Siirry pääsisältöön

Menocore - keski-ikäisen tyylistä vaikutteita

 Kuva Pinterest
Kuva Pinterest
Muoti on ihmeellistä, en ihan heti uskonut korviani, kun kuulin, että nyt haetaan muotivaikutteita keski-ikäisten naisten pukeutumisesta. Keski-ikäisellä tarkoitan viisissäkymmenissä olevaa naista. Sen lisäksi tämä villitys ei ole kuulemma ohimenevää. Pukeutumisen esikuvana ovat rikkaat, keskiluokkaiset naiset, joilla on hyvä yhteiskunnallinen asema, heidän lapsensa ovat aikuisia, jolloin itselle jää aikaa. Tässä vaiheessa elämän suurimmat saavutukset ovat jo takanapäin.

En tiedä päteekö kaikki edellä lueteltu nykypäivän suomalaiseen 50 v. naiseen, sillä ainakin omalla kohdallani unelmat eivät ole kadonneet mihinkään iän myötä. Toki täytyy myöntää, että monen monta unelmaa ja tavoitetta elämässä on toteutunut, mutta aina tulee uusia unelmia ja haaveita. Oma aika on lasten aikuistuttua lisääntynyt (totta), mutta tilalle on tullut paljon muuta tekemistä.

Menocore-trendi-ilmiö sai alkunsa Man Repeller -lehden kirjoituksesta, jossa kerrottiin  naisten vaihdevuosien (menopause) ja "tavistyylin" (normcore) yhdistelmästä. Ei kovin koukuttava määritelmä, mutta tyylinsuunta on minusta ihan kiva. Vaatteita hankitaan harkiten ja pukeutuminen ilman trendejä on sallittua, nyt ei välitetä siitä, mitä toiset ajattelevat. Kokonaisuus tulee kuitenkin olla harkittua ja itsevarman tyylikästä.

Onko tämä jatkoa mutsifarkuille? Mielestäni on hienoa, että aikuiset naiset pääsevät vihdoin esille muotityyleissä sekä kosmetiikkamainoksissa, ja he saavat ansaitsemansa kunnioituksen. Nuoret ovat kauniita, äärettömän söpöjä ja heidän päällään vaate kuin vaate näyttää kivalle, mutta tyylikkäästi pukeutunut vanhempi nainen kerää pisteet minulta.

 Kuva Pinterest
Kuva Pinterest
Pidän menocore tyylin rennosta otteesta. Toivon vaatteiltani ensisijaisesti mukavuutta, luonnon materiaaleja ja helppohoitoisuutta. En kerta kaikkiaan kestä enää kiristäviä, epämukavia vaatteita. Myös vaatteiden ekologisuus ja kierrätettävyys on noussut tärkeäksi. Tällaisia vaatteita olenkin viime vuosina hankkinut vaatekaappiini, aitoja materiaaleja: pellavavaatteita, rentoja työpuseroita luonnon materiaaleista, pellavamekkoja, neuleita ja jalkaan hyvin istuvia nahkakenkiä. No, neuleita olen rakastanut aina.

Pinterest kuvissa Menocore-tyyliset nuoret naiset ovat pukeutuneet väljiin villapaitoihin, pitkiin villatakkeihin, rentoihin pellavamekkoihin, housut eivät kiristä ja ovat malliltaan korkeavyötäröisiä rentoja farkkuja tai verkkareita. Isoilla nahkalaukuilla, sandaaleilla ja näyttävillä luonnonmateriaali koruilla asustetaan rento look. Viime kesänä tätä tyyliä näki jo paljon, nuorilla ja iäkkäämmillä. Oletko mukana?

Rentoa ja tyylikästä - vai mitä?
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri