Siirry pääsisältöön

Unelmien koti


 


Unelmieni koti sijaitsee merenrannalla. Rannalla on laituri, josta pääsee uimaan. Pihamaalla kasvaa kanervaa, varpuja ja mäntyjä, kaunis kallio tulee esiin tontin polveilevasta maastosta. Unelmien koti on rauhallisella alueella sijaitseva omakotitalo, kuitenkin lähellä palveluja ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Luonnon läheisyys ja monipuoliset liikuntareitit löytyy läheltä, on tärkeää, että ympäristössä voi lenkkeillä kävellen ja pyöräillen.


Oman talon ikkunoista avautuu kaunis näkymä merelle. Maisema vaihtuu vuodenaikojen mukaan, välillä meri on tyyni ja välillä se myrskyää rajusti. Kesäaamuina pulahdan laiturilta veteen aamu-uinnille ja sen jälkeen kotoisaan keittiöön tai aurinkoterassille juomaan cappuccinoa. Kahvin lomassa ihailen pihamaalla kasvavia kanervia, varpuja ja käkkyräisiä mäntyjä. Kallio polveilee pihalla, pilkistäen sieltä täältä esiin. Pihan huolitellut kulkuväylät kutsuvat kahvittelijaa tutkimusmatkalle yrttitarhaan.
Keväällä luumu- ja omenapuut kukkivat loisteliaasti ja syksyllä ne tarjoavat herkullisia hedelmiä poimittavaksi.


Talo on musta tai valkoinen yksikerroksinen talo, jossa kulku huoneesta toiseen sujuu ilman käytäviä. Suuret ikkunat tuovat luonnon lähelle ja sisäänkäynti kutsuu astumaan peremmälle valoisaan ja tunnelmalliseen taloon. Sisäkaton linjat ovat mielenkiintoiset ja korkeat. Lämmitysjärjestelmään ei kuulu rumia pattereita. Talotekniikka on modernia ja laadukasta. Tunnelmaa lisää huoneessa hiljalleen soiva musiikki.

Olohuone, keittiö ja ruokailutila on sovitettu linjakkaasti yhteen. Keittiö on laadukas ja koneet viimeisintä tekniikkaa, vanha tiiliseinä antaa keittiöön eloa.

Kuva: Pinterest


Spa-osasto kutsuu iltaisin asukkaat kylpyyn tai saunaan, jonka jälkeen istahdetaan takan ääreen katsomaan takkatulta ja ehkä paistetaan muutaman vaahtokarkki. 
Kuva: Pinterest
Kuva: Alvardag
Talosta on suora yhteys pihalle ja katetulle terassille liukuovien kautta. Kesäkeittiössä tuoksuvat kasvikset ja maukkaat kalavartaat. Ruuan tuoksu houkuttelee vieraat ison pöydän ääreen ja ihana puheensorina valtaa koko pihan. Illan viiletessä siirrytään mukaville sohville, jossa jokainen voi kääriytyä pehmeän torkkupeiton sisään. Kukkaruukuissa kasvavat laventelit tuoksuvat lempeässä kesäillassa. 
  

Kuva: Ikea
Olo on rauhaisa ja meri on tyyni.
Mari

Millainen on sinun unelmakotisi?


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Täyttä höyryä

Höyrypesuri on tarkoitettu kodin kovien pintojen puhdistamiseen. Se oli syy, miksi ostimme Kärcherin meille. Keittiön kaapinovissa on pinttymiä, joita en saa enää irti, vaikka olen kokeilut kaikki mahdolliset keinot mitä tiedän. Ne näkyvät etenkin nyt kun valon määrä on lisääntynyt. Yläovissa on pomput ja siksi niihin tulee koskettua jatkuvasti. Päätimme siis kokeilla viimeistä keinoa. Höyrypuhdistus tapahtuu höyryn avulla hygieenisesti, joten kemiallisia pesuaineita ei tarvita. Siksi se on myös ympäristöystävällinen valinta. Kärcher lupaa, että jopa 99,99 % tavanomaisista bakteereista poistuu höyrypesulla. Onhan tämä hyvä tulos perinteiseen moppaamiseen verrattuna. Kuuma hienojakoinen höyrysuihku ja paine poistaa rasvan sekä pinttyneen lian kovista pintamateriaaleista. Höyrypesuri ei kuitenkaan sovellu lakattuun puupintaan tai nahkaan, ne saattavat haalistua höyrystä. Kiiltävät muovipinnat, vahatut lattiat, akryylipinnat voivat myös kärsiä höyrypesusta. Paineen riittävyys on t