Unelmien koti


 


Unelmieni koti sijaitsee merenrannalla. Rannalla on laituri, josta pääsee uimaan. Pihamaalla kasvaa kanervaa, varpuja ja mäntyjä, kaunis kallio tulee esiin tontin polveilevasta maastosta. Unelmien koti on rauhallisella alueella sijaitseva omakotitalo, kuitenkin lähellä palveluja ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Luonnon läheisyys ja monipuoliset liikuntareitit löytyy läheltä, on tärkeää, että ympäristössä voi lenkkeillä kävellen ja pyöräillen.


Oman talon ikkunoista avautuu kaunis näkymä merelle. Maisema vaihtuu vuodenaikojen mukaan, välillä meri on tyyni ja välillä se myrskyää rajusti. Kesäaamuina pulahdan laiturilta veteen aamu-uinnille ja sen jälkeen kotoisaan keittiöön tai aurinkoterassille juomaan cappuccinoa. Kahvin lomassa ihailen pihamaalla kasvavia kanervia, varpuja ja käkkyräisiä mäntyjä. Kallio polveilee pihalla, pilkistäen sieltä täältä esiin. Pihan huolitellut kulkuväylät kutsuvat kahvittelijaa tutkimusmatkalle yrttitarhaan.
Keväällä luumu- ja omenapuut kukkivat loisteliaasti ja syksyllä ne tarjoavat herkullisia hedelmiä poimittavaksi.


Talo on musta tai valkoinen yksikerroksinen talo, jossa kulku huoneesta toiseen sujuu ilman käytäviä. Suuret ikkunat tuovat luonnon lähelle ja sisäänkäynti kutsuu astumaan peremmälle valoisaan ja tunnelmalliseen taloon. Sisäkaton linjat ovat mielenkiintoiset ja korkeat. Lämmitysjärjestelmään ei kuulu rumia pattereita. Talotekniikka on modernia ja laadukasta. Tunnelmaa lisää huoneessa hiljalleen soiva musiikki.

Olohuone, keittiö ja ruokailutila on sovitettu linjakkaasti yhteen. Keittiö on laadukas ja koneet viimeisintä tekniikkaa, vanha tiiliseinä antaa keittiöön eloa.

Kuva: Pinterest


Spa-osasto kutsuu iltaisin asukkaat kylpyyn tai saunaan, jonka jälkeen istahdetaan takan ääreen katsomaan takkatulta ja ehkä paistetaan muutaman vaahtokarkki. 
Kuva: Pinterest
Kuva: Alvardag
Talosta on suora yhteys pihalle ja katetulle terassille liukuovien kautta. Kesäkeittiössä tuoksuvat kasvikset ja maukkaat kalavartaat. Ruuan tuoksu houkuttelee vieraat ison pöydän ääreen ja ihana puheensorina valtaa koko pihan. Illan viiletessä siirrytään mukaville sohville, jossa jokainen voi kääriytyä pehmeän torkkupeiton sisään. Kukkaruukuissa kasvavat laventelit tuoksuvat lempeässä kesäillassa. 
  

Kuva: Ikea
Olo on rauhaisa ja meri on tyyni.
Mari

Millainen on sinun unelmakotisi?


 

Kommentit

Suositut tekstit