Siirry pääsisältöön

Asuntomessut Porissa ja omat suosikit

  Terveiset asuntomessuilta. Nämä kodit nousivat omiksi suosikeikseni. Porin messut onnistuivat mielestäni hyvin ja ainakin minä löysin yllättävän paljon ideoita ja kivoja ratkaisuja messutaloista. Lisää postauksia tulossa niistä.

Lammi kivitalojen Jokilammi (kuvat yllä) ladukkain materiaalein sisustettu koti teki minuun vaikutuksen kauniine maisemineen joelle päin. Erityisesti yläkerran musta keittiö ja upean iso ruokapöytä näyttivät hyvälle ja olihan valtava kattoterasssi upeine poreammeineen ja kesäkalusteineen todellinen kesähuone. Osa terassista oli myös oivallisesti katettu.

Lammi kivitalon Casakivi (kuvat alla) oli yksi näistä suosikkikohteistani. Talon pohjaratkaisu oli selkeä ja talon sisäpiha on varmasti arjessa kiva ratkaisu. Olohuoneen isojen ikkunoiden kautta valo heijasteli sisätiloihin kauniisti ja olohuoneen rouhea seinämateriaali näytti kivalle. Monissa messutaloissa, kuten tässäkin, oli käytetty valaistuksessa led-valoja pitkinä nauhoina katoissa. Minuun ne eivät tehneet vaikutusta ja ne hieman häiritsivät muuten upeaa kokonaisuutta.

Kodin sisustus miellytti kovasti,  sehän ei yllätä, sillä olenhan Pentikin suuri ystävä. Olohuoneessa oli käytetty tehostevärinä keltaista sohvatyynyissä ja kaiuttimissa, joka näytti oikein hyvälle, vaikka keltainen ei ole missään tapauksessa lempivärini. Kohteessa oli tutun näköinen Sitsin sohva ja kotiin päästyäni, mallailin jo mielessäni meidänkin sohvalle Pentikin keltaisia koristetyynyjä. Keittiön lattiaan asti ulottuva ikkuna oli ihana ja kivet vetoavat aina minuun (en tiedä miksi). Ainoat asiat, jotka eivät tässä kohteessa miellyttäneet olivat takka ja olohuoneen kattovalaisin, niin ja saunan pitäisi olla kunnon sauna, höyrysauna ei riitä. 
 


 

Omaksi suosikki ykköseksi nousi Mammuttikodin Luoto (kuvat alla). Yksikerroksinen ja ulko mustaksi maalattu talo oli sekä ulkoa että sisältä todella kivan näköinen. Musta vaakalauta on tämän hetken suosikkini talon ulkomateriaaleissa. Talon terassilla voisin hyvin viettää vapaa-aikaa grillaten ja yrttejä viljellen sekä kattaa syötävät upealle terassin pöydälle. Terassi oli aivan huikea. Aurinkoisella säällä lekottelisin Tine K Homen aurinkotuolissa ja välillä pulahtaisin uima-altaaseen vilvoittelemaan.  Iltaisin piipahtaisin pihasaunassa ja jatkaisin oleilua illan hämärtyessä terassilla yrttien tuoksussa viinilasillisen ääressä. 
 
 


 

Hieman toisen tyylinen, jopa erikoinen ulkoa oli talo Huntonin Haltiatar (kuvat alla). Tämä ekologinen ja aistiesteetön talo herätti toden totta mielenkiintoa ja katsottavaa.
 Vaikka runsas puun käyttö sisustuselementtinä ei ole suurin suosikkini, niin tässä talo Haltiattaressa (kuvat yllä) oli jotain hyvin persoonallista ja viehättävää. Luonnonmukaisuus ja harmonia tulee kivasti esille, värejä on käytetty taidokkaasti ja musta väri sitoo hienosti sisustuksen yhteen. Tekstiilien pehmeys ja taljat loivat kontrastia puupinnalle ja mustalle värille. Keittiö vaikutti oikein toimivalle ja laadukkaalle, kuten Puustelli keittiöt yleensäkin ja keittiön takaseinän kaappien korkeus viehätti erityisesti. Pohjaratkaisu oli selkeä ja yksinkertainen ja etenkin keittiö-olohuone oli kiva kokonaisuus.

K-raudan Talo Lintulaan (kuvat alla) tutustuimme ensimmäisenä. Talon keskelle jäävä terassi on kiva ratkaisu yksi kerroksisessa talossa. Avara ja väljä pohja miellytti myös ja suurista ikkunoista avautui kivasti näkymä sisäpihalle, jonne käynti oli myös makuuhuoneesta. Erityisesti tästä kodista jäi mieleen eteisen puurimaseinäke, joka erotti olohuoneen ja eteisen sekä saunan sormipanelointi. Ikkunoissa oli ikisuosikkini puusälekaihtimet, toivottavasti niitä taas näkee enemmän sisustuksissa, ne ovat niin ihanat. Sisustus ei ollut omaa tyyliäni, mutta talo itsessään oli kiva. Sisäpiha oli tosi kiva ja varmasti käytännöllinen. Istutuksissa oli käytetty paljon havuja ja kiviä (ihania) ja ne oli ryhmitelty eri kokoisiin kehikkoihin.

  Tällaisia ensitunnelmia Porin asuntomessuilta.
Kävitkö jo messuilla ja mitkä talot olivat sinun suosikkejasi?
 
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t