Ihan parasta just nyt


Kesä, lämpö, hiljaisuus, lintujen laulu ja aaltojen liplatus. Se kaikki on parasta just nyt, tänään ja tässä hetkessä. Lomaan on vielä hetki aikaa, mutta aurinkoiset päivät pitävät mielen virkeänä ja onnellisena. Valoisat illat antavat mahdollisuuden tehdä vaikka mitä kivaa, jos ei muuta, niin istua omalla terassilla linnunlaulua kuunnellen.


Olen oppinut nauttimaan kesästä. Aikoinaan, kauan sitten, minua ahdisti kesäloman lähestyminen. Mitä tekemistä keksisi loman ajaksi. Eikös kuulosta aika hassulle? Iän karttuessa olen oppinut nauttimaan just tästä hetkestä. Yleensä tekemistä on riittänyt koko loman ajaksi riittävästi. Hiljaisuus ja tekemättömyys ei enää vaivaa. Lomalla on lupa olla vaan ja tehdä juuri sitä, mikä aamulla tuntuu hyvälle.


Nykyisin en juurikaan suunnittele lomia tarkasti etukäteen, en kotimaassa vietettyjä lomia, enkä ulkomailla. En aseta odotuksia, en maalaile kuvia ihanasta lomasta etukäteen, jolloin en myöskään pety, kun loma ei mennyt edeltä kuvittelemallani tavalla. Tälle kesälle on listattu muutamia paikkoja, joissa olisi kiva käydä, mutta elleivät ne toteudu, niin ei hätää, tehdään reissut sitten joskus myöhemmin.
 

Alkukesään on jo mahtunut paljon kivaa: tunnelmallinen Porvoo on ollut parina päivänä retkikohteena ja Turussa kävimme maanalaisessa kaupungissa Aboa Vetuksessa ja Ars Novassa, Helsingin rannoilla on syöty monet jätskit ja aurinkoinen päivä vietettiin taannoin Korkeasaaressa parhaassa seurassa, lastenlasten kanssa. Merellä seilattiin yhtenä kauniina viikonloppuna ja muutaman kerran on kerätty piknik-kori täyteen herkkuja ja lähdetty meren äärelle istuskelemaan. Pyöräkin on saanut jo kyytiä, vaikka olisikin  pitänyt hypätä satulaan useammin. Korjaan asian kesälomalla ja lupaan tehdä pitkiä pyöräilylenkkejä. Porin asuntomessuille on liput ostettu, joten sinne ainakin piipahdamme jossain sopivassa välissä ja ehkä nokka kääntyy ekalla lomaviikolla kohti Tallinnaa.


Muistathan nauttia just tästä hetkestä! (ja syödä mansikoita)
Mari

Kommentit

  1. Hurmaavat Porvoo-kuvat ja asenteesi kesälomaan on ihailtava! :) Lomasta stressaaminen ja liika suunnittelu pahimmillaan lyttää koko lomafiiliksen ja saa lomankin tuntumaan suoritukselta. Paras tosiaan vain ottaa rennosti ja nautiskella :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Piia. Ihanaa kesää sinulle, nautitaan ja ladataan akkuja. Lähetän terveiset sinulle aurinkoisesta Tallinnasta. Päivä vietetty rannalla ja ihanassa Telliskivessä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Otan ilomielin vastaan kommentteja, kysymyksiä ja ajatuksia.

Suositut tekstit