Kesäkalusteita

Joka vuosi törmään samaan asiaan kesän ensimmäisinä aurinkoisina päivinä - kesäkalusteisiin. Meillä on aika  tosi vanhat puukalusteet terassilla, mutta ne on mukavat ja kestävät, eikä parempiakaan ole löytynyt. Laitetaan taas öljyä pintaan ja taidan tyytyä niihin. Aikoinaan ihastelin polyrottinkikalusteryhmiä, mutta jokin niissä aina tökki. En kokenut niitä oikein kodikkaaksi ja luonnollisiksi. Tänä keväänä kauppoihin on tullut kivoja rottinki- ja bambukalusteita, esimerkiksi Elloksella on paljon kivaa ulkona sisustamiseen ja nyt kaikista oman valikoiman tuotteissa on 25 % alennus 4.6.2018 asti. Tuo ensimmäinen bambupenkki houkuttaa kovasti.

Ala kuvan Ribbon musta mäntytuoli ja rahi naruineen on myös ollut monta vuotta mielessä, ekologisia ja kivan rennon näköisiä. Nämä veisin kuitenkin mieluummin mökille kuin kaupunkiterassille. Noissa kelpaisi paistatella päivää laiturilla. Alakuvan keittiönpätkä olisi myös kiva grillin vieressä. Usein tulee grillatessa tilanteita, joissa tarvitsisi lisää laskutilaa. Tuohon hyllylle laittaisin yrttejä, josta niitä olisi helppo napsia ruokaan.

Oletko tiennyt, että on olemassa savuttamattomia puuhiiligrillejä? - minä en. Sellaisen löysin kuitenkin Ellokselta. Aika näppärä ja modernin näköinenkin vielä. Grilleistä kaunein on kuitenkin perinteinen musta pallogrilli. Siinä on kaunis muoto ja se huokuu nostalgiaa.

Muutama viikko sitten ostin meidän yläterassin yläosaan uuden juuttimaton, mutta liian pienen. Olisi pitänyt mitata ennen kuin lähtee kauppaan. No, se löysi silti paikkansa. Vähän isompi matto on nyt hakusessa. Kuvan eka raidallinen matto sopisi terassille kuin nenä päähän, mutta on hitusen hinnakas ja ehkä hieman liian iso myös. Oikean puoleinen olisi sopivan kokoinen ja puolet halvempi. Ehkä tilaan sen meille, se sopii myös jo ostamani maton kanssa yhteen.

Miten teillä sisustetaan ulkona?
Mari

Kommentit

Suositut tekstit