Terassin kevätkunnostus


 

Terassin kunnostustyöt alkoivat kuun alussa terassinpesulla ja kalusteiden kunnostamisella. Kalusteet ovat talven ajan ulkovarastossa ja joka kevät niitä täytyy hieman hoitaa. Samoin grilli on hyvä putsata ja öljytä talven jäljiltä, sitten on paljon mukavampi aloittaa grillikausi. Uusi grilliharja on myös hankintalistalla heti kesän alussa.
 
Tänä vuonna siitepölyä on leijaillut terassille tavallista enemmän ja ensimmäisestä pesukerrasta ei ole jälkeäkään, joten painepesuri on piakkoin kaivettava uudestaan esiin ja pääsen taas suihkutushommiin. Terassia on melko paljon ala- ja yläpihalla, mutta ei se haittaa, kunhan letkun saa vedettyä jumiutumatta perässä.
 

 
 
Kun kalusteet on putsattu, niin tyynyt ja torkkupeitot saavat myös siirtyä terassille. Viileänä kesäiltana on ihana lueskella terassilla torkkupeittoon kietoutuneena. Illalla luonto tuoksuu erityisen hyvälle, kuunnella lintujen sirkutusta ja tuulen vienoa huminaa.
 
Ja totta kai, vähän lyhtyjä, vihreää ruukkuihin ja kukkapenkin reunaan. Lemppareitani ovat laventeli ja orvokit. Laventeli tuoksuu ihanalle. Muutamia kasveja olen jo ehtinyt hankkimaan, mutta yleensä kesän aikana ne lisääntyvät. Viikonloppuna istutin ruukkuihin kesäkukat ja yrttejä ja asettelin pudonneita kiviä paikoilleen.




 



 
Kun kaikki on puhdasta, niin mikä sen mukavampaa, kuin laittaa grilli kuumenemaan ja tiristellä erilaisia herkkuja. Tänä vuonna kokeilin jo vesimelonin grillaamista (onnistui ja ihan hyvä kokemus), persikoita aion vielä kokeilla ja taatusti laitan kokonaisen täytetyn kalan myös grilliin lähiaikoina. Viime kesänä lähes aina grillissä oli myös uutta kaalia lohkoina: vähän oliiviöljyä ja yrttejä päälle - nam, se on hyvää!

Mitäs teidän grillissä paistuu tänä kesänä?
 
Mari

Kommentit

Suositut tekstit