Ystävyyttä


Yksi ystävä voi korvata monta kaveria. Ystävyys on arvokasta ja sitä kannattaa kunnioittaa. Ystävää tarvitaan jakamaan elämän ilot ja surut, sillä onhan jaettu ilo kaksinkertainen ilo ja mukavista asioista kertominen lisää mielihyvän tunnetta, ainakin silloin kun saa toiselta vastakaikua. Silläkin on väliä, kenelle ilon aiheitaan jakaa, vastaukseksi saattaa saada joskus hämmästyneen ilmeen ja olankohautuksen. Siinäpä ilo sillä kertaa haihtuu taivaan tuuliin. Yhteistä kokemusta ei syntynyt.

Hyvässä ystävyydessä saa näyttää surut ja negatiiviset tunteet sekä erilaiset mielipiteet. Hyvän ystävän määrittelisin myös niin, että hänen kanssa on hyvä olla, voit olla oma itsesi, hän tuo iloa ja eikä hän ime energiaa sinusta. Luottamus on mielestäni yksi ystävyyden perusasia, siksi lupauksista on pidettävä kiinni ja kunnioitettava arvoja.


Jollekin yksi hyvä ystävä riittää, toisella taas voi olla laaja ystäväpiiri. Ystävyys on erilaista: lapsuusystäviä, kouluajan ystäviä, harrastuksiin liittyviä ystäviä, "sydänystäviä", ystäviä tavataan usein tai harvoin tai ehkä vain viestitellen ja netissä. Joskus ystävyys saattaa myös hiipua, toisaalta elämän varrella tulee myös uusia ystävyyssuhteita.

Ystävänpäivänä muistellaan ja muistetaan ystäviä. Minä muistan erityisesti myös vierelläni kulkijaa, jonka synttäreitä vietetään ystävänpäivänä. Valentinen päivän vietto on meillä melko uusi tapa, vaikka muualla maailmassa sillä on satojen vuosien perinteet. Päivän taustalla on useita taruja avioliiton ja äitiyden suojelijasta kevään ja hedelmällisyyden juhlaan. Meillä ystävänpäivä liitetään vaaleanpunaisiin sydämiin, ystävyyteen ja rakkauteen. Runokortit ja pienet muistamiset saatetaan perille ystäville helmikuun 14. päivä ja viestit kilahtavat ahkerasti kännyköihin.


Ihanaa ystävänpäivää sinulle lukijani - olet tärkeä minulle!
Mari

Nasu tuli Puhin vierelle.
Puh? ’ kuiskasi hän. ’ No mitä?
Ei mitään ’, sanoi Nasu ja otti Puhin käpälästä kiinni.
Tarkistin vain, että olet siinä, Ystäväni.

- Nalle Puh -

Kommentit

Suositut tekstit