Siirry pääsisältöön

Löysin kivoja sohvapöytiä

Olohuoneen sohvapöydän valinta on vaikeaa, siksi meillä ei ehkä ole sohvapöytää. Meillä sohvapöydän virkaa on pitänyt vuosia pyöreä Pentikin rahi, jonka päälle on ostettu saman kokoinen tarjotin kahvitteluja varten, joka tosin viettää aikaa keittiön hyllyn päällä. Useimmiten käy niin, että kannan kahvit tai muut naposteltavat pienemmällä tarjottimella rahin päälle. Rahi on napakka ja suora pinnaltaan.


Oikeastaan muutamaa pöytää on vakavasti harkittu, mutta aina ne ovat jääneet kauppaan. Lähdin taas kerran kartoittamaan nettisurffaamalla pöytiä ja löysin monta kivaa vaihtoehtoa, joten tässäpä näitä näytille teillekin. 




 
Tykkään kovasti vanhasta puusta ja sellaisen sohvapöydän kelpuuttaisin nykyisen sohvan kaveriksi, mutta... se ei mielestäni sovi olohuoneen muuhun sisustukseen ja tyyliin. Takkahuoneessa sen sijaan vanha rosoinen pöytä olisi kiva, kunhan se olisi riittävän pieni, esimerkiksi tuo Pentikin Coco olisi ihan passeli sinne vanhojen laatikoiden kaveriksi. Lasipöydät ovat ehdottomasti out meidän olohuoneeseen, sillä keittiön valkoisen ruokapöydän lasipinnan puhdistus teettää ihan riittävästi töitä. Kiitos ei toista lasipintaa, vaikka kaunis onkin.

Betoni on kaunis pöytäpintana. Cobellon Murmansk betoni -sohvapöytä on alusta loppuun asti kotimaista käsityötä.  Pintamateriaali on elävä ja yksilöllinen, rouheus kuuluu oleellisena osana tähän pöytään - tykkään, mutta kuinka käytännöllinen pöytä on? Betonin pintahan on huokoinen, joten se ei kestä viililasin kaatumista tai pizzapalan putoamista pinnalleen, vaikka pinta on käsiteltykin lakalla. Jos kuitenkin vahinko sattuu, kannattaa neste pyyhkiä heti kostealla liinalla pois. Pöydän runkomateriaali on rautaa, mikä sopii hyvin tähän rouheaan pöytään.
 
Musta metalli kävisi tyyliltään hyvin meidän olohuoneeseen, mutta en ole löytänyt kivaa sellaista. Ehkä muutama löytö olisi voitu kotiuttaa ulkonäön perusteella, mutta niiden rakenne on ollut liian heiveröinen. Täytyy nimittäin tunnustaa, että jalat saattavat joskus nousta telkkaria katsoessa rahille ja siten melkoisella varmuudella myös pöydän reunalle. Alla oleva Giro -sohvapöytä on potentiaalinen ehdokas, siro teräsrunko mustana ohuella tummalla betonilevykannella. Pöydän rungon voi valita mustan, valkoisen, teräksen tai kuparin värisenä ja betonilevykansissa on kolme vaihtoehtoa: vaalea, keskiharmaa ja tumma.
 
Käytännön ongelmia ei sohvapöydän puuttuminen ole juurikaan tuonut (kiitos rahin), mutta mielestäni pöytä olisi kiva sohvan edessä, ihan käytännön syistäkin. Toisaalta pienillä apupöydillä saisi tilaan myös rytmiä. Tätä postausta tehdessä vähän ihastuin Cobellon Giro pöytään ja tuohon betoniseen Murmanskiin. Täytyypä käydä katsastamassa ihan livenä molemmat. Millainen on sinun sohvapöytä?
Tällaisia mietteitä tänään!
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri