Siirry pääsisältöön

Muutosvastarintaa ja pelko tulevasta 
Muutos on jatkuvasti läsnä, niin töissä kuin vapaa-ajalla. Oma osaaminen, voimavarat ja motivaatio on joskus muutoksessa kovilla. Pelkäätkö sinä muutosta vai uskallatko ottaa muutoksen avoimesti vastaan? Olen viime kuukausina käynyt keskustelua itseni (vähän muidenkin) kanssa tulevasta muutoksesta, eikä ajatusten kääntäminen positiiviseksi muutoksen kohteena olevaan asiaan ole helppoa, koska muutos tuo minulle monia asioita, joista en pidä. Onko sinulla ohjetta tai suuntaviivaa siihen, miten selvitä epämiellyttävästä muutoksesta?
Yleensä suhtaudun muutokseen ja uuden kokeilemiseen avoimesti. Olen yleensä ensimmäinen joka innostuneena huutaa - olen mukana! Ideointi lähtee aika nopeasti lapasesta ja uusia mahdollisuuksia putkahtelee päähän.
Monille muutos on kauhistus ja olotila muuttuu helposti kiukkuiseksi, koska rutiinit muuttuvat, työtavat muuttuvat ja joutuu opettelemaan uutta - muutosvastarintaa?  Vanhoihin tapoihin lukkiutuminen ei ole minusta järkevää. On kiva oppia uutta ja muutos tuo tullessaan yleensä aina jotain hyvää. Siksi tässä tilanteessa harmittaa, kun en löydä muutoksesta kivoja asioita ja huonot puolet vievät aina voiton tässä mielen kamppailussa.
Tämä muutos ei siis ole lähtenyt itsestäni, kuten varmasti arvaat. Se on annettu, kuuntelematta mielipidettäni asiasta. Tuleva muutos syö vapaa-aikaani pari tuntia päivässä, se tuo tullessaan rahanmenoa ja joudun (ehkä) elämään päiväni hälyssä, vailla omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Vaikka sinänsä vakavampiakin muutoksia on elämässä, niin tämä syö minua.
Muutos tapahtuu vuoden vaihteessa. Työpaikkani muuttaa isoon monitoimityötilaan. Joudun kulkemaan jatkossa autolla tai julkisilla töihin, kun nyt olen kävellyt töihin 10 minuutissa. Se tietää myös ruuhkassa jonottamista ja jännittämistä ehtiikö aamupalavereihin ajoissa. Luovuttava on myös omasta työhuoneesta ja kaikista esineistä, jotka ovat tehneet työhuoneestani viihtyisän: kalusteista, tauluista, kukista - kaikesta.
Auta ja kerro minulle keinosi, mikä auttaa negatiivisen muutoksen läpiviemisessä?
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri