Voimaannuttava päivä Nuuksiossa


Vapaapäivä ja aurinko paistaa! Näitä päiviä ei tänä talvena ole kohdalleni sattunut yhtäkään ja kuin sattuman kauppaa hitaan aamupalan jälkeen sain puhelinsoiton ja kutsun lähteä Nuuksioon  Goodion tuotekuvauksiin mukaan. Jeeee... voiko paremmin onnistaa. Empimättä vastasin - kyllä! Siis ulkotamineet päälle ja luontoon.

Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa pääkaupunkilaisille ja muille vierailijoille valtavan ihania kokemuksia. Suomen luonto -päänäyttelyssä voi tutustua luontoon kuvin sekä ääniefektein. Voit kokea näyttelyssä vuodeaikojen taian ja kauneuden, saaristomeren kesästä Tunturi Lapin talveen. Voit kaivautua ketunkoloon tai nähdä nukkuvan karhun. Haltiassa on myös vaihtuva erikoisnäyttely, galleria ja ulkonäyttely.


Jotta luonnossa jaksaa kävellä, niin ensin täytyy huolehtia vatsalle ravintoa. Niinpä istahdimme lounaalle Ravintola Haltiaan ihailemaan ympärillä näkyvää upeaa maisemaa, lautasella puhtaista raaka-aineista valmistettu Luonto lautasella -lounas: vihersalaattia, kukkakaali-hernesalaatti, palsternakkaterriini (nam!), ohrainen tyrni-kurpitsasalaatti, punakaalia, marinoituja porkkanoita, lohi-perunasalaattia ja lämpimänä ruokana nokkos-perunasosetta (vei kielen mennessään) sekä uunilohta. Jälkkäriksi yrttiteetä ja mustikkapiirakkaa jätskin kanssa. Voin suositella lämpimästi!


Luontoretkemme alkoi Haukkalammelta ja tarkoitus oli kiertää noin neljän kilometrin pituinen reitti. Kamerat otettiin repuista esiin melko nopeasti, koska maisemat olivat huikaisevan kauniit, puro virtasi loristen lumen ja jääpuikkojen keskellä. Puolukan ja mustikan varvut olivat harsoutuneet edellisen yön lumisateesta. Emme voineet olla ihastelematta luonnon kauneutta ja vain puoli tuntisen ajomatkan päässä kotoa. Kilometrit taittuivat hitaasti, koska niin paljon oli kuvattavaa: luontoa sekä Goodio raakasuklaatuotteita karun luonnon keskellä. Jossain vaiheessa pysähdyimme viitalle, jossa matkaa oli jäljellä 3.9 kilometriä eli olimme kävelleet harhaan jostain risteyksestä, ehkä luonto oli lumonnut meidät. Toisaalta eihän se haittaa, jos neljän kilometrin sijasta kävelee kymmenen. 

Nuuksion luontoon pääset näppärästi myös linja-autolla ja kesällä polkupyörällä. Haltia on auki ympäri vuoden ja Haltian Viherkehä -näyttelyyn, galleriaan ja ulkonäyttelyyn on vapaa pääsy. Infosta saimme asiantuntevaa neuvontaa patikointiretkien valinnassa. Iloinen asiakaspalvelu saattoi meidät metsäretkelle luontoon. Kiitos Haltia!

Päivä oli ihanan voimaannuttava kaiken kiireen keskellä. Katsoin maisemaa ihastellen ja välillä kameran linssin läpi ja yritin vangita kuviin hiljaisen ja kauniin maiseman. Hiljaisuus oli kaikkialla, vain tikan nakutus kuului, kun se  hakkasi keloa. Retkiseuralle myös lämmin kiitos. Kiitos Sampsa!


Viikonloppua kohti ...
MariKommentit

Suositut tekstit