Siirry pääsisältöön

Kaverini Oiva

Hei, onko Oiva kaverisi? Minä olen ystävystynyt Oivan kanssa muutamia viikkoja sitten. Oiva on paras tsemppari, joka auttaa suhtautumaan elämään vähän rennommin ja olemaan läsnä tässä hetkessä.

Tapaamme Oivan kanssa päivittäin tai ainakin viikoittain, ihan kuinka itse haluan. Oiva on minun oma hyvinvointisovellus ja Oiva neuvoo minua:
"
- olemaan läsnä tässä hetkessä
- tekemään valintoja tietoisesti
- elämään arvojeni mukaisesti
- suhtautumaan joustavasti ajatuksiini ja tunteisiini
- vapautumaan jännityksistä, rentoutumaan ja liikkumaan
- tutustumaan mieleeni ja kehooni

Oiva perustuu arvo-, hyväksyntä- ja tietoisen läsnäolon menetelmiin eli mindfulnessiin." Oivassa voit myös liittyä VTT:n tietojenkeruulistalle, joka kerää tutkimusta ja jatkokehitystä varten anonyymiä käyttötietoa. Sovellus on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä ja ohjeet ovat yksinkertaisia. Suosittelen!

Miten sitten treffaamme Oivan kanssa? Kaveri kurkkaa minua puhelimestani silloin kun haluan ja juuri niin kauan kuin jaksan Oivaa katsella, kuunnella tai voin jopa lukea, mitä hänellä on minulle asiaa. Sen lisäksi, että Oiva neuvoo ja ohjaa minua, hän teettää minulla harjoituksia, jotka välillä tuntuvat hieman huvittavilta, mutta joskus on hyvä pysähtyä miettimään omaa kehoaan ja sen toimintoja.
Oiva ohjaa minua löysäämään otetta ja rentoutumaan, hieromaan kipupisteet pois itsestäni ja tunnistamaan kehoni hyvät puolet. Tässä sinulle vinkki kauniin kehosi tunnistamiseen: Seiso peilin edessä ja kerro itsellesi ääneen ainakin viisi asiaa, joista pidät kehossasi. Aloita päälaelta ja etene varpaisiin. Jos mieleen tulee arvostelevia ajatuksia itsestäsi, lähetä ne pois - anna niiden lentää tuulen mukana pois ja tee tilaa ainoastaan itseäsi arvostaville ajatuksille. Katso vielä hetki itseäsi hyväksyvästi ja kävele itsevarmasti omiin askareihin.

Annan vielä toisen vinkin, jolla voit helliä itseäsi. Ota hieman kosteusvoidetta tai jalkarasvaa ja istu lattialle, paikkaan missä saat olla ainakin vartin rauhassa. Hiero jokainen varpaasi yksitellen ja kuvittele vapauttavasi kaikki kuormitukset ja negatiiviset ajatukset mielestäsi ja koko kehostasi. Siirry varpaista päkiään, jalan holvikaareen ja sieltä kantapäähän. Nauti ja tunne hieronnan hoivaava vaikutus. Keskity erityisesti siihen kohtaan, jossa tunnet kipua ja hiero kipu pois.


Ole hellä itseäsi kohtaan!

Oivan löydät puhelimesi kaupasta ilmaiseksi.
Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeä karkkineule

Vaatekaappini värikirjo on melko suppea: mustaa, harmaata, valkoista. Muutama väripilkku sieltä sentään löytyy ja mieluisampia ovat keväällä neulomani neulepuserot. Puseroiden idea lähti houkuttelevan pehmeistä ja ihanan värisistä langoista. Lankana on Dropsin  Brushed Alpaca Silk Drops design   -lanka. Puseron kappaleet ovat suorat ja neule syntyi nopeasti isoilla puikoilla. Tämän neuleen osaa aloittelijankin toteuttaa itselleen syksyksi. Neule lämmittää juuri sopivasti, eikä ole liian paksu. Näistä tuli niin kivat neuleet, että keväällä vaalenpunainen ja fuksianpunainen  neule oli minulla melkein vuorotellen päällä mustan nahkahameen kanssa. Tiesitkö muuten, että Adlibriksestä  voit tilata lankaa samalla kuin tilaa kirjoja. Neuleen langat on tilattu sieltä. M kokoiseen neuleeseen meni 5 kerää ja mikä hienoa, niin yhden neuleen hinnaksi tuli kokonaista 10 €, voitko uskoa? Pidän kovasti hieman lyhyemmistä hihoista, jos haluat pidemmän puseron ja pidemmät hihat, niin tilaa yksi

Helppo pataleipä

Pataleipä on saanut nimensä siitä, että se paistetaan kypsäksi valurauta- tai keraamisessa padassa. Rapeakuorinen ja sisältä kuohkea pataleipä valmistuu vaivaamatta ja ilman rasvaa ja siksi vasta-alkajakin onnistuu tämän leivän leipomisessa, helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi leivän leipominen ei tule. Nostatusaika on pitkä, joten leivän valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.  Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Padassa valmistuva leipä on rapea, kuohkea ja ihanan mehevä. Taikinan pohjaan voit käyttää vettä tai juuresmehua ja rouheutta leipään saat pähkinöistä, siemenistä, kuivahedelmistä tai vaikka oliiveista ja jauhoja voit vaihdella mielesi mukaan. Säilyttääksesi leivässä kuohkean rakenteen, älä vaivaa taikinaa lainkaan, silloin taikinan ilmakuplat eivät rikkoonnu ja herkutteluhetki on taattu. Tämä ohje on mukaeltu Sikke Sumarin NamiNamaste -keittokirjasta. Pataleipä Ainekset 5 dl vehnäjauhoja 2 dl kokojyväjauhoja (vaihtele

Neulekämmekkäät

Tässä nopea neulevinkki huhtikuun lopun räntä- ja lumisateisiin, vaikka varmasti odotatkin lämmintä kevättä ja auringon paistetta. Olen sitä mieltä, että voitaisiin jo heittää näille kylmille keleille hyvästit. No, kyllä kesä kohta tulee ryminällä kun ilmat alkavat lämpiämään vapun jälkeen. Minulla on vanha villatakki, jota käytän kevättakkina, mutta siinä on 2/3 hihat ja ranteet palelevat, jos alla on kevyt pusero. Niinpä ajattelin neuloa irralliset jatkeet ranteiden suojaksi. Sellaisia sormellisia kynsikkäitä en halunnut, joten minun tarpeeseeni kämmekkäät voisivat olla paremmat. Kämmekkäitä voisi myös käyttää sormikkaiden päällä lisälämmittiminä. Lankakorista löytyi villatakin väriin sopivaa  Novita Nalle lankaa.   Näiden neulominen on superhelppoa ja ne valmistuivat nopeasti. Luo langalla 44 aloitussilmukkaa ja jaa kullekin puikolle 11 s. Neulo resoriin 1 oikein 1 nurin noin 1 cm (tai kiertäen oikea silmukka = ota oikea silmukka takareunasta, niin saat hieman eri