Asuntomessut Porissa ja omat suosikit

  Terveiset asuntomessuilta. Nämä kodit nousivat omiksi suosikeikseni. Porin messut onnistuivat mielestäni hyvin ja ainakin minä löysin yllättävän paljon ideoita ja kivoja ratkaisuja messutaloista. Lisää postauksia tulossa niistä.

Lammi kivitalojen Jokilammi (kuvat yllä) ladukkain materiaalein sisustettu koti teki minuun vaikutuksen kauniine maisemineen joelle päin. Erityisesti yläkerran musta keittiö ja upean iso ruokapöytä näyttivät hyvälle ja olihan valtava kattoterasssi upeine poreammeineen ja kesäkalusteineen todellinen kesähuone. Osa terassista oli myös oivallisesti katettu.

Lammi kivitalon Casakivi (kuvat alla) oli yksi näistä suosikkikohteistani. Talon pohjaratkaisu oli selkeä ja talon sisäpiha on varmasti arjessa kiva ratkaisu. Olohuoneen isojen ikkunoiden kautta valo heijasteli sisätiloihin kauniisti ja olohuoneen rouhea seinämateriaali näytti kivalle. Monissa messutaloissa, kuten tässäkin, oli käytetty valaistuksessa led-valoja pitkinä nauhoina katoissa. Minuun ne eivät tehneet vaikutusta ja ne hieman häiritsivät muuten upeaa kokonaisuutta.

Kodin sisustus miellytti kovasti,  sehän ei yllätä, sillä olenhan Pentikin suuri ystävä. Olohuoneessa oli käytetty tehostevärinä keltaista sohvatyynyissä ja kaiuttimissa, joka näytti oikein hyvälle, vaikka keltainen ei ole missään tapauksessa lempivärini. Kohteessa oli tutun näköinen Sitsin sohva ja kotiin päästyäni, mallailin jo mielessäni meidänkin sohvalle Pentikin keltaisia koristetyynyjä. Keittiön lattiaan asti ulottuva ikkuna oli ihana ja kivet vetoavat aina minuun (en tiedä miksi). Ainoat asiat, jotka eivät tässä kohteessa miellyttäneet olivat takka ja olohuoneen kattovalaisin, niin ja saunan pitäisi olla kunnon sauna, höyrysauna ei riitä. 
 


 

Omaksi suosikki ykköseksi nousi Mammuttikodin Luoto (kuvat alla). Yksikerroksinen ja ulko mustaksi maalattu talo oli sekä ulkoa että sisältä todella kivan näköinen. Musta vaakalauta on tämän hetken suosikkini talon ulkomateriaaleissa. Talon terassilla voisin hyvin viettää vapaa-aikaa grillaten ja yrttejä viljellen sekä kattaa syötävät upealle terassin pöydälle. Terassi oli aivan huikea. Aurinkoisella säällä lekottelisin Tine K Homen aurinkotuolissa ja välillä pulahtaisin uima-altaaseen vilvoittelemaan.  Iltaisin piipahtaisin pihasaunassa ja jatkaisin oleilua illan hämärtyessä terassilla yrttien tuoksussa viinilasillisen ääressä. 
 
 


 

Hieman toisen tyylinen, jopa erikoinen ulkoa oli talo Huntonin Haltiatar (kuvat alla). Tämä ekologinen ja aistiesteetön talo herätti toden totta mielenkiintoa ja katsottavaa.
 Vaikka runsas puun käyttö sisustuselementtinä ei ole suurin suosikkini, niin tässä talo Haltiattaressa (kuvat yllä) oli jotain hyvin persoonallista ja viehättävää. Luonnonmukaisuus ja harmonia tulee kivasti esille, värejä on käytetty taidokkaasti ja musta väri sitoo hienosti sisustuksen yhteen. Tekstiilien pehmeys ja taljat loivat kontrastia puupinnalle ja mustalle värille. Keittiö vaikutti oikein toimivalle ja laadukkaalle, kuten Puustelli keittiöt yleensäkin ja keittiön takaseinän kaappien korkeus viehätti erityisesti. Pohjaratkaisu oli selkeä ja yksinkertainen ja etenkin keittiö-olohuone oli kiva kokonaisuus.

K-raudan Talo Lintulaan (kuvat alla) tutustuimme ensimmäisenä. Talon keskelle jäävä terassi on kiva ratkaisu yksi kerroksisessa talossa. Avara ja väljä pohja miellytti myös ja suurista ikkunoista avautui kivasti näkymä sisäpihalle, jonne käynti oli myös makuuhuoneesta. Erityisesti tästä kodista jäi mieleen eteisen puurimaseinäke, joka erotti olohuoneen ja eteisen sekä saunan sormipanelointi. Ikkunoissa oli ikisuosikkini puusälekaihtimet, toivottavasti niitä taas näkee enemmän sisustuksissa, ne ovat niin ihanat. Sisustus ei ollut omaa tyyliäni, mutta talo itsessään oli kiva. Sisäpiha oli tosi kiva ja varmasti käytännöllinen. Istutuksissa oli käytetty paljon havuja ja kiviä (ihania) ja ne oli ryhmitelty eri kokoisiin kehikkoihin.

  Tällaisia ensitunnelmia Porin asuntomessuilta.
Kävitkö jo messuilla ja mitkä talot olivat sinun suosikkejasi?
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit