Huolehdi ympäristöstä myös kesällä


Maailman ympäristöpäivää vietetään 5.6. Muista huolehtia roskista  myös kesälomalla ja piknik-retkellä. Maailma saastuu kovaa vauhtia ja ellemme me jokainen huolehdi omista roskistamme, olemme katastrofin partaalla piankin. Muovit ja muut hitaasti maatuvat materiaalit on suurin ongelma. Ihmisen heittämiin roskiin loukkaantuu ja kuolee moni eläin,  roskat ovat vaaraksi eläimille. Tuolta linkin takaa voit lukea kammottavia tapauksia, joissa roskat ovat aiheuttaneet eläimille vammoja.
 
Ympäristöpäivä on YK:n organisoima teemapäivä. Päivän tarkoituksena on nostaa esille ympäristössämme tapahtuvia muutoksia sekä lisätä kansalaisten ympäristötietoisuutta ja kannustaa ympäristön suojelemiseen. Ilmastonmuutoksen vähenemiseen voi jokainen omilla valinnoillaan vaikuttaa. Usein kuulen, että yhden ihmisen vähäisistä teoista ei ole mitään hyötyä. Jokaisen teot ja tekemättä jättämiset ovat kuitenkin tärkeitä ja vähitellen niistä syntyy laajempikin merkitys. Vähemmän viisaasti on hanke, jonka tavoitteena on vähentää niin kotien kuin julkisen sektorin ympäristöhaittoja ja kasvihuonekaasupäästöjä.  Jokapäiväiset ympäristöteot on helppo toteuttaa ja niistä tulee hyvä mieli.

Suomessa käytetään paljon luonnonvaroja ja kasvihuonekaasupäästöt ovat suuria henkeä kohden eli vähennystä pitää saada mm. asumisessa, ruokailussa ja liikkumisessa. Eikä kaikki ole suinkaan mukavuudesta tai luopumisesta kiinni, vaan asenteesta.
  • Rakentaminen ja asuminen voidaan järjestää energiaviisaasti
  • Ruoan hävikkiä voidaan vähentää
  • Raaka-aineita valitaan ympäristöystävällisemmin
  • Liikkuminen ohjataan luontoa vähemmän kuormittaviin ratkaisuihin, joista on ympäristön lisäksi hyötyä ihan jokaiselle ihmiselle.


Pidetään huolta ympäristöstä tänään ja joka päivä!

Mari


 


 
  

Kommentit

Suositut tekstit