Muutosvastarintaa ja pelko tulevasta 
Muutos on jatkuvasti läsnä, niin töissä kuin vapaa-ajalla. Oma osaaminen, voimavarat ja motivaatio on joskus muutoksessa kovilla. Pelkäätkö sinä muutosta vai uskallatko ottaa muutoksen avoimesti vastaan? Olen viime kuukausina käynyt keskustelua itseni (vähän muidenkin) kanssa tulevasta muutoksesta, eikä ajatusten kääntäminen positiiviseksi muutoksen kohteena olevaan asiaan ole helppoa, koska muutos tuo minulle monia asioita, joista en pidä. Onko sinulla ohjetta tai suuntaviivaa siihen, miten selvitä epämiellyttävästä muutoksesta?
Yleensä suhtaudun muutokseen ja uuden kokeilemiseen avoimesti. Olen yleensä ensimmäinen joka innostuneena huutaa - olen mukana! Ideointi lähtee aika nopeasti lapasesta ja uusia mahdollisuuksia putkahtelee päähän.
Monille muutos on kauhistus ja olotila muuttuu helposti kiukkuiseksi, koska rutiinit muuttuvat, työtavat muuttuvat ja joutuu opettelemaan uutta - muutosvastarintaa?  Vanhoihin tapoihin lukkiutuminen ei ole minusta järkevää. On kiva oppia uutta ja muutos tuo tullessaan yleensä aina jotain hyvää. Siksi tässä tilanteessa harmittaa, kun en löydä muutoksesta kivoja asioita ja huonot puolet vievät aina voiton tässä mielen kamppailussa.
Tämä muutos ei siis ole lähtenyt itsestäni, kuten varmasti arvaat. Se on annettu, kuuntelematta mielipidettäni asiasta. Tuleva muutos syö vapaa-aikaani pari tuntia päivässä, se tuo tullessaan rahanmenoa ja joudun (ehkä) elämään päiväni hälyssä, vailla omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Vaikka sinänsä vakavampiakin muutoksia on elämässä, niin tämä syö minua.
Muutos tapahtuu vuoden vaihteessa. Työpaikkani muuttaa isoon monitoimityötilaan. Joudun kulkemaan jatkossa autolla tai julkisilla töihin, kun nyt olen kävellyt töihin 10 minuutissa. Se tietää myös ruuhkassa jonottamista ja jännittämistä ehtiikö aamupalavereihin ajoissa. Luovuttava on myös omasta työhuoneesta ja kaikista esineistä, jotka ovat tehneet työhuoneestani viihtyisän: kalusteista, tauluista, kukista - kaikesta.
Auta ja kerro minulle keinosi, mikä auttaa negatiivisen muutoksen läpiviemisessä?
Mari

Kommentit

Suositut tekstit