Kesähyggeä

Kesä ja vapaus kuuluvat yhteen. Kesällä vietetään helppoa ja yksikertaista elämää. Lomalla unohdetaan työkuviot ja antaudutaan täysillä helppoon elämään.

Voiko kesällä hyggeillä? No tottakai voi.

Valon määrä on lisääntynyt talvesta ja vaikka ei tule mieleen sytyttää kynttilöitä ja sukeltaa torkkupeiton alle lämmittelemään hyvän kirjan parissa, niin pitkistä illoista voi nauttia grillin äärellä tai terassilla tai ainakin jossain ulkona. On kiva kutsua ystäviä kylään ja nauttia yhdessäolosta hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Tarjottavan ei tarvitse olla ihmeellistä, kunhan sitä on riittävästi. Hyggeen liittyy syöminen: tuttuja makuja, makeaa ja lohduttavaa ruokaa. Lisää kesällä hunajaa teekuppiin, syö marjaisia kakkuja ja kaada itsellesi lasi viiniä.

Kerronpa teille Meik Wikingin Hygge -kirjan pohjalta muutaman kesähyggevinkin.

Lähde poimimaan hedelmiä tai marjojaOta mukaan ystävä ja suunnista itsepoimintatilalle poimimaan hedelmä- tai marjasatoa. Älä tee poiminnasta liian rankkaa suoritusta, vaan nauti. Istahda välillä pensaan viereen ja pistä suuhun makeita marjoja. Vaihda kuulumisia ja tee päivästä iloinen. Hyggeilystä voit nauttia vielä seuraavanakin päivänä, kun valmistat sadosta hilloa tai säilöt ne talven varalle.  

Järjestä grillijuhlat
 
 


Kutsu kylään paljon kavereita, pyydä tuomaan grillattavaa tullessaan ja sytytä grilli. Nyyttäriperiaatteella kustannukset eivät ole suuret ja jokainen saa suuhunsa omia syötäviä ja toisen tuomia, samalla voit löytää uusia makunautintoja. Grillauksen lomassa voit pelata pihamaalla mölkkyä, krikettiä tai heittää tikkaa. Yllätä ystävät DIY-pelillä.

Vuokraa viljelypalsta


Viljelypalstalla kohtaat yhteisöllisyyden kaupungissa ja saat samalla satoa talveksi. Viljelyn lomassa voit jututtaa saman henkisiä ihmisiä ja rupateltavaa varmasti riittää. Tarjoa vaikka kahvit naapuripalstan pitäjälle. Hän varmasti ilahtuu.

Tee piknikretkiKesä on mitä parhainta aikaa koota kori täyteen kesän herkkuja: mansikoita, kirsikoita, vesimelonia, leipää, juustoja ja juomaa ja lähteä piknikille. Pakkaa mukaan myös iso liina, jolle voit levittää eväät. Ota mukaan ystäviä tai lähde parhaan ystäväsi kanssa kahden piknikille. Kesän aikana piknikretkiä ehtii tekemään useampia ja eri kohteisiin. Mukavia paikkoja löytyy merenrannalta. Aika kuluu kuin siivillä mukavia jutellen ja nauttien vapaudesta. Ihan parasta kesätekemistä.

Lähde polkupyörällä liikkeelle
Mikä onkaan parempi tapa kokea kotikaupunki tai lähiseutuja kuin kierrellä polkupyörällä pieniä teitä, joihin ei autolla tule ajettua. Hanki pyörään pienet säilytyslaukut, niin saat mukaan viltin, herkkuja ja juotavaa. Pysähdy kauniin maiseman kohdalla tai piipahda kahvilla. Jos mukana on uimapuku voi virkistäytyä välillä pyöräreitin varrella olevassa järvessä tai meressä. Mikäli et omista polkupyörää, niin ainakin pääkaupunkiseudulla voi helposti vuokrata kaupunkipyörän ja palauttaminenkin onnistuu kätevästi pyörätelineeseen olipa joko lähtöpaikkaan tai kaupungin toiselle puolelle.


Tiesitkö muuten, että ne jotka pyöräilevät töihin, ovat onnellisempia kuin ne, jotka ajavat työmatkat autolla. Synnyttääkö pyöräily siis onnellisuutta - eipä voi tietää. Oma kokemukseni on, että jokaiselta pyörälenkiltä olen tullut onnellisena kotiin ja tyytyväisyys jatkuu koko illan, ellei jopa koko viikon.

Keksitkö sinä lisää hyggeilyä kesään?
 
Mari
Kaikki kuvat Pinterestistä.

Kommentit

Suositut tekstit