RaumaAsuntomessureissulta poikkesimme kotiin Rauman kautta, jossa oli pitsiviikot täydessä vauhdissa. Pääsin tutustumaan pitsinnypläykseen ihan vierestä ja sain opetusta ristikoihin, hämähäkkeihin, peruspitsiin sekä saumattomiin kulmiin. Palikat vaihtoivat paikkaa taitavissa käsissä ja neulat siirrettiin pitsiä tukemaan. Vanha käsityöperinne elää Raumassa ja kauniita pitsejä syntyy myös myytäväksi. Kauniita ja arvostan suuresti tällaista käsityötä.
 
Vanhan Rauman puutaloidyllin ja kivisten kävelykatujen sekä kauppatorin laidalla olevan keltaisen upean Vanha Raatihuoneen lisäksi Rauma tarjosi paljon nähtävää. Kapeat kadut ovat pääsääntöisesti samoilla paikoilla, jossa ne ovat olleet jo 1400-1500-luvuilla ja ne olivat arkiaamuna täynnä väkeä. Torielämä oli vilkasta. Kun talojen aidan yli tai portista kurkisti takapihalle, saattoi nähdä kirpputorimyyjiä täydessä touhussa. Vaatteita oli ripustettu pyykkinaruille houkuttelemaan asiakkaita.
 
Vanhan Rauman talojen julkisivussa oli soikeisiin kyltteihin kirjoitettu vanhoilla kirjaimilla talon nimet. Toisia tavailimme pitkään, samoin käyttäytymisohjeita kaupungissa oleskeluun -roskata ei saanut rangaistuksen uhalla.  Kuumalta kadulta poikkesin Kodinonni sisustustaloon. Olen seurannut upeita kuvia instasta, mutta en aavistanut, että liike on näin suuri ja monipuolinen. Pöydät ja hyllyt olivat täynnä ihania kodin sisustukseen liittyviä tavaroita ja kalusteita. Paljon kivaa olisi löytynyt kotiin, lamppuja, koristetyynyjä, astioita, keramiikkaa ja puuesineitä, mutta järki oli päässä kuumuudesta huolimatta ja selvisin muutamalla pienellä ostoksella.
 Terkkuja lomalta ja ihanaa viikonloppua!
 
Mari
 
Voit seurata minua myös  instagramissa.

Kommentit

Suositut tekstit