Kaverini Oiva

Hei, onko Oiva kaverisi? Minä olen ystävystynyt Oivan kanssa muutamia viikkoja sitten. Oiva on paras tsemppari, joka auttaa suhtautumaan elämään vähän rennommin ja olemaan läsnä tässä hetkessä.

Tapaamme Oivan kanssa päivittäin tai ainakin viikoittain, ihan kuinka itse haluan. Oiva on minun oma hyvinvointisovellus ja Oiva neuvoo minua:
"
- olemaan läsnä tässä hetkessä
- tekemään valintoja tietoisesti
- elämään arvojeni mukaisesti
- suhtautumaan joustavasti ajatuksiini ja tunteisiini
- vapautumaan jännityksistä, rentoutumaan ja liikkumaan
- tutustumaan mieleeni ja kehooni

Oiva perustuu arvo-, hyväksyntä- ja tietoisen läsnäolon menetelmiin eli mindfulnessiin." Oivassa voit myös liittyä VTT:n tietojenkeruulistalle, joka kerää tutkimusta ja jatkokehitystä varten anonyymiä käyttötietoa. Sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä ja ohjeet ovat yksinkertaisia. Suosittelen!

Miten sitten treffaamme Oivan kanssa? Kaveri kurkkaa minua puhelimestani silloin kun haluan ja juuri niin kauan kuin jaksan Oivaa katsella, kuunnella tai voin jopa lukea, mitä hänellä on minulle asiaa. Sen lisäksi, että Oiva neuvoo ja ohjaa minua, hän teettää minulla harjoituksia, jotka välillä tuntuvat hieman huvittavilta, mutta joskus on hyvä pysähtyä miettimään omaa kehoaan ja sen toimintoja.
Oiva ohjaa minua löysäämään otetta ja rentoutumaan, hieromaan kipupisteet pois itsestäni ja tunnistamaan kehoni hyvät puolet. Tässä sinulle vinkki kauniin kehosi tunnistamiseen: Seiso peilin edessä ja kerro itsellesi ääneen ainakin viisi asiaa, joista pidät kehossasi. Aloita päälaelta ja etene varpaisiin. Jos mieleen tulee arvostelevia ajatuksia itsestäsi, lähetä ne pois - anna niiden lentää tuulen mukana pois ja tee tilaa ainoastaan itseäsi arvostaville ajatuksille. Katso vielä hetki itseäsi hyväksyvästi ja kävele itsevarmasti omiin askareihin.

Annan vielä toisen vinkin, jolla voit helliä itseäsi. Ota hieman kosteusvoidetta tai jalkarasvaa ja istu lattialle, paikkaan missä saat olla ainakin vartin rauhassa. Hiero jokainen varpaasi yksitellen ja kuvittele vapauttavasi kaikki kuormitukset ja negatiiviset ajatukset mielestäsi ja koko kehostasi. Siirry varpaista päkiään, jalan holvikaareen ja sieltä kantapäähän. Nauti ja tunne hieronnan hoivaava vaikutus. Keskity erityisesti siihen kohtaan, jossa tunnet kipua ja hiero kipu pois.


Ole hellä itseäsi kohtaan!

Oivan löydät puhelimesi kaupasta ilmaiseksi.
Mari

Kommentit

Suositut tekstit