Menocore - keski-ikäisen tyylistä vaikutteita

 Kuva Pinterest
Kuva Pinterest
Muoti on ihmeellistä, en ihan heti uskonut korviani, kun kuulin, että nyt haetaan muotivaikutteita keski-ikäisten naisten pukeutumisesta. Keski-ikäisellä tarkoitan viisissäkymmenissä olevaa naista. Sen lisäksi tämä villitys ei ole kuulemma ohimenevää. Pukeutumisen esikuvana ovat rikkaat, keskiluokkaiset naiset, joilla on hyvä yhteiskunnallinen asema, heidän lapsensa ovat aikuisia, jolloin itselle jää aikaa. Tässä vaiheessa elämän suurimmat saavutukset ovat jo takanapäin.

En tiedä päteekö kaikki edellä lueteltu nykypäivän suomalaiseen 50 v. naiseen, sillä ainakin omalla kohdallani unelmat eivät ole kadonneet mihinkään iän myötä. Toki täytyy myöntää, että monen monta unelmaa ja tavoitetta elämässä on toteutunut, mutta aina tulee uusia unelmia ja haaveita. Oma aika on lasten aikuistuttua lisääntynyt (totta), mutta tilalle on tullut paljon muuta tekemistä.

Menocore-trendi-ilmiö sai alkunsa Man Repeller -lehden kirjoituksesta, jossa kerrottiin  naisten vaihdevuosien (menopause) ja "tavistyylin" (normcore) yhdistelmästä. Ei kovin koukuttava määritelmä, mutta tyylinsuunta on minusta ihan kiva. Vaatteita hankitaan harkiten ja pukeutuminen ilman trendejä on sallittua, nyt ei välitetä siitä, mitä toiset ajattelevat. Kokonaisuus tulee kuitenkin olla harkittua ja itsevarman tyylikästä.

Onko tämä jatkoa mutsifarkuille? Mielestäni on hienoa, että aikuiset naiset pääsevät vihdoin esille muotityyleissä sekä kosmetiikkamainoksissa, ja he saavat ansaitsemansa kunnioituksen. Nuoret ovat kauniita, äärettömän söpöjä ja heidän päällään vaate kuin vaate näyttää kivalle, mutta tyylikkäästi pukeutunut vanhempi nainen kerää pisteet minulta.

 Kuva Pinterest
Kuva Pinterest
Pidän menocore tyylin rennosta otteesta. Toivon vaatteiltani ensisijaisesti mukavuutta, luonnon materiaaleja ja helppohoitoisuutta. En kerta kaikkiaan kestä enää kiristäviä, epämukavia vaatteita. Myös vaatteiden ekologisuus ja kierrätettävyys on noussut tärkeäksi. Tällaisia vaatteita olenkin viime vuosina hankkinut vaatekaappiini, aitoja materiaaleja: pellavavaatteita, rentoja työpuseroita luonnon materiaaleista, pellavamekkoja, neuleita ja jalkaan hyvin istuvia nahkakenkiä. No, neuleita olen rakastanut aina.

Pinterest kuvissa Menocore-tyyliset nuoret naiset ovat pukeutuneet väljiin villapaitoihin, pitkiin villatakkeihin, rentoihin pellavamekkoihin, housut eivät kiristä ja ovat malliltaan korkeavyötäröisiä rentoja farkkuja tai verkkareita. Isoilla nahkalaukuilla, sandaaleilla ja näyttävillä luonnonmateriaali koruilla asustetaan rento look. Viime kesänä tätä tyyliä näki jo paljon, nuorilla ja iäkkäämmillä. Oletko mukana?

Rentoa ja tyylikästä - vai mitä?
Mari

Kommentit

Suositut tekstit