Siirry pääsisältöön

Kaaos kuriin säilytyskoreilla

Kaunis kori sisustuksessa tuo kotoisuutta ja piristää kivasti kodin yleisilmettä, sen lisäksi ne ovat huippu käteviä säilytyksessä. Tavarat saa koottua järkevästi isoihin ja pienempiin koreihin pois silmien alta piiloon. Koreihin voit pakata siististi ihan kaikkea, lasten leluista lankoihin, myös kylppärissä koreilla saa järjestystä laitteille ja pulloille. Kun tavarat ovat järjestyksessä, niin ne myös löytyvät helposti.

Korivalikoimaa on runsaasti ja keräsin muutamia kesäkoreja, jotka miellyttivät minun silmääni. Nämä sopivat kaupunkikotiin tai mökille. Kun valitset laadukkaan korin, sen käyttöikä on pitkä. Valitse korit väreiltään ja tyyliltään oman kotisi sisustukseen sopivaksi.


Näihin  punottuihin juuttikoreihin mahtuu lankoja, villasukkia, tossuja, pyyhkeitä tai vaikka viherkasveja. Nämä sopivat mainiosti terassille tai kesämökin saunatupaan. Napakka kangaskori toimii esimerkiksi lasten lelujen säilytyksessä.


Pärekorit ovat uudistuneet upealla tavalla. Vanha pärekorin luonne on tallella ja nahkasangat tuovat koreihin kivaa trendikkyyttä. Nämä ovat omiaan mökkimaisemissa ja saunareissulla. Voisin ottaa myös Koppa Storage Boxin mukaan kauppareissulle ja Lastu pärekoriin pakkaisin saunajuomat vieraille vihdan kera.


Kangaskoreille löytyy monenlaista käyttöä, esimerkiksi tyynyt, torkkupeitot ja pyyhkeet ovat niissä kivasti esillä. Suureen paperipussiin voi sujauttaa viherkasvin tai yrttipehkon.

Kesällä tarvitaan korien lisäksi paljon kukkaruukkuja. Niitä saan aina keväällä etsiä kesäkukkien istuttamisen aikoihin varastoista. Kauniita ryhmiä saat, kun valitset samanvärisiä, mutta eri muotoisia ruukkuja istutuksiin. Ruukun pyöreä muoto näyttää kivalle yrteissä sekä laventelissa ja eikös tuo tupsuheinä olekin kivan näköinen ruukussa.

Mitä sinä säilytät koreissa?
 
Oikein mahtavaa juhannusta teille kaikille, nauttikaa keskikesästä ja olkaa varovaisia vesillä!
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t