariin, niin Turun saaristo on valtavan hieno ja erilainen.

Kultarannassa ei näkynyt liikehdintää, mutta todennäköisesti presidenttipari vietti siellä kesäpäivää. Muumimaailmasta poistui iloisia lapsia vanhempineen ja rantaravintoista tuli ihanat ruuantuoksut. Harmi, että vatsa oli vielä Meri-Maskun saaristolaispöydästä kylläinen. Aurinko alkoi laskea taivaan rannan taakse ja me suuntasimme auton kohti kotia.

Heippa ja voi hyvin!
Mari

Kommentit

Suositut tekstit